با توقف نمادهای مختلف در بورس، زنجیرهای از اتفاقات ناگوار کلید میخورد؛ نخستین حلقه این اتفاقات، میزان نقد شوندگی بازار کم می شود و اگر این بسته ماندن سهام در بازار روز به روز بیشتر شود، اعتماد سهامداران به بازار به صورت فرسایشی کاهش پیدا میکند.
توقف نمادهای مختلف در بورس، سرانجام سلسله اتفاقاتی است که پیش از این رخ داده ولی با این توقف، زنجیرهای از اتفاقات ناگوار کلید میخورد؛ نخستین حلقه این اتفاقات، میزان نقد شوندگی بازار کم می شود و اگر این بسته ماندن سهام در بازار روز به روز بیشتر شود، اعتماد سهامداران به بازار به صورت فرسایشی کاهش پیدا میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، توقف معاملات در یک سهم یا در تعداد قابل توجهی از شرکت ها را نمی توان در وهله نخست بسیار بزرگ دانست زیرا این اتفاق در همه جای دنیا رخ میدهد ولی وقتی این اتفاق تا جایی پیش می رود نماد یک چهارم بازار سهام یک کشور متوقف می شود، بذر بی اعتمادی میان سرمایه گذاران آن بازار سهام کاشته خواهدشد. چرا که سرمایه گذاران تنها در صورتی حاضر به سرمایهگذاری در بازار سهام می شوند که به این بازار اعتماد داشته باشند.
طبیعی است در شرایطی که طی چند ماه گذشته حدود ۲۵ درصد از نمادهای مورد وثوق بازار سهام به علت عدم شفافیت معاملاتشان متوقف شده، پیامدهای دامنهداری را شاهد خواهیم بود:
اول. سهام غالب این شرکت ها به دلیل عدم شفافیت بسته شده و اولین بازخورد این توقف این است که یک چهارم بازار با عدم شفافیت اطلاعاتی روبرو است.
دوم. عدم شفافیت، بیاعتمادی به بازار را در میان سهامداران بوجود میآورد. مانند دو ماه اخیر که بسیاری از سهامداران به سمت بازار طلا و ارز رفته اند.
سوم. سازمان های نظارتی زیر سوال رفته و عملکرد نظارتی آنها بر عملیات حسابداری شرکت ها سوال برانگیز می شود.
چهارم. به دلیل عدم شفافیت اعلام شده توسط سازمان بورس، فضای بازار سهام، فضایی ناامن برای سرمایه گذاری ارزیابی میشود و سرمایه های سرگردان در کشور به سمت این بازار حرکت نخواهند کرد.
پنجم. در شرایطی که یک چهارم نمادهای معاملاتی یک بازار قابل داد و ستد نیست یعنی ۲۵ درصد سهام در این بازار نقدشونده نیستند.
ششم. تعداد و ارزش معاملات به شدت کاهش پیدا می کند چرا که سرمایه ها از بازار دور شدهاند. به طور متوسط در یک بازار بد و یک بازار خوب معادل ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان معاملات در روز انجام می شود اما در حال حاضر ارزش معاملات به ۱۰۰ میلیاردتومان کاهش پیدا کرده است که برای بازار سهام ایران با وجود سهام بزرگترین شرکت های صنعتی و خدماتی بسیار بد و غیر قابل تحمل است.
از این نکته بسیار مهم هم نباید گذشت که با بسته شدن نماد شرکت های بورسی طی آذر ماه حداقل ۱۵ هزار میلیارد تومان پول در بازار غیر قابل دسترسی است و و این اتفاق تنها برتری این بازار که نقدشوندگی آن بود را نیز زیر سوال برده است.
انتهای پیام