کاهش سود سپردهها، سبب کم شدن جذابیت سپرده گذاری در بانک برای سپرده گذاران و میل به واگذاری منابع نقدی به سایر بخشها شده است.
کاهش سود سپردهها، سبب کم شدن جذابیت سپرده گذاری در بانک برای سپرده گذاران و میل به واگذاری منابع نقدی به سایر بخشها شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، جعفر بارگیران کارشناس مسایل بانکی در گفتوگو با تریبون، با بیان این مطلب گفت: افراد به دنبال فعالیت هایی می روند که برایشان سود بیشتری داشته باشد و به دست آوردن آن نیز راحت تر باشد. معمولا در چنین شرایطی افراد به دنبال سرمایه گذاریهای کوتاهمدت می روند، در واقع سرمایه داران در این شرایط به دنبال فعالیت های واسطه گری، جابه جایی و… می روند.
وی افزود: این روند کاملا طبیعی است. زمانی که شما پولی در بانک داشته باشید و ببینید که سود حاصل از آن در حال کاهش است، آن را برداشته و به دنبال کارهای واسطه ای کم زحمت که سودهای خوبی هم دارد می روید.
این کارشناس مسایل بانکی در مورد توجیه اقتصادی این اقدام بانک ها اظهار داشت: اقتصاد ما بیمار است. اقتصاد مریض معمولا اقتصادی است که حول محور یک کالای خاص می چرخد و این عده خاصی هم آن را تقویت می کنند، بدین صورت که یک روز اقتصاد ما را به سمت مسکن می برند، روز دیگر به سمت بازار ارز و… در صورتی که اگر اقتصاد ما سالم بود هیچ وقت این حجم عظیم سرمایه اینگونه مدیریت نمیشد.
بارگیران تصریح کرد: اقتصاد کشور بیمار است و مشکل دارد ما برای درمان تورم در کشور بانک ها از طریق جاذبه هایشان مردم را تشویق می کنند به سرمایه گذاری، چرا که سیاست دولت این است که نقدینگی را در بین مردم کاهش دهد تا میل به خرید کالا در بین مردم کم شود.
وی ادامه داد: در این صورت تقاضا کم شده و قیمت ها به تعادل می رسد، چرا که متاسفانه تقفاضای بالا در کشور ما یا به تورم می انجامد یا به رکود؛ زمانی که میل به خرید در مردم افزایش یابد احتمال اینکه بازار سیاه در مورد آن کالا به وجود آید زیاد می شود، چرا که نیاز کاذب در بین مردم شکل می گیرد که در این صورت تورم در بازار به وجود می آید.
وی افزود: در این زمان بانک ها وظیفه دارند که مردم را به سپرده گذاری تشویق کنند تا به این شکل تورم را کنترل کنند، نتیجه این سیاست یک طرفه این است که کشور دچار رکود شود؛ یعنی مردم به دلیل سودهای بالا دوست ندارند پول هایشان را از بانک ها بیرون بیاورند، لذا تولید، کار، خدمات و… در کشور شکل نمی گیرد.
بارگیران افزود: این امر باعث می شود مردم از ترس بازنگشتن پول هایشان، سپرده های بانکی خود را حفظ کنند، نتیجه این امر یک اقتصاد فلج در کشور است، که تورم نقدینگی شدید را در بازار به دنبال خواهد داشت و نرخ پول در بانک ها بالا می رود، چرا که پول اگر بدون گردش در بانک ها بماند برای آنان ضرر است، به همین خاطر بانک ها وام هایی با بهرههای ۲۷ تا ۳۰ درصد می دهند، یا سپرده های بین بانکی می گذارند. به همین جهت ما برای اینکه دوباره کشور را از رکود دربیاوریم، دوباره جامعه را به گرفتن وام تشویق می کنیم، پس دوباره به نطقه اول خود بازمیگردیم.