دلار مردادماه؛ چند؟
معاون سابق ارزی بانک مرکزی در خصوص دلایل کاهش و سپس گران شدن ارز در بازار گفت: نوسانات اخیر هیچ علت اقتصادی ندارد و صرفا جو روانی حاصل از نتایج انتخابات است.
به گزارش پول پرس، رضا راعی با اشاره به اینکه انتظارات آتی مردم با انتخابات تغییر کرده گفت: تصور خیلی از مردم ایجاد یک فضای سیاسی بهتر در روابط بین ایران و دیگر کشورها در آینده است که بالتبع این مسئله به حل مسائل اقتصادی کمک می کند.
وی ادامه داد: تغییر جدی در بازار اتفاق نیفتاده است لذا علت صرفا روانی و سیاسی است. در حال حاضر تقاضا به تعویق افتاده و عرضه برای جلوگیری از کاهش ارزش دارایی افزایش یافته است.
راعی در خصوص افزایش مجدد قیمت ارز نیز گفت: بعد از کاهش قیمت ارز، تعدیل انتظارات مردم و آغاز تحریم های جدید سبب افزایش مجدد قیمت ارز شده است.
وی در ادامه افزود: البته تحریم ها خیلی موثر نبوده و صرفا تاثیر روانی داشته است.
معاون دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: به نظر من در مدت زمان باقیمانده تا استقرار دولت یعنی تا ۳۰-۴۰ روز آینده قیمت دلار بین ۳۰۰۰ تا ۳۵۰۰ در نوسان خواهد بود و تحولات بعدی منوط به برنامه دولت جدید است.
راعی با اشاره به اینکه مردم انتظار ثبات اقتصادی به ویژه قیمت ها را از دولت در کوتاه مدت دارند، تصریح کرد: اگر دولت جدید با ارائه برنامه روشن نتواند در کوتاه مدت وضعیت اقتصادی را قدری بهبود ببخشد، قیمت ارز با شوک جدید قیمتی روبرو خواهد شد. لذا همه چیز بستگی به برنامه و عملکرد عرصه سیاسی و اقتصادی دولت جدید دارد.
معاون سابق ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: به فرض لغو تحریم ها از همین امروز دولت بیش از یک سال زمان نیاز دارد تا مسائل اقتصادی را سروسامان دهد.
وی اولین اقدام فوری را ساماندهی بازار ارز عنوان کرد و افزود: بخش عمده ای از عرضه و تقاضای ارز در اختیار دولت است لذا باید هر دو عامل منطقی و مبتنی بر واقعیت باشد.
راعی با بیان اینکه دومین اقدام فوری، اصلاح سیستم بانکی است، تاکید کرد: باید با استفاده از ابزارهای پولی منابع را به سمت تولید هدایت کرد.
وی همچنین کاهش وابستکی به درامدهای نفتی و تحقق ان را نیاز اساسی سوم دولت جدید معرفی کرد./اقتصادپرس