رییس کل بیمه مرکزی درخصوص حضور شرکت‌های خارجی در ایران گفت: در بحث آموزش‌ها ترجیح ما بر آن است که از تجربیات شرکت‌های خارجی که ما تاکنون با آن‌ها روبه‌رو نبوده‌ایم، استفاده کنیم.

اخبارپول – رییس کل بیمه مرکزی درخصوص حضور شرکت‌های خارجی در ایران گفت: در بحث آموزش‌ها ترجیح ما بر آن است که از تجربیات شرکت‌های خارجی که ما تاکنون با آن‌ها روبه‌رو نبوده‌ایم، استفاده کنیم.
محمدابراهیم امین در پاسخ به اخبارپول افزود: تاکنون ۴ دوره آموزشی برای ارتقای صنعت بیمه در سطح دانش روز دنیا توسط شرکت‌های بیمه اروپایی در پژوهشکده بیمه برگزارشده است.
وی در همین رابطه تصریح کرد: در بخش آموزش های تخصصی، برای ما مدرک حرفه ای مهم است که به دلیل تحریم ها این آموزش توسط شرکتهای خارجی قطع شد و هم اکنون درحال مذاکره برای ورود شرکت هایی که مدرک معتبر صادر می کنند، هستیم تا این آموزش ها برای شرکت های بیمه داخلی صورت گرفته و مدرک معتبر بین المللی صادر شود.
امین در رابطه با برنامه بیمه مرکزی برای پسابرجام و مذاکره با بیمه های خارجی اظهارداشت: برنامه اجرایی خود را برای دوران پس از لغو تحریمها نوشته و به سازمان های مربوطه همچون وزارت اقتصادودارایی ارجاع شده است و این مذاکرات پس از به نتیجه رسیدن اطلاع رسانی خواهد شد. بهرحال بیمه مرکزی در دوران پسابرجام چندان اهل هیاهو نیست.
وی در رابطه با سایر نتایج لغو تحریم ها در صنعت بیمه کشورتصریح کرد: با لغو تحریم‌ها امکان عرضه ریسک‌های بزرگ در قالب بیمه اتکایی، به خارج از کشور فراهم می‌شود این در حالی است که این ریسک‌ها تا کنون در کشور نگهداری می‌شد.
رییس کل بیمه مرکزی یادآور شد: در دوران تحریم خوشبختانه خسارت مهمی به کشور وارد نشد که نیازمند بیمه اتکایی باشیم اما بهرحال منطق بیمه‌گری اقتضا می‌کند که ریسک‌های بزرگ به صورت اتکایی به خارج از کشور منتقل شود.
وی افزود: این منطقی است که ما نیازمند بیمه اتکایی خارجی هستیم و نباید همه ریسک را در کشور نگه داریم، اما نباید تعامل ما با عرصه بین‌المللی صرفا در شاخه بیمه اتکایی باشد، بلکه ما باید بتوانیم در بازارهای بین‌المللی خدمات بیمه‌ای عرضه کنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از خدماتی که قصد داریم با لغو تحریم‌ها از آن بهره‌مند شویم، امکان کسب رتبه بندی برای شرکت‌های بیمه از موسسات معتبر اعتبارسنجی بین‌المللی است.
رییس کل بیمه مرکزی از پیشنهاد جدیدی خبر داد که طبق آن مبلغ بسیار اندکی در در هر دوره از یک قبض از قبوض خانوار منظور شود و دولت هم در طرحی مشارکتی مبلغی را به بیمه تخصیص دهد تا در صورت ایجاب بیمه مرکزی این وجوه را به خسارت دیدگان ناشی از بلایای طبیعی پرداخت کند.
وی در این رابطه افزود: این پیشنهاد هنوز توسط دولت ارائه نشده اما می تواند یکی از طرح‌های خوب بیمه‌ای باشد تا به خسارت دیدگان هنگام بلایای طبیعی کمک خوبی کند.
امین در ادامه از نهایی شدن لایحه بیمه شخص ثالث در مجلس شورای اسلامی و ارسال آن به شورای نگهبان خبر داد و اظهارداشت: در این قانون به صنعت بیمه اجازه داده شده در ارزیابی ریسک سوابق تخلفات رانندگی از نظام پاداش و تنبیه استفاده کند و از طرفی تکالیف همه نهادهای موثر در رسیدگی به حوادث رانندگی چه شرکت‌های بیمه چه صندوق تامین خسارات بدنی مشخص و مجازات تخطی از قوانین هم روشن است و اختیار برخورد با تخلفات به بیمه مرکزی داده شده است.
وی در خصوص راه‌اندازی سامانه اطلاعات حوادث کشور تاکید کرد: تمام نهادهای ذی‌ربط مکلفند اطلاعات مربوط به تصادفات و بیمه را در این سامانه ثبت کنند تا در اختیار دی‌نفعان قرار گیرد و این سامانه می‌تواند از تخلفات رایج در صحنه‌سازی برای دریافت حق بیمه، جلوگیری کند.
امین در رابطه با مجوز تاسیس شعبه به شرکت‌های بیمه خارجی نیز گفت: مشارکت بیمه‌های خارجی در صنعت بیمه کشور نیاز به ایجاد شعب ندارد و تا کنون هم درخواستی برای ایجاد شعبه توسط بیمه خارجی نداشتیم، تنها تعدادی تقاضا برای تاسیس دفاتر ارتباطی در ایران توسط بیمه های خارجی به دست ما رسیده است.
در ادامه این نشست که به مناسبت دهه فجر در ساختمان مرکزی بیمه مرکزی برگزار شده بود، رییس کل بیمه مرکزی با اشاره به مطالبات معوق بیمه مرکزی تصریح کرد: معوقات به صورت طبقه بندی شده در پرتال بیمه مرکزی وجود دارد و این مطالبات عمدتا از شرکت‌های دولتی است که خدمات گرفته ولی هنوز حق بیمه پرداخت نکرده‌اند.
وی افزود این مطالبات سوخت نمی‌شود و بلاخره وصول می شوند و شرکت‌های خصوص هم بدهی چندانی به ما ندارند.
امین در رابطه با افزایش دستوری شرکت‌های بیمه گفت: منطق بیمه‌ای ایجاب می‌کند شرکت‌های بیمه به اندازه‌ای که منابع دارند ریسک را در خود نگه دارند و سرمایه موجود باید با سرمایه مورد نیاز برابر باشد.بنابراین توانگری مالی شرکت‌های بیمه به عنوان ابزار نظارتی توسط بیمه مرکزی اعمال می‌شود و تکالیفی نیز برای شرکت‌های بیمه که توانگری مالی پایین تری دارند مشخص می‌شود.
وی افزود برای افزایش سرمایه شرکت‌های بیمه مدعی‌اند نمی‌توانند به سهامداران اعمال فشار کنند تا سرمایه شرکت را بالا ببرند و از طرفی سهامدارن هم بعضا با این توجیح که صنعت بیمه مانند سایر بازارها سودده نیست از افزایش سرمایه شانه خالی می‌کنند بنابراین اینجا بیمه مرکزی باید چاره اندیشی کند.
رییس کل بیمه مرکزی ادامه داد: نیاز به مصوبه نیست که شرکت‌های بیمه چه مقدار سرمایه داشته باشند بلکه نیاز به این هست که بیمه مرکزی برای شرکت‌های بیمه داخل کشور میزان نگهداری ریسک بر اساس سرمایه را تکلیف کند تا سرمایه اضافی شرکت‌ها به بیراهه نرود.
انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=76294
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

بیمه مرکزی در پسابرجام به دنبال هیاهو نیست
بیمه مرکزی در پسابرجام به دنبال هیاهو نیست
بیمه مرکزی در پسابرجام به دنبال هیاهو نیست
بیمه مرکزی در پسابرجام به دنبال هیاهو نیست
بیمه مرکزی در پسابرجام به دنبال هیاهو نیست
بیمه مرکزی در پسابرجام به دنبال هیاهو نیست