وزیر بهداشت، با اشاره به مشکلات عدم تجمیع بیمه ها، گفت: در برنامه پنجم توسعه تجمیع صندوق بیمه ها پیش بینی شد، اما این اتفاق نیفتاد و دلیلش نیز رودربایستی ها و اما و اگرها است.

وزیر بهداشت، با اشاره به مشکلات عدم تجمیع بیمه ها، گفت: در برنامه پنجم توسعه تجمیع صندوق بیمه ها پیش بینی شد، اما این اتفاق نیفتاد و دلیلش نیز رودربایستی ها و اما و اگرها است.

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول به نقل از مهر، سید حسن هاشمی در حاشیه اجلاس معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در خصوص راه حل دو مشکل عمده حوزه سلامت یعنی عدم تولیت یکپارچه در حوزه سلامت و نداشتن منابع پایدار، اظهارداشت: راه حل آنها بسیار ساده است، یعنی دولت و مجلس هزینه ها و اعتبارات حوزه سلامت را به بخش های پایدار گره بزنند.
وی افزود: دولت دو نوع منابع عمومی دارد که بخشی از مسیر نفت و بخش دیگر از مسیر عوارض و مالیات ها تامین می شود، بنابراین باید اعتبارات حوزه سلامت یا آموزش و پرورش به بخش پایدارتر وصل شود.
وزیر بهداشت در خصوص تولیت حوزه سلامت نیز گفت: در مورد تولیت هم راه حل ساده است، براین اساس که اگر قانون اجرا شود، تولیت یکپارچه می شود.
هاشمی گفت: در برنامه پنجم توسعه تجمیع صندوق بیمه ها پیش بینی شد، اما این اتفاق نیفتاد و دلیلش نیز رودربایستی ها و اما و اگرها است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه قانون زیاد نوشته می شود، امابخش عمده آن اجرا نمی شود، ادامه داد: مثلا فقط ۳۰ درصد قانون برنامه پنجم توسعه اجرا شد.
هاشمی خاطرنشان کرد: بالاتر از مصوبات مجلس، سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است که چنانچه این سیاست ها کامل اجرا شود، هیچ مشکلی باقی نمی ماند و در این راستا اراده و هماهنگی بخش های مختلف دولت و مجلس نیاز است.
وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال که در راستای طرح تحول سلامت هیچ بیماری نباید از بیرون دارو تهیه کند، ولیکن بعضی بیمار ستان ها در کشور، بیمار را مکلف به این کار کردند، گفت: دستورالعملی که در این باره در یکی از دانشگاه‌ های علوم پزشکی کشور صادر شده بود، حتی یک ساعت هم اجرا نشد و لغو شد و به آن دانشگاه نیز تذکراتی داده شد؛ چرا که هیچ مرکزی حق ندارد، دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت را، ولو اینکه تحت فشار باشد، بلااثر کند.
هاشمی افزود: البته شرایط ادامه کار مراکز درمانی به دلیل بدعهدی‌ های برخی از شرکا که بدهی ها را به موقع پرداخت نکردند، سخت است، اما اجازه نمی ‌دهیم، آنچه با چنگ و دندان به دست آوردیم به حاشیه رانده شود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه شماره ۱۹۰ برای ثبت تخلفات در حوزه سلامت معرفی شده است، گفت: اگر موردی در این زمینه گزارش شود، مدیران ما با آن برخورد می‌ کنند، در مورد اخیر نیز شاید با این اقدام قصد گرفتن مطالبات خود را از دانشگاه داشتند، وگرنه هیچ مرکزی نمی خواهد، خلاف قانون عمل کند.
هاشمی در خصوص عدم توجه به ساخت مراکز درمانی در برخی مناطق، اظهارداشت: قانون می‌گوید، هر طرح بزرگ باید پیوست سلامت داشته باشد. یعنی اگر اتوبان یا شهرک یا پالایشگاه ساخته می شود، باید پیوست سلامت داشته باشد، در غیر این صورت وزارت بهداشت تنها می‌ تواند بر ۲۰ درصد سلامت مردم تأثیرگذار باشد.
وی افزود: به نظر می رسد، قانون اجرا نمی شود، در حال حاضر در شهر بزرگ تهران گرفتار تامین زمین برای ساخت بیمارستان هستیم و بارها هم به شورای شهر و آقای شهردار در این باره گفته ‌ایم و البته کمک‌هایی شده است، اما بین نیاز مردم و آنچه ارائه می دهیم، فاصله زیادی وجود دارد.
وزیر بهداشت ادامه داد: در برخی کلانشهرها کمک‌ها بیشتر بوده است. به عنوان مثال در ارومیه ۶۰ پارچه زمین دادند تا مراکز بهداشتی درمانی را در آنجا دایر کنیم و انتظار داریم در همه شهرها این اتفاق بیفتد، اما در برخی شهرها نه تنها زمین نمی ‌دهند، بلکه عوارض کلان هم طلب می‌کنند، این در حالی است که شهرداری برای ارائه خدمات نباید عوارض بخواهد و وظیفه آنها توسعه خدمات است.
هاشمی گفت: در تهران ۳۷۰ مرکز وجود دارد که شهرداری آنها را برای سلامت مردم ایجاد کرده است، اما این میزان پاسخگوی نیاز مردم نیست، زیرا مردم بیمارستان می خواهند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اگر قانون اجرا شود و پیوست سلامت برای طرح های بزرگ وجود داشته باشد، مشکل حل می‌شود و امیدواریم قانون اجرا شود و قوانین فقط در گنجه‌ها نمانند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=95447
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

رودربایستی‌ها اجازه نداد بیمه‌ها تجمیع شود
رودربایستی‌ها اجازه نداد بیمه‌ها تجمیع شود
رودربایستی‌ها اجازه نداد بیمه‌ها تجمیع شود
رودربایستی‌ها اجازه نداد بیمه‌ها تجمیع شود
رودربایستی‌ها اجازه نداد بیمه‌ها تجمیع شود
رودربایستی‌ها اجازه نداد بیمه‌ها تجمیع شود