رئیس کل بانک مرکزی گفت: دریافت وثیقه از متقاضی تسهیلات بانکی در کشور به نوعی افراط مبتلاست.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: دریافت وثیقه از متقاضی تسهیلات بانکی در کشور به نوعی افراط مبتلاست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، ولی اله سیف پنجشنبه شب در جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی در مشهد افزود: گرفتن وثیقه برای پرداخت تسهیلات بانکی نیاز به بازنگری دارد و این رویه باید یکنواخت شود.
وی به دستاوردهای اقتصادی دولت یازدهم پرداخت و اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید، نرخ تورم به کمتر از ۱۰ درصد و براساس آخرین آمار در تیرماه امسال این نرخ به ۹.۲ درصد کاهش یافت.
وی گفت: به رغم اینکه گفته می شد دولت بر کنترل تورم تمرکز کرده و سیاست اقتصاد انقباضی را در پیش گرفته اما در سال ۱۳۹۳ بعد از یک دوره ۲ ساله رکود، رشد نقدینگی ۳۰ درصد و رشد اقتصادی سه درصد شد.
سیف افزود: با اینکه در سه سال گذشته کشور با شوک شدید نفتی و تحریم اقتصادی مواجه بود، بازار اقتصاد ایران در این مدت یک آرامش نسبی را تجربه کرد.
وی اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد کشور را در مقابل محرک های خارجی مصون نگه داشت و آرامش مردم را حفظ کرد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در سه سال گذشته اقتصاد کشور برخلاف هشت سال دولت پیشین، پیش بینی پذیر شده و افق روشنی از آینده برای سرمایه گذارانی که پروژه های بلندمدت دارند، ایجاد شد.
وی افزود: امسال نیز که کشور در حال خروج از رکود است، تحرکی در اقتصاد آغاز و در مسیر درست به حرکت درآمده است و پیش بینی می شود تا انتهای سال با همکاری نظام بانکی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به رشد پنج درصدی در اقتصاد دست یابیم.
وی وجود باور مشترک بین مسئولان دولت در باره نظام بانکی را از دیگر دستاوردهای دولت یازدهم دانست و اظهار کرد: همیشه گفته می شد که نظام بانکی مشکل دارد اما تحلیل درستی از این مشکل انجام نمی شد.
سیف گفت: مشکل دار بودن نظام بانکی محرز است اما این مشکل به دلیل نگاه غلط دولت پیشین در سنوات گذشته و توقعات عجیبی که از این نظام داشته، بروز یافته است.
وی افزود: ۹۰ درصد از بار تامین بخش مالی اقتصاد کشور بر دوش نظام بانکی و توقع همه سرمایه گذاران برای تامین مالی از این محل است که چنین موضوعی در هیچ کشوری وجود ندارد.
وی اظهار کرد: نظام بانکی کشور دچار پدیده تنگنای اعتباری و حجم عظیمی از دارایی های منجمد غیرقابل استفاده است که این مساله باعث به نیمه رسیدن قدرت پرداخت تسهیلات در نظام بانکی شده است.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در این راستا یکی از اساسی ترین اقدامات شامل اصلاح نظام بانکی یا بخش مالی کشور به تصویب دولت رسیده و در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به افزایش پرداخت تسهیلات بانکی در کشور افزود: پارسال نظام بانکی چهار هزار و ۱۷۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرد که حدود ۵۰ درصد از این میزان، موارد تمدیدی و تجدیدی های گذشته و حداقل دو هزار میلیارد ریال تزریق جدید بود.
وی با اشاره به تکلیف این بانک برای تامین مالی هفت هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی کوچک و متوسط به میزان ۱۶۰ هزار میلیارد ریال در سال جاری اظهار کرد: این تسهیلات فقط به پروژه هایی که بیشترین بازده و توجیه اقتصادی دارند، پرداخت می شود.
سیف گفت: کارگروه های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استانها باید دقت لازم را داشته و نسبت به داشتن شرایط لازم واحدها برای دریافت تسهیلات حساس باشند.
وی افزود: باید لیست کاملی از وضعیت واحدهای کوچک و متوسط کشور که نیاز مالی دارند، تهیه شود و به هیچ وجه نباید منابع بانکی را با پرداخت به واحدهایی که بازدهی مطلوب ندارند، هدر داد و از ریخت و پاش در این حوزه جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: واحدی که دارای بازار مصرف برای تولید، فروش آسان محصولات، قیمت فروش بالاتر از قیمت تمام شده و حرکت رو به جلو باشد، شایسته دریافت تسهیلات است.
رئیس کل بانک مرکزی در باره پرداخت تسهیلات به واحدهای بزرگ تولیدی گفت: واحد های بزرگ را باید جداگانه بررسی کرد و نمی توان در کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید استانی از بررسی آنها نتیجه گرفت زیرا این واحدها نیاز به ملاحظات مدیریتی و اقتضائات کنترلی در سطح کلان کشور دارند.
وی نرخ سود بانکی را برای بخش تولید ناعادلانه دانست و افزود: به رغم کاهش نرخ تورم و تک رقمی شدن آن، نرخ سود بانکی کاهش محسوسی نداشته است زیرا پیشتر نظام بانکی کشور با ۵۰ درصد دارایی بدون بازده و بازار بسیار ملتهب و افراد غیرحرفه ای که منابع را با نرخ بالا جذب می کرد، مواجه بود.
سیف اظهار کرد: با کاهش نرخ تورم و ساماندهی نرخ سود تسهیلات، این التهاب در بازار در حال فروکش است و کاهش نرخ تورم اثر خود را بر نرخ سود بانکی گذاشته و به اختلاف دو درصدی بین این دو نرخ خواهیم رسید.
وی با اشاره به دستاوردهای برجام برای اقتصاد کشور ادامه داد: شرایط موجود و فضای بین المللی در مقایسه با قبل از برجام متحول شده و ارتباط کارگزاری های ایران با اروپا شکل گرفته است و منابع مالی به راحتی جابه جا می شوند.
وی گفت: اکنون ۴۷۲ کارگزاری جدید داریم که با تمام دنیا در ارتباط هستند و روز به روز گشایش بین المللی بیشتر و ارتباطات ما با کشورهای دیگر عادی تر می شود و فضای باز بین المللی برای اقتصاد ایران دستاوردی است که می تواند انتظارات را برآورده کند.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: ۹۰ درصد از دستاوردهای اقتصادی در دولت یازدهم به دلیل رعایت انضباط پولی و مالی بوده که توسط دولت دیکته شده است.
انتهای پیام