پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت هم اکنون در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است.

اخبارپول – پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت هم اکنون در سالن همایش‌های برج میلاد در حال برگزاری است.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت گفت: این همایشی مرجعی است برای هم اندیشی در جهت رفع چالشهای نظام بانکی.
وی افزود: رفع تحریم‌ها در آینده بسیار نزدیک یک پیروزی بزرگ برای مردم ایران است.
طیب نیا در خصوص شرایط پساتحریم تصریح کرد: تحریمهای ظالمانه‌ای که بر کشور ما تحمیل شد، عمدتا بر نظام بانکی ما تاثیر گذاشت، ولیکن معتقدم نظام بانکی ما در شرایط تحریم کارنامه قابل قبولی داشت.
وی افزود: مدیران نظام بانکی که در خط مقدم مقابله با تحریمها قرار داشتند توانستند با تلاش خود اثرات تحذیم ها را تا حد چشمگیری کاهش دهند.
وزیراموراقتصادی و دارایی تاکید کرد: در شرایط پساتحریم ماموریت ما دشوارتر است. چراکه ما باید از شرایط به وجود آمده نهایت استفاده را ببریم تا نظام بانکی و به تبع آن اقتصاد ایران را ارتقا دهیم.
طیب نیا در ادامه سخنانش اذعان داشت: مقام معظم رهبری دستیابی به رشد ۸ درصدی را سرلوحه فعالیت های اقتصادی قرار دادند. بنابراین و برای نیل به این هدف، ما نیاز به بیش از ۷۰۰هزارمیلیاردتومان سرمایه گذاری در سال را داریم.
وی عنوان کرد: اگر هدف ما تامین رفاه و پیشرفت و اشتغالزایی است و اگر بنا داریم آسیب های اجتماعی را از بین ببریم تنها راه پیش روی ما، رشد اقتصادی است. چراکه از طریق رشد اقتصادی است که می توان مشکلات را حل کرد و فقر را از جامعه ریشه کن کرد و مشکل اشتغال جوانان را از بین برد.
وی ادامه داد: از جایی که اقتصاد کشور ما بانک محور است لذا تامین مالی این پروژه ها و سرمایه گذاری جهت رشد اقتصادی کشور بر عهده بانک ها قرار می گیرد.
وزیر اقتصاد افزود: درحال حاضر مهمترین وظیفه نظام بانکی در کشور، تامین مالی پروژه های توسعه ای در کشور است که امید داریم هرچه بهتر به این هدف دست یابیم.
طیب نیا همچنین اعلام کرد: طلب نظام بانکی از دولت و شرکتهای دولتی بیش از ۲۶۰هزارمیلیارد تومان است.
ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی نیز در مراسم افتتاحیه پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت گفت: شرایط پساتحریم، به معنای تعامل کامل با بازار بین‌المللی است. در شرایطی که نظام بانکی کشور بیش از یک دهه از روندهای بین‌المللی دور بوده است و به لحاظ تعاملات خرد، نظیر کارت‌های بین‌المللی پرداخت، این فاصله به بیش از دو دهه می‌رسد.
وی دوچالش را پیش روی نظام پولی کشور عنوان کرد و تصریح کرد: تطبیق با استانداردها، فرایندها و مختصات کسب و کار بانکی در محیط بین​ الملل از طرقی و تعامل و برقراری ارتباط با بانک‌ها و نهادهای پولی و تسویه بین‌المللی از دیگر سو، پالشهای عمده نظام بانکی کشور ما است.
سیف افزود: قوانین و مقررات حکم بر تعریف روابط بین نهادهای مهم نظام پرداخت، اعم از بانک مرکزی، بانک‌ها و ارایه دهندگان خدمات پرداخت به صورت مبهم و با افت و خیز و تغییرات ناگهانی ناشی از تغییر دولت‌ها همراه بوده است.
وی با انتقاد از این موضوع که برنامه‌ریزی و وضع مقررات و چارچوب‌ها به جای کسب و کار بانکی، معطوف به جاه‌طلبی‌های فناورانه بوده افزود: در سالهای گذشته صرفا تعداد ATMها و یا کارتهای بانکی صادر شده ملاک پیشرفت یک بانک قرارداده می شد که این کاملا غلط است و این مسایل اصلا ملاک پیشرفت یک بانک نیست.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: افزایش هزینه‌ها در حوزه فناوری بدون حسابرسی و سنجش دقیق اثر آن، باعث شده تا به صورت غیرمستقیم از طریق افزایش هزینه‌های عملیاتی بانک‌ها، فاصله بین نرخ تجهیز و تخصیص را بیشتر کرده و در نهایت هزینه‌های تامین مالی را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه حذف کارمزد در رقابت بانکها با یکدیگر منجر به حذف معقولانه ترین درآمد بانکها(کارمزدگیری از خدمات بانکی) شده است تاکیدکرد: ساختار کسب و کار بانکی در حوزه نظام‌های پرداخت، به علت عدم حسابرسی منجر به حذف کارمزدها و نابودی مهمترین جنبه درآمدزایی بانک‌ها شده است.
سیف در انتهای سخنانش اظهار داشت: بانک مرکزی ضمن دعوت از تمام موسسات فعال در حوزه تکنولوژی مالی، از این موسسات حمایت معنوی می کند تا نقش به سزای خود را در حوزه تکنولوژی مالی برای ارتقا سهم ایران در دنیا ایفا کنند.
محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناری اطلاعات نیز که در در پنجمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت حضور داشت در این مراسم گفت: بخش بانکی از شرایط پساتحریم و گشایش های بوجود آمده بیشترین سود را خواهد برد و در نتیجه بیشترین کمک را به اقتصاد کشور خواهد کرد.
وی افزود: تلاش می کنیم بانکداری همراه را در نظام بانکی توسعه بیشتری بدهیم چراکه این نوع خدمات بانکی برای همه اقشار جامعه کارآمد خواهد بود.
علی دیواندری هم در این مراسم گفت: بخش سخن تازه در همایش امسال به عنوان بخش جدید گنجانده شده که سه ایده از میان تمام طرحهایی که به دست پژوهشکده رسیده، انتخاب شده و جوایزی برای آنها درنظر گرفته شده است.
گفتنی است پنجمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت روزهای دوشنبه و سه شنبه ۲۱و ۲۲ دیماه ۹۴ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزارمی‌شود.

 

تصاویری از برگزاری این همایش را در ادامه می‌بینید.

 

3

 

4

 

7

 

5

 

6

 

2

 

8

 

 

 

 

1


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=75087
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی بسیج شده‌ایم
برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی بسیج شده‌ایم
برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی بسیج شده‌ایم
برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی بسیج شده‌ایم
برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی بسیج شده‌ایم
برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸درصدی بسیج شده‌ایم