رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: در حال حاضر ۴۵ درصد منابع نظام بانکی منجمد شده و حتی مبالغه نیست که بگوییم به ۵۰ درصد هم رسیده است.
رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد: در حال حاضر ۴۵ درصد منابع نظام بانکی منجمد شده و حتی مبالغه نیست که بگوییم به ۵۰ درصد هم رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، ولیاله سیف رئیس کل بانک مرکزی صبح امروز، در پنجمین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید، به رویکردها و اقدامات انجام شده در حوزه پولی و ارزی و اعتباری و سیاستهای پولی در جهت تقویت انضباط پولی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: ما در زمینه سیاست اعتباری، افزایش توان تسهیلات دهی و تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را مورد توجه قرار داده ایم. در عرصه سیاست ارزی تامین نیازهای واقعی ارز، افزایش ارزی داخلی، حفظ آرامش و ثبات در بازار ارز در کنار سیاستهای منضبطانه پولی، در نظر گرفتهایم. همچنین در این دوره توجه ویژهای بر سیاستگذاریهای مالی داشتهایم.
او افزود: نتیجه این سیاستها منجر به کاهش تورم شد و در نتیجه تورم در حال حاضر به ۱۲.۶ درصد رسیده است.این سیاستها باعث شده است که دامنه نوسانات نرخ ارز، پایین بیاید و در حال حاضر، تعادل در بازار ارز برقرار شود.
رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: البته ما اعتقاد نداریم که نرخ ارز حتماً تثبیت شود. بلکه باید بازار با توجه به واقعیتهای اقتصادی تطبیق داده شود و نرخها متعادل شوند. ما تنها کاری که میکنیم نوسانات غیرمنطقی و سفتهبازی کاذب را در بازار کنترل کنیم.
سیف درباره اینکه در چند وقت گذشته گفته شد بانک مرکزی جلوی اعلام نرخ ارز را در بازار گرفته است، بیان کرد: بانک مرکزی این کار غیرمنطقی را انجام نمیدهد. بلکه ما خواسته ایم بر اساس دستورالعمل و ضوابط عمل شود. یک صراف باید نرخ خرید و فروش خود را اعلام و بر اساس آن عمل کند. در سامانه سنا نیز ما متوسط نرخ های خرید و فروش را از صرافیها اخذ و اعلام میکنیم.
او متذکر شد: این دو ضابطه بر اعلام نرخ ارز، منطقی است. اما با کسی که صراف نیست و قیمتهای خارج از این دو ضابطه را اعلام میکند برخورد میکنیم.
نیمی از منابع نظام بانکی منجمد شده است
سیف در ادامه به ویژگیهای بازار بدهی اشاره کرد و یادآور شد: با توسعه بازار بدهی میتوانیم به سمت رفع تنگنای مالی حرکت کنیم. بازار بدهی در این زمینه کمک خواهد کرد که تنگنای مالی از بین برود.
او اضافه کرد: در حال حاضر ۴۵ درصد منابع نظام بانکی منجمد شده است و حتی مبالغه نیست که بگوییم به ۵۰ درصد هم رسیده است. بنابراین، توسعه بازار بدهی گام مهمی در بهرهگیری از ابزارهای غیرمستقیم در سیاستهای پولی در جهت کاهش مشکلات نظام بانکی و رفع تنگنای مالی است.
او در ادامه به سیاستهای بانک مرکزی در کاهش نرخ سود اشاره کرد و گفت در این عرصه تلاش کردهایم با کاهش نرخ بازار بینبانکی به سمت کاهش نرخ سود حرکت کنیم. در حال حاضر نیز نرخ متوسط بازار بین بانکی، به ۱۸.۵درصد کاهش یافته است.
رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: یکی دیگر از برنامههای ما تفکیک بانکهای بد و خوب است. ما دو سه بانک داریم که به علت نیازی که دارند، نرخها را در بازار بین بانکی تخریب میکنند. اما ورود ما در بازار بین بانکی باعث شده که بتوانیم این عرصه را کنترل کنیم.
انتهای پیام