یک اقتصاد‌دان تاکید کرد: با وجود تورم بالا و بی‌اعتمادی به آینده بازار و شرایط اقتصادی کنونی نباید از مردم انتظار رفتار صحیح اقتصادی نسبت به افزایش قیمت‌ها داشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، علی بخشی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد این‌که چرا با وجود افزایش سطح قیمت‌ها باز هم مردم تقاضای بیشتری برای خرید دارند، اظهار کرد: بی‌اعتمادی نسبت به آینده بازار و انتظار برای افزایش قیمت‌ها موجب می‌شود تا با اقدام برای خرید بیشتر تا حدودی نیاز‌های روز‌های آینده خود را تامین کنند.

وی افزود: در حالی که اگر حتی درصدی احتمال ارزان‌شدن کالاهایی که اکنون افزایش قیمت‌ داشته‌اند را بدهند، به‌طور یقین برای خرید هجوم نخواهند آورد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در مورد این‌که چرا تفکر و دید مردم نسبت به آینده بازارمنفی می‌شود، به‌طوری که همواره توقع افزایش قیمت و بی‌ثباتی را دارند، تصریح کرد: رفتار و سیاست‌گذاری‌های دولت، روند رشد قیمت‌ها، شرایط بین‌المللی و روند افزایش نرخ تورم، مصرف‌کننده و تولید‌کننده را به جمع‌بندی می‌رساند که اقدام به خرید و ذخیره کالا و مواد اولیه مورد نیاز خود کند.

او هم چنین در مورد این‌که مردم باید چه واکنشی به افزایش سطح قیمت‌ها نشان داده و آیا با توقف خرید می‌تواند به کاهش سطح قیمت‌ها کمک کنند؟ توضیح داد: این‌که در هنگام افزایش غیرقابل انتظار یک کالا، خرید چند روز متوقف شده تا کمی قیمت متعادل شود و یا سایر واکنش‌هایی که مردم یک جامعه به عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان می‌توانند نشان دهند به فرهنگ و سرمایه اجتماعی کشور باز می‌گردد که متاسفانه به شدت آسیب دیده است.

بخشی اضافه کرد: کمر‌نگ شدن اعتماد بین مردم و مسوولین موجب شده تا مردم در هنگام افزایش سطح قیمت‌ها و نوسان در اقتصاد، رفتاری اقتصادی نداشته باشند؛ این در حالی است که اگر در حد بالایی به رفتار مدیران و مسوولان اعتماد و اتکاء داشتند به‌طور یقین به درخواست‌های رفتاری آنها پاسخ مثبت داده و توجه می‌کردند.

این اقتصاد‌دان گفت: رفتار کنونی مردم و واکنش آنها به مسائل اقتصادی براساس آنچه که در جامعه شاهد هستند و با در نظر گرفتن روند تغییرات تورم انجام می‌شود، بنابراین براساس قضاوت شخصی خود تصمیم می‌گیرند و تاکید بر تعادل و آرامش در خرید در هنگام نوسان قیمت توصیه کارآمدی نیست.

وی با بیان این‌که اگر مردم در مقابل افزایش قیمت خرید را متوقف کنند شاید رفتار مناسبی باشد؛ اما این مساله در کشور‌هایی می‌تواند کارآمد باشد که تورم کنترل‌شده و سطح قیمت‌ها متعادل باشد افزود: باید این را در نظر گرفت که تولید‌کننده و فروشنده بی‌دلیل قیمت‌های خود را افزایش نمی‌دهند، چرا که تحت تاثیر تورم افزایش قیمت‌ طبیعی بوده و هزینه‌های آنها نیز بالا می‌رود.

بخشی در پایان یادآور شد: توقع افزایش تورم در سال آینده تحریک بیشتری را برای خرید و تقاضای کالا ایجاد خواهد کرد که نمی‌توان این روحیه را در میان مردم در کوتاه‌مدت تغییر داد و حداقل تا زمانی که تورم بالا در اقتصاد کشور وجود دارد نباید توقع رفتار صحیح اقتصادی از مردم داشت.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=833
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

یک اقتصاد‌دان:مردم نخرند تا گرانی کمتر شود
یک اقتصاد‌دان:مردم نخرند تا گرانی کمتر شود
یک اقتصاد‌دان:مردم نخرند تا گرانی کمتر شود
یک اقتصاد‌دان:مردم نخرند تا گرانی کمتر شود
یک اقتصاد‌دان:مردم نخرند تا گرانی کمتر شود
یک اقتصاد‌دان:مردم نخرند تا گرانی کمتر شود