با توجه به نفتمحور بودن اقتصاد کشور و نیز عدموقوع تحولی مثبت در آینده نزدیک در بازار نفت، بنابراین کاهش جهانی نفت اثرات منفی خود را بر اقتصاد و بازار سرمایه کشور خواهد داشت.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به نفتمحور بودن اقتصاد کشور و نیز عدموقوع تحولی مثبت در آینده نزدیک در بازار نفت، بنابراین کاهش جهانی نفت اثرات منفی خود را بر اقتصاد و بازار سرمایه کشور خواهد داشت.
به گزارش برای پیوستن به کانال تلگرامی اخبارپول اینجا کلیک کنید.، رامین ابوفاضلی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به شرایط نامناسب جهانی نفت گفت: در یک سال و نیم گذشته قیمت جهانی نفت بیش از ۵۰ درصد افت داشته و از محدوده ۱۱۰ دلار به حدود ۳۵ دلار در هر بشکه رسیده است.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص دلایل کاهش چشمگیر طلای سیاه با تقسیم بندی این دلایل به عوامل بنیادی و ژئوپولیتیک افزود: مازاد عرضه توسط تولیدکنندگان یکی از دلایل اصلی افت جهانی قیمت نفت است، بهطوری که مازاد عرضه از سوی تولیدکنندگان غیرمتعارف بهاصطلاح شیل از جمله آمریکا و کانادا موجب شده است تا تعادل میان عرضه و تقاضا حفظ نشود و افزایش عرضه بهویژه از محل تولید غیرمتعارف موجب ریزش جهانی طلای سیاه شده است.
وی ادامه داد: بر این اساس تشکیل جلسات اوپک که انتظار میرفت رأی به کاهش تولید و عرضه کشورهای عضو داده شود نیز نتوانسته مشکلات بازار جهانی این محصول را حل کند و کماکان شاهد عرضه ۳۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز توسط اعضا هستیم.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: از سوی دیگر انتظار میرفت با افزایش درگیریها میان روسیه و ترکیه در کوتاهمدت افت قیمت جهانی نفت متوقف شود که با توجه به فروکش کردن این منازعات، بازار جهانی نفت به کاهشی دوباره روی آورده است.
ابوفاضلی اظهار داشت: علاوه بر این عوامل، مواردی چون تغییر قیمت دلار نیز بر بهای جهانی نفت اثرگذار است و بر این اساس با توجه به تصمیمات فدرال رزرو، در خصوص نرخ بهره در آمریکا و افزایش نرخ دلار در برابر سایر ارزها این موضوع میتواند بر قیمت جهانی نفت اثرگذار باشد، چرا که ارزشگذاری جهانی این کالا با دلار است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از سوی دیگر بر اساس قوانین ایالات متحده، این کشور محدودیتهایی برای صادرات نفت دارد و در چند روز گذشته نیز زمزمههایی در خصوص برداشته شدن این محدودیتها شنیده میشود که این موضوع نیز میتواند به کاهش بیشتر قیمت نفت دامن بزند.
وی همچنین از نرخ رشد اقتصادی چین بهعنوان یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر قیمت جهانی نفت یاد کرد و گفت: بر اساس گزارشات ارائه شده، اقتصاد این کشور بهعنوان یکی از غولهای اقتصادی دنیا تضعیف شده است که این موضوع موجب شده تا تقاضای ۱۰.۵ میلیون بشکهای چین در روز کاهش پیدا کند، بنابراین میتوان گفت رفتار اقتصادی کشور چین بهعنوان یکی از بازیگران و مصرف کنندگان اصلی نفت در دنیا میتواند در بازار طلای سیاه نقش آفرین باشد.
وی در خصوص آینده قیمت جهانی نفت با اشاره به اینکه با ادامه روند کنونی نمیتوان آینده روشنی را روی محصولات پایهای متصور بود، گفت: با توجه به اجرایی شدن مفاد برجام در آینده و برداشته شدن تحریمها، افزایش عرضه تولید نفت بین ۵۰۰ تا یک میلیون بشکه در روز توسط ایران میتواند موجب افزایش بیشتر عرضه نفت و در نتیجه کاهش بیشتر قیمت جهانی آن شود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص تأثیر قیمت جهانی نفت بر معاملات بورس نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه اقتصاد ما اقتصادی نفتمحور است و نیز عوامل بنیادی نشان از این دارد که در آینده نزدیک خبری از تحول مثبت در بازار جهانی نفت مشاهده نمیشود، بنابراین کاهش جهانی نفت اثرات منفی خود را بر اقتصاد و بازار سرمایه کشور خواهد داشت.
انتهای پیام