کارشناس ارشد مالی و تحلیلگر بازار سرمایه،گفت: پس از بررسی‌های صورت گرفته در خصوص عملکرد بانک صادرات متوجه شدیم که سود خالص ناشی از فعالیت‌ها کمتر از حداقل هزینه فرصت دارایی‌های ثابت است؛بنابراین اجاره شعب بازده بیشتری خواهد داشت.
به گزارش پول پرس به نقل از فارس، سید فرهنگ حسینی، کارشناس ارشد مالی و تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه بانک صادرات به عنوان پرشعبه‌ترین بانک ایران به شمار می‌رود، اظهار داشت: تعداد شعب این بانک طی سال‌های ۸۸ تا ۹۱، روند کاهشی داشته است.
سال ۹۱    ۹۰    ۸۹    ۸۸
شعب بانک صادرات ایران    ۲۷۹۵    ۲۹۷۴    ۳۰۳۳    ۳۱۱۱
وی ادامه داد: از ۲۷۹۵ شعبه، تعداد ۵۲۷ شعبه در تهران واقع شده‌اند؛ علاوه بر این، بانک صادرات دارای برج ۲۶ طبقه سپهر و ساختمان‌های اداری، مرکزی، سرپرستی متعدد است.
حسینی در پاسخ به سؤالی درباره میزان سود هر سهم این بانک تأکید کرد: در مجمع اخیر، بانک صادرات ۱۰ تومان سود به ازای هر سهم، جمعا رقمی در حدود ۲۲۰ میلیارد تومان به عنوان سود نقدی تقسیم کرد؛ بنابراین این سوال را در ذهن بسیاری از سهامداران ایجاد کرده که آیا عملکرد پرشعبه ترین بانک ایران مناسب بوده است؟ و یا اینکه آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟
این کارشناس ارشد مالی و تحلیلگر بازار سرمایه تصریح کرد: در پاسخ به این سوال، راهکارهای علمی مختلفی وجود دارد؛ اما روش ساده، محاسبه هزینه فرصت برای دارایی‌های ثابت این بانک است.
وی افزود: بانک صادرات دارای شعب و ساختمان‌های ملکی است؛ بهای تمام شده دفتری دارایی‌های ثابت مشهود در حدود ۲۸.۰۰۵.۶۵۱ میلیون ریال معادل ۲۸ تریلیون و ۵ میلیارد و ۶۵۱ میلیون ریال و رقم تجدید ارزیابی زمین ۳۴.۸۸۷.۳۵۷ میلیون ریال معادل ۳۴ تریلیون و ۸۸۷ میلیارد و ۳۵۷ میلیون ریال است.
حسینی گفت: شرکت رقمی بابت تجدید ارزیابی ساختمان و سرقفلی لحاظ نکرده است و در صورت لحاظ کردن این رقم ارزش روز دارایی‌های ثابت شرکت بسیار بیشتر از رقم فوق خواهد بود؛ اما به هر حال بر اساس ارقام منتشره در صورت‌های مالی حداقل ارزش دارایی‌های ثابت شرکت ۶۲.۸۹۳.۰۰۸ میلیون ریال معادل ۶۲ تریلیون و ۸۹۳ میلیارد و ۸ میلیون ریال است.
حسینی خاطرنشان کرد: بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، اجاره دریافتی املاک و مستغلات به طور متوسط حدود ۶% قیمت آن دارایی است؛ با این فرض ارزش اجاره دارایی‌های بانک صادرات در حدود ۳.۷۷۳.۵۸۰ میلیون ریال معادل ۳ تریلیون و ۷۷۳ میلیارد و ۵۸۰ میلیون ریال است؛ این رقم هزینه فرصت ناخالص دارایی‌های بانک صادرات است.
وی با بیان اینکه برای محاسبه مالیات، طبق رویه‌های مالیاتی شرکت‌های بورسی، رقم ۲۰% مالیات را برای کل اجاره محاسبه می‌کنیم، گفت: سود خالص شرکت پس از کسر مالیات حدود ۳.۰۱۸.۸۶۴ میلیون ریال معادل ۳ تریلیون و ۱۸ میلیارد و ۸۶۴ میلیون ریال است؛ بدین ترتیب هزینه فرصت برآوردی از اجاره املاک حدود ۳۰۱.۸ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: سود قبل از مالیات سال مالی ۹۰ برابر با ۶.۰۲۷.۸۵۸ میلیون ریال معادل ۶ تریلیون و ۲۷ میلیارد و ۸۵۸ میلیون ریال است و مالیات تشخیصی ۳.۰۸۵.۶۸۹ میلیون ریال معادل ۳ تریلیون و ۸۵ میلیارد و ۶۸۹ میلیون ریال می‌باشد؛ بدین ترتیب سود خالص شرکت ۲.۹۴۲.۱۶۹ میلیون ریال معادل ۲ تریلیون و ۹۴۲ میلیارد و ۱۶۹ میلیون وریال است.
وی افزود: مالیات قطعی طی سال‌های ۸۵ تا ۸۸ همواره بیش از رقم تشخیصی بوده است بنابراین رقم تشخیصی حداقل مالیات پرداختنی خواهد بود و سود خالص شرکت کمتر از رقم ۲۹۴.۲ میلیارد تومان خواهد بود؛ بنابراین در بهترین حالت سود خالص سال ۹۰ برابر با ۲۹۴.۲ میلیارد تومان است.
سود ناشی از فعالیت بانک پس از کسر مالیات تشخیصی    ۲۹۴۲  میلیارد ریال معادل ۲۹۴ میلیارد تومان
هزینه فرصت سود ناشی از اجاره املاک پس از کسر مالیات    ۳۰۱۸ میلیارد ریال معادل ۳۰۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان
برتری با    اجاره املاک
وی با اشاره به اینکه نتیجه ارزیابی‌ها، برتری با اجاره املاک به عنوان هزینه فرصت بانک صادرات ایران بوده است، گفت: در حقیقت سود خالص ناشی از فعالیت‌ها کمتر از حداقل هزینه فرصت یعنی، اجاره شعب است و تعطیلی بانک و اجاره دادن شعب بازده بیشتری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: این موضوع تلنگری به سهامداران و مدیران بانک است تا بار دیگر عملکرد و کارایی بانک و نقش خود را در بانک صادرات ایران بررسی کنند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=9335
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟
آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟
آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟
آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟
آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟
آیا بانک صادرات کارآیی مناسبی دارد؟