ورود طلای با عیار کمتر از ۱۸ به بازار و همچنین واردات مصنوعات طلای دیگر کشور‌ها ممنوع شد.

به گزارش پول پرس به نقل از ایسنا، در مراسم امضای تفاهم‌نامه سه جانبه بین سازمان ملی استاندارد، اتحادیه طلای کشوری و اتحادیه فروشندگان طلا، جواهر و سکه استان تهران مقرر شد تا طلای با عیار کمتر از ۱۸ غیرقابل استاندارد تلقی شده و تولیدات طلای دیگر کشور‌ها نیز مورد رصد قرار گیرد تا از قاچاق آن جلوگیری شود.

همچنین در این مراسم اعلام شد که گشت‌هایی برای رصد و کنترل خرید و فروش طلا، کیفیت طلا، عیار طلا، صدور فاکتور با کمک اتحادیه‌های طلا ایجاد شود.

راه‌های شناسایی طلا و نقره استاندارد

در این مراسم محمد کشتی‌آرای، رییس اتحادیه طلا گفت: در سطح کشور واحد‌های معدودی به تولید طلا می‌پردازند که خود به‌طور گروهی خوداستاندارد‌ی را مدنظر قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تعدد استاندارد طلا وجود داشت که این عیارها از سطح استاندارد جهانی کمتر بودند.

او با اشاره به این‌که عیار طلا در ایران با عیار جهانی همخوانی دارد و این موضوع یک افتخار به حساب می‌آید، بیان کرد: در دنیا کشورهای مختلف عیار‌های مختلف دارند که این نشان‌دهنده‌ی ارزش میزان خالصی طلا در بین مردم است.

کشتی‌آرای با اشاره به تفاهم‌نامه امضا شده افزود: با امضای این تفاهم‌نامه کنترل بیشتری بر بازار به خصوص طلاهای وارداتی صورت می‌گیرد زیرا اگر طلا غیراستاندارد باشد باعث از بین رفتن سرمایه مردمی می‌شود.

به گفته وی برخی از مصرف‌کنندگان که به کشور‌های حوزه خلیج‌فارس و عربستان سفر می‌کنند نیاز طلای خود را از این کشور‌ها تامین می‌کنند و می‌توانند بنا بر قانون گمرکی ۱۵۰ گرم طلا به کشور وارد کنند.

کشتی‌آرای تاکید کرد: طلای مسافر بنابر فاکتور فروش در کشور خریداری می‌شود.

وی گفت: با این تفاهم‌نامه به دنبال اعتماد‌سازی و حفظ سرمایه‌ی مردمی هستیم.

او همچنین در جمع خبرنگاران با بیان این که این تفاهم‌نامه ثمره کار گروهی سازمان و اتحادیه کشوری و استانی طلا است گفت: در سال‌های گذشته بحث اول اتحادیه طلا ورود طلا با عیار کم تولیدات کشور‌های دیگر و تولیدات داخلی بوده است که با این تفاهم‌نامه ساختار منسجمی برای گشت و کنترل کیفیت و عیار طلا خواهیم داشت.

رییس اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به این‌که عدم آگاهی مردمی باعث شده است تا برخی سود‌جویان در چند وقت گذشته به فروش طلای با کمتر از عیار استاندارد بپردازند، گفت: مردم از واحد‌های دارای مجوز خرید کنند و می‌توانند با کنترل آرم‌های حک شده در طلا مانند آرم استاندارد و حرف T در استان تهران طلای مورد نظر را مورد ارزیابی قرار دهند.

او هم‌چنین درباره‌ی پلاتین و نقره گفت: پلاتین با عیار بیش از ۸۰۰ و حروف PT و نقره با عیار ۹۰ یا ۹۰۰ که عرف جهانی آن ۹۲۵ است شناسایی می‌شود.

کشتی‌آرای درباره‌ی اجرت ساخت طلا گفت: برای محصولات خرد مانند النگو و دسبند نرخ مصوبی در اتحادیه تهیه شده که خریداران در صورت بروز هرگونه مشکل می‌توانند این مشکلات را با اتحادیه در میان بگذارند.

خرید و فروش سکه‌های غیر دورانی هیچ منع قانونی ندارد

در بخش دیگری از این مراسم احمد وفادار، رییس اتحادیه طلای تهران نیز گفت: ۸۰ درصد از خانواده‌ها به دلیل پشتوانه‌ی مالی و حفظ سرمایه خود به خرید طلا رو می‌آورند.

او با اشاره به بحث کاهش عیار استاندارد طلا افزود: شهرهای جنوب شرقی و غربی از عیار ۲۰، ۲۱ و ۲۲ استفاده می‌کنند و اگر قرار بر این بود که مرکز ایران عیار طلای خود را کاهش دهد، مشکلات فراوانی را پدید می‌آورد.

رییس اتحادیه طلای تهران بیان کرد: روزهای یکشنبه و چهارشنبه بازرسان اتحادیه تهران از واحد‌های صنفی بازرسی کرده و به کنترل عیار، صدور فاکتور و قیمت فروش می‌پردازند.

هم‌چنین احمد وفادار گفت: سکه توسط بانک مرکزی و به صورت فله در اختیار واحد‌های مجاز برای نصب هلوگرام و وکیوم قرار می‌گیرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که چرا بانک مرکزی سکه را به صورت فله عرضه می‌کند گفت: این سیاست بانک مرکزی بوده که وکیوم و نصب هلوگرام را برعهده‌ی واحد‌های مجاز صنف طلا قرار داده است.

رییس اتحادیه طلای استان تهران ادامه داد: سکه‌های پارسیان نباید دورانی باشند و خرید و فروش سکه‌های غیر دورانی هیچ منع قانونی ندارد.

جداسازی عرضه‌کنندگان سکه و طلا

بیات، نماینده موسسه استاندارد نیز در این مراسم گفت: تمام مصنوعاتی که در سطح استان تهران تولید می‌شوند دارای کد منحصر به فرد هستند که با حرف T آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: تولید‌کنندگان چندانی در مقیاس صنعتی نداریم، اما برای ۴۰ تن از آنها نشان استاندارد و برای دیگر تولید‌کنندگان که آنچنان صنعتی نیستند، کد‌های استاندارد صادر شده است.

بیات با اشاره به ۲۰۰۰ بازرسی سالیانه از واحد‌های صنفی طلافروشی گفت: در سال گذشته بیش از ۲۰ کیلوگرم طلای غیراستاندارد و تعداد چشم‌گیری طلای پارسیان که وزن کمتری داشتند، کشف و جمع‌آوری شدند.

این نماینده موسسه استاندارد یادآور شد: به دنبال آن هسیتم که عرضه‌کنندگان سکه و طلا را از یکدیگر جدا کنیم که در حال حاضر ۱۸۰ عرضه‌کننده‌ی قانونی سکه در استان تهران به تایید سازمان‌های ذیربط رسیده‌اند.

وی خاطر نشان کرد: سامانه‌ی ۱۵۱۷ به طور شبانه روزی آماده دریافت و پیگیری شکایات مردمی است.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=8560
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

طلای ۱۷ عیار نخرید
طلای ۱۷ عیار نخرید
طلای ۱۷ عیار نخرید
طلای ۱۷ عیار نخرید
طلای ۱۷ عیار نخرید
طلای ۱۷ عیار نخرید