نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: سال گذشته بزرگترین شوک ارزی تاریخ کشور رخ داد.
بهگزارش پول پرس به نقل از تسنیم، محمدرضا پورابراهیمی در جمع اعضای هیات علمی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به افزایش تورم و مشکلات اقتصادی سال گذشته، گفت: بخشی از این تورم و مشکلات اقتصادی سال ۹۱ به مسئله تحریمها و بخشی دیگر به سوءتدبیرها در حوزه اقتصاد کشور برمیگردد.نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انجام برخی از کارهای غیرتخصصی در حوزه اقتصاد به شدت گرفتن بحران اقتصادی و تحریمها کمک کرد، خاطرنشان کرد: کاهش صادرات نفت به میزان یک چهارم پیشبینیها در بودجه پیامدهای سنگینی در وضعیت معیشتی مردم داشت.او با تاکید بر اینکه تحریمها علاوه بر پیامدهای ناگوار، پیامدهای مثبتی نیز برای کشور بهدنبال داشته است، گفت: کاهش وابستگی ایران به بودجه نفتی و افزایش صادرات و کاهش واردات، از پیامدهای مثبت تحریمها و به نوعی تبدیل تهدیدها به فرصتها بود.
پورابراهیمی کاهش واردات را به معنای کاهش مصرف ندانست و یادآور شد: افزایش قیمت دلار موجب میل به استفاده بیشتر از تولیدات ملی و حرکت به سمت کاهش واردات بود.
او با اشاره به اینکه در سال ۹۱ بودجه بر اساس فروش دو و نیم میلیون بشکه نفت در روز محاسبه شده بود افزود: این در شرایطی است بودجه سال ۹۲ بر اساس فروش روزانه یک میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه نفت تنظیم شده است که خود نشانگر کاهش وابستگی بودجه به فروش نفت و درآمدهای ناشی از آن است. نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس میزان ورودی و خروجی ارز کشور را تا پیش از تحریمها منفی اعلام کرد و گفت: در حال حاضر یک تعادل نسبی در منابع و مصارف ارزی به وجود آمده که پیشبینی میشود در شش ماهه دوم امسال منابع و مصارف ارزی بدون تکیه بر فروش نفت به یک بالانس و تعادل و به نوعی خودکنترلی در بحث ارز برسد.
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، ایران را کشوری دانست که بر مزیتهای نسبی و درآمد حاصل از آن تکیه زده است و تاکید کرد: این مزیتهای نسبی که فروش نفت و مواد معدنی بخشی از آن است، دارای منافع کوتاه مدت و تمامشدنی است و تا همیشه نمیتوان به آن تکیه کرد و امیدوار بود. پورابراهیمی با تاکید بر اینکه باید به سمت اقتصاد دانشبنیان پیش رفت، گفت: در حال حاضر هند با تکیه براقتصاد دانشبنیان و تولید و فروش نرمافزارهای رایانهای به درآمدی به مراتب بالاتر از درآمد ناشی از فروش نفت ایران دست یافته است.
او با بیان اینکه باید با عبور از مزیتهای نسبی به خلق مزیت رسید، افزود: اگر ایران میخواهد کشوری توسعه یافته در جهان شود، باید به سمت خلق مزیت و اقتصاد دانشبنیان برسد.
انتهای پیام