رئیس اتحادیه طلا: تحریمها تاثیری بر بازار طلا نمیگذارد
آمریکا در ادامه فشارهای یک جانبه خود علیه ایران، فروش یا تهاتر طلا با ایران را نیز ممنوع کرد.
به گزارش پول پرس، ممنوعیت فروش یا تهاتر طلا با ایران در حالی از سوی آمریکا ابلاغ شده است که روز گذشته تحریم صنعت خودروسازی ایران نیز از سوی این کشور اجرایی شد.
نخستین تحریمهای آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران، شمار صنایع تحت تحریم را افزایش داده و مقرراتی وضع کرده که بر اساس آنها هر شخص یا گروهی با یک نهاد دولتی یا شهروندان ایرانی معاملات طلا داشته باشد، تحت تحریم قرار میگیرد.
کشتی آرای، رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر در گفتوگو با خبرنگار قانون، در باره تاثیر اجرایی شدن این تحریم بر بازار ایران گفت: از سه روز قبل بازار تحت تاثیر این خبر بود و فعالان صنف میدانستند که نوبت به طلا رسیده است اما این تحریمها هیچ تاثیری بر بازار طلا به جا نخواهد گذاشت و مردم نباید نگران باشند که طلا در اثر اجرایی شدن این موضوع، گران شود.
وی در توضیح این مطلب افزود: من منظورم از بازار طلا، همین بازاری است که مردم به طور عام به آن وارد میشوند و مصنوعات طلا میخرند. بیش از ۹۰ درصد مصنوعات طلا در ایران بازیافت میشود و دوباره مورد مصرف قرار میگیرد و از این رو باید توجه داشت که این تحریم خطری را متوجه بازار نمیکند کما اینکه میبینید بازار طلا در این سه روز نیز واکنش منفی به این خبر نشان نداده و قیمتها به دلیل افزایش قیمت جهانی طلا دستخوش تغییر شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با قطع واردات طلا به ایران ممکن است بازار تاثیری نپذیرد، گفت: من معتقدم تاثیری نخواهد گرفت. وی در جواب این سوال که میزان واردات طلا به ایران چقدر است، گفت: من اطلاعی در این زمینه ندارم و باید از بانک مرکزی سوال کنید.
وی همچنین از میزان مصنوعات خریداری شده در ایران در طول یک سال اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: این آمارها را بانک مرکزی در اختیار دارد.
بر اساس این گزارش باراک اوباما،رئیس جمهور آمریکا ژوییه سال گذشته صنعت نفت ایران را تحریم کرد و هشدار داده بود شرکتهایی که محدودیتهای وضع شده برای معاملات مالی را دور بزنند، مجازات خواهند شد. اما قانونگذاران این کشور این تحریمها را کند ارزیابی کرده و در دسامبر گذشته تحریمهایی را تصویب کردند که از روز دوشنبه به اجرا درآمدند.
مدافعان دور جدید تحریمها امیدوارند بتوانند ایران را از میلیاردها دلار درآمد محروم کنند که تحت تحریمهای قبلی عملی نشده بودند. معامله گران طلا در کشورهای دیگر که این ممنوعیت را نادیده بگیرند، با خطر اخراج از بازار فلزات آمریکا روبهرو خواهند بود.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، برخی دیگر در اینکه ممنوعیت فروش طلا مشکلات تازهای برای ایران ایجاد خواهد کرد، موافقند هر چند که تصدیق میکنند ایران تاکنون توانسته در برابر تلاشهای آمریکا و اتحادیه اروپا برای تشدید فشار از لحاظ اقتصادی مقاومت کند. تحریمهای جدید همچنین شامل صنعت خودروی ایران و بانکهای خارجی میشود که معاملات قابل توجهی را به ریال انجام میدهند. این تحریمها حاصل لایحهای هستند که در ماه ژانویه توسط اوباما امضا شد و ماه گذشته در فرمانی حکم اجرای آن را صادر کرد. در این بین جیکوب لیو، وزیر خزانه داری آمریکا بار دیگر این ادعای مضحک را تکرار کرد که هدف از تحریمها ضربه زدن به مردم ایران نیست بلکه تغییر تصمیمشان در مورد پیگیری برنامه هستهای است!
گفتنی است تحریمهای وضع شده از سوی آمریکا بسیار فراتر از تحریمهایی است که شورای امنیت علیه ایران وضع کرده است.
انتهای پیام