شورای جهانی طلا در گزارشی میگوید که تقاضا برای زیورآلات طلا در ایران طی ماههای ژانویه تا مارس نسبت به سه ماهه اول سال گذشته، ۲۰۱۶، ۲۷ درصد افزایش یافته و به ۱۲.۹ تن رسیده است.
شورای جهانی طلا در گزارشی میگوید که تقاضا برای زیورآلات طلا در ایران طی ماههای ژانویه تا مارس نسبت به سه ماهه اول سال گذشته، ۲۰۱۶، ۲۷ درصد افزایش یافته و به ۱۲.۹ تن رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، این گزارش بهبود وضعیت اقتصادی، سرمایه گذاری بیشتر در حوزه طلا و جواهرات، همچنین عدم ضرب سکه بهار آزادی توسط بانک مرکزی در این دوره سه ماهه را علت افزایش تقاضا برای زیورآلات طلا در ایران عنوان کرده است.
بر اساس این گزارش، تقاضا برای زیورآلات طلا در ایران طی سال گذشته ۴۱ تن بود که افزایشی ۱۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۵ داشت.
تقاضای جواهرات در ایران طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ سالانه حدود ۴۱ تا ۴۵ تن بود، اما بعد از تحریمها در سال ۲۰۱۳ به شدت اوج گرفت و به ۶۳ تن رسید. اما از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در محدوده ۴۰ تن باقی مانده است.
این گزارش میافزاید که تقاضا برای زیورآلات طلا در خاورمیانه طی سه ماهه اول سال در رقم ۵۴.۶ تن ثابت مانده است که بیشتر به دلیل قیمتهای پایین نفت و کاهش شمار گردشگر ورودی به منطقه بوده است. این شاخص برای کل جهان افزایشی یک درصدی داشته و به حدود ۴۸۱ تن رسیده است.
در ترکیه تقاضا برای زیورآلات طلا حتی ۷.۷ درصد کاهش نیز یافته و به کمترین میزان طی چهار سال گذشته رسیده است.
کلا تقاضای طلا، زیورآلات و شمش مجموعا در کل جهان طی سه ماهه اول ۲۰۱۷ حدود ۱۸ درصد کاهش یافته و به حدود هزار و ۳۵ تن رسیده است.
بر اساس این گزارش، میزان تولید طلای جهانی نیز در سه ماهه اول سال ۱۲ درصد کاهش یافته و به هزار و ۳۲ تن رسیده است.
جزئیات آمار شورای جهانی طلا حاکی است که سرمایه گذاری در شمش طلا و سکه در سطح جهانی افزایش ۹ درصدی داشته است.
با این حال تقاضای بانکهای مرکزی کشورها برای طلا جهت افزودن به ذخایر خود کاهش چشمگیر ۲۷ درصدی را نشان می دهد. این رقم در سه ماهه اول سال ۲۰۱۷ به حدود ۷۶.۳ تن رسیده است که کمترین میزان طی ۶ سال گذشته است.
انتهای پیام