عضو هیئت مدیره بانک توسعه صادرات تاکید کرد : اقتصاد ایران به نظام بانکی فراتر از بانکداری بدون ربا نیاز دارد و
نباید جایگاه شبکه بانکی کشور و تلاش مجموعه عظیم کارکنان نظام بانکی نادیده گرفته شود.
به گزارش پول پرس به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، دکتر حسین عیوضلو تصریح کرد : همه خطاها و نارساییها متوجه این قشر نیست و البته این قشر هم تریبون معینی برای دفاع از خود ندارد.
وی افزود : متاسفانه این هجمههایی که به نظام بانکی میشود منصفانه نیست، زیرا این نظام یک نظام شفاف است و بیشترین نقش را در پیشرفت اقتصادی دارد.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه صادرات ایران گفت: یکی از مشکلات نظام بانکی، نداشتن سخنگو یا یک نهاد برای دفاع از خود در مقابل هجمهها و انتقادهاست و برخی به اشتباه بانک مرکزی یا وزارت اقتصاد را به عنوان مدافع حقوق بانکها مطرح میکنند، در حالیکه این نظام باید یک نظام صنفی حرفهای در این باره داشته باشد.
عیوضلو افزود: کارآمدی نظام بانکداری در کشور به قوانین و مقررات گستردهتر هم در حوزه بانکی و هم در حوزه نهادهای دیگر مانند نظام حسابرسی و نظام نظارتی نیاز دارد.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه صادرات، بانکداری را صنعت جدید خواند و گفت : یک بخش واقعی اقتصاد داریم که همان بازار است و یک بخش اسمی هم بانک و نظام تامینمالی است.
اما این که بخش اسمی چه چیز است و مبادلات کاغذی چه احکامی را دارد، اقتصاد ما با این موضوع خیلی مناسب روبه رو نشده است.
عیوضلو گفت: هنوز قانون جامع مشخصی برای مبادلات کاغذی و اسمی نداریم.
وی تصریح کرد: عملیات بانکداری بدون ربا یک نوآوری جدیدی است که برای تطبیق نظام بانکداری با موازین اسلامی مطرح شد و قرار بود آن هم بعد از پنج شش سال اجرا دوباره بازنگری شود.
عضو هیئت مدیره بانک توسعه صادرات ایران گفت: اگر بخواهیم با نظام بانکداری متناسب با جمهوری اسلامی ایران روبهرو شویم، ایده نظام بانکداری بدون ربا برای اینچنین نظامی یک ایده ناقص است.
وی خاطرنشان کرد: سیستم بانکداری خیلی نمیتواند بر اساس بانکداری بدون ربا اجرا شود و اکثر مشکلاتی هم که
در نظام بانکی کشور داریم ، همین ناهماهنگی است.
عیوضلو با بیان اینکه موازین اسلامی صرفا نفی ربا نیست، افزود: بانکداری بدون ربا با نظام بانکداری اسلامی یکی نیست. ما موازین اسلامی بسیار زیادی داریم مثل نفی غرر، نفی غبن، نفی قمار از نظر سلبی و ضرورت تحقق عدالت و کارایی و شفافیت از جهت ایجابی که قراردادها و رفتارها باید با این موازین تطبیق داده شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نظام بانکداری مانند نظامی که در راهنمایی و رانندگی وجود دارد، نظام شفافی است، قوانین مشخصی دارد که همه ملزم به اجرای آن هستند و هر گونه تخلفی در آن قابل مشاهده است، تأکید کرد: بانکهای ما آن را اجرا میکنند. اگر هم مشکلی در این سیستم وجود داشته باشد، به خاطر مشکلات کلان اقتصادی یا جامع نبودن قوانین در این حوزه است ، که قرار بود در این زمینه یک تحول ساختاری رخ بدهد.
وی تصریح کرد:دو کار خیلی خوب انجام شد. یکی در خصوص قانون بانکداری بود که در بانک مرکزی با همکاری سایر بانکها انجام شد و قوانین بازنگری و لایحه نسبتا جامعی تولید شد، که البته هنوز به مرحله اجرا در نیامده است. بحث دیگر طرح تحول نظام بانکداری بود که در وزارت اقتصاد مطرح شد و آن هم تاحد زیادی پیش رفت اما متوقف شد.
عیوضلو خاطرنشان کرد: تا این نظام بانکی بازنگری و مهندسی نشود، مشکلات همچنان باقی خواهد ماند.
عضو هیات مدیره بانک توسعه صادرات ایران گفت: در خصوص نظام بانکداری اسلامی به تصمیم حکومتی و یک همت جمعی نیاز است تا با یک مطالبه قوی و پیگیری آن و راهاندازی شورای عالی ، نظام بانکداری اسلامی و اقتصاد اسلامی را در جمهوری اسلامی پشتیبانی و به جهانیان به عنوان یک الگوی صحیح معرفی کند و موانع و چالشها را از پیشرو بردارد.
انتهای پیام