کشورهای گروه بیست برای متوازن کردن اقتصاد جهانی، به اولویت داشتن سیاست‌های رشد بر ریاضت اقتصادی تاکید کرده و وعده دادند سیاست‌هایشان را محتاطانه تغییر دهند تا از آشفتگی بازارهای مالی و خارج شدن روند احیا از مسیرش جلوگیری کنند.

به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، وزیران دارایی و روسای بانک مرکزی گروه بیست روز شنبه بیانیه مشترک نهایی نشست خود در مسکو را منتشر کردند. رویترز به نقل از مقامات شرکت کننده در این نشست گزارش داد که بیانیه نهایی تغییر چندانی نسبت به توافق این مقامات در شب جمعه نداشت.

مسئله عقب نشینی بانک مرکزی آمریکا از سیاست محرک پولی خود، موضوع اصلی مطرح در این نشست بود و اقتصادهای نوظهور نسبت به سقوط بازارهای سهام و اوراق قرضه و فرار سرمایه‌ها به سمت دلار ابراز نگرانی کردند.

روسیه که میزبان این نشست بود، اعلام کرد سیاستگذاران گروه بیست موضع‌شان در قبال کاهش بدهی دولتی را ملایم کرده و در عوض به رشد اقتصادی و نحوه پایان دادن بانک‌های مرکزی به سیاست‌های محرک اقتصادی با حداقل تاثیر منفی بر بازارها، معطوف شده‌اند.

آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه به رویترز اظهار کرد: گروه بیست برای کمتر کردن کسری‌ها و بدهی‌ها تا سال ۲۰۱۶ تعهدی به گردن نگرفت اما در عوض برخی معتقدند که باید ابتدا رشد اقتصادی را تضمین کرد.

در حالیکه احیای اقتصاد آمریکا رو به پیشرفت است، موتور صادرات چین کند شده، ژاپن همچنان در تلاش برای خروج از رکود است و تقاضا در منطقه یورو به اندازه‌ای قوی نیست تا احیای اشتغالزایی پایدار داشته باشد.

چیدامبارام پالانیاپان، وزیر دارایی هند نیز اظهار کرد: هنوز احیای رشد در اروپا و ژاپن را مشاهده نکرده‌ایم و همچنان دست به دعا نگه داشته‌ایم. بهترین سناریوی کنونی این است که اقتصادهای توسعه یافته به رشد برسند اما این اقتصادها باید به تاثیر اقدامات بعدی‌شان بر اقتصادهای نوظهور توجه داشته باشند.

با صعود نرخ‌های بیکاری به ۶۰ درصد در میان کشورهای بحران زده منطقه یورو شامل یونان و اسپانیا، بحث رشد در برابر ریاضت تغییر پیدا کرده و در این حقیقت که وزیران دارایی و وزیران کار گروه بیست نشست مشترکی در روز جمعه داشتند، منعکس شد.

بحران در اقتصادهای حاشیه‌ای منطقه یورو فرار سرمایه را تشدید کرده و بیانیه نهایی نشست گروه بیست وعده داد به طور قاطع به سمت تشکیل یک اتحادیه بانکی در منطقه یورو گام برداشته شود تا وام دهی منطقه‌ای احیا شود.

به گفته مقامات شرکت کننده، برخلاف نشست‌های قبلی گروه بیست، نرخ‌های مبادله ارزی و تهدید کاهش ارزش ارزی رقابتی چندان مطرح نشد.

اظهارات دو ماه قبل بن برنانکه، رییس بانک مرکزی آمریکا مبنی بر احتمال آغاز کاهش روند خرید ماهانه ۸۵ میلیارد دلار اوراق قرضه، بازارهای مالی بویژه بازارهای اقتصادهای نوظهور را متلاطم کرد و فروش وحشت زده را به دنبال داشت. اگر چه سرمایه‌گذاران با اظهارات اخیر برنانکه در کنگره تا اندازه‌ای آرام شده‌اند اما وی گفته است که طرح خروج از چاپ پول به قوت خود باقی است.

به گفته سیلوانوف، تاثیر پایان سیاست‌های تسهیل مقداری پول از سوی کشورهای توسعه یافته بویژه آمریکا بر کشورهای در حال توسعه موضوع اصلی مورد بحث در نشست پایان هفته گروه بیست بود.

گروه بیست ۹۰ درصد از اقتصاد و دو سوم از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهد و بسیاری از کسانیکه در اقتصادهای نوظهور زندگی می‌کنند، با خطر معکوس شدن ورود سرمایه‌ها از اقتصادهای توسعه یافته که یکی از پیامدهای جانبی سیاست‌های محرک پولی بانک مرکزی آمریکا بوده است، روبرو هستند.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=8847
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

گروه بیست برای آرام نگه داشتن بازارهای مالی گام برمی‌دارد
گروه بیست برای آرام نگه داشتن بازارهای مالی گام برمی‌دارد
گروه بیست برای آرام نگه داشتن بازارهای مالی گام برمی‌دارد
گروه بیست برای آرام نگه داشتن بازارهای مالی گام برمی‌دارد
گروه بیست برای آرام نگه داشتن بازارهای مالی گام برمی‌دارد
گروه بیست برای آرام نگه داشتن بازارهای مالی گام برمی‌دارد