تک نرخی شدن ارز به این معنا نیست که نرخ ارز به طور دستوری تثبیت شود، بلکه وقتی ارز تکنرخی است که نرخ آن شناور و در اختیار عرضه و تقاضا باشد.
رییس اسبق شورای عالی کانون صرافان در پاسخ به این پرسش که با توجه به افزایش درآمدهای ارزی نفت، آیا زمان تکنرخی شدن ارز فرا رسیده است؟ اظهار داشت: تکنرخی شدن ارز نیاز به دو پیش زمینه دارد؛ اول اراده و دوم جرات.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، اصغر سمیعی در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با بیان این که هماکنون هیچ یک از این دو پیششرط دیده نمیشود، افزود: تکنرخی شدن ارز هیچ ربطی به کم و زیاد شدن درآمدهای ارزی دولت ندارد.
رییس اسبق شورای عالی کانون صرافان در این خصوص توضیح داد: زیاد شدن مقدار ارز تنها میتواند نرخ دستوری ارز را تثبیت کند و به محض کاهش درآمد، به سرعت بازار آزاد نرخهای خودش را مطرح و به کار میگیرد.
سمیعی متذکر شد: تک نرخی شدن ارز به این معنا نیست که نرخ ارز به طور دستوری تثبیت شود، بلکه وقتی ارز تکنرخی است که نرخ آن شناور و در اختیار عرضه و تقاضا باشد.
وی تصریح کرد: البته وظیفه ذاتی بانک مرکزی، نظارت و کنترل بازار برای جلوگیری از سوء استفاده سودجویان است.
رییس اسبق شورای عالی کانون صرافان خاطرنشان کرد: ما در هنگام واقعی شدن نرخ دلار باید به این نکته توجه کنیم که حمایتهای لازم از تولید داخل صورت گیرد، اما به نحوی که ایجاد رانت نشود.
سمیعی متذکر شد: در اثر کم شدن درآمد ارزی، اگر قیمت ریالی ارز بالا برود -که طبعا میرود- نهتنها درآمد دولت کم نمیشود، بلکه به نفع صادرکنندگان و تولیدکنندگان خواهد بود.
انتهای پیام