عدم مشارکت سرمایه‌گذاران در افزایش سرمایه در صنعت بیمه به یک چالش مقرراتی تبدیل شده چرا که توجیه اقتصادی برای افزایش سرمایه در شرکت‌های بیمه وجود ندارد و مدیران بیمه این مساله را با سهامداران خود هم دارند.

اخبارپول – رئیس کل بیمه مرکزی ضمن اشاره به اهمیت سرمایه در توانگری مالی شرکت‌های بیمه عنوان کرد: شرکت‌های بیمه به خاطر بازدهی پایین امکان جذب سرمایه کافی برای پوشش ریسک‌ را ندارند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول، محمدابراهیم امین، در بیست‌ودومین همایش ملی و هشتمین همایش بین‌المللی بیمه‌وتوسعه که صبح امروز در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شده بود، گفت: عدم مشارکت سرمایه‌گذاران در افزایش سرمایه در صنعت بیمه به یک چالش مقرراتی تبدیل شده چرا که توجیه اقتصادی برای افزایش سرمایه در شرکت‌های بیمه وجود ندارد و مدیران بیمه این مساله را با سهامداران خود هم دارند.
وی افزود: باید به جای تعیین سرمایه برای شرکت‌های بیمه حاشیه توانگری ملاک قرار داده شود و از دولت درخواست شود تا به صنعت بیمه اجازه دهد براساس معیار حاشیه توانگری سرمایه‌ها وارد شوند.
امین به جنگ قیمتی بین شرکت‌های بیمه اشاره کرد و گفت: شرکت‌های بیمه باید در تعیین حق بیمه، خسارت‌ها و هزینه‌های بیمه‌گری را تامین کنند. اما جنگ قیمتی بین شرکت‌های بیمه یک آسیب‌ جدی است که اگر به آن توجه نشود صدماتی به صنعت بیمه وارد می‌کند.
وی ضمن اشاره به شکل‌گیری ذی‌نفع واحد تاکید کرد: در بسیاری از شرکت‌ها شاهد شکل‌گیری ذی‌نفع واحد هستیم که این ذی‌نفع‌ها سهامدارانی هستند که با وجودی که بیش از ۲۰ درصد سهام شرکت بیمه را در اختیار ندارند اما به طور غیرمستقیم در اداره شرکت حضور دارند.
رییس کل بیمه مرکزی به مزایا و معایب وجود ذی‌نفع واحد در شرکت‌های بیمه اشاره و تصریح کرد: یکی از مزیت‌های وجود ذی‌نفع واحد در صنعت بیمه حل مشکلات از طریق انسجام مدیریتی چراکه نهاد ناظر در زمان ورود مشکلات در صنعت کاملا مشخص بوده و در هماهنگی با ذی‌نفع واحد می‌تواند مشکلات را برطرف کند.
وی ادامه داد: معایب وجود ذینفع واحد نیز عبارت است از بالا بودن ریسک دارایی‌ها، بعضا انتصاب مدیران غیر حرفه‌ای و سرمایه‌گذاری با ریسک بالا، بنابراین در شکل گیری ذینفع واحد در صنعت بیمه باید مورد توجه قرار گیرد.
امین با اشاره به شرایط پسا تحریم و اثر آن در صنعت بیمه کشور نیز اذعان داشت: در بحث پساتحریم و حضور بیمه گزاران بزرگ و شرکت‌هایی که قصد ورود به ایران را دارند، باید تمهیداتی اندیشیده شود که این شرکت‌ها از طریق بیمه‌های ایرانی پوشش بیمه‌ای دریافت کنند.
وی ضمن اعلام نیاز صنعت بیمه سامانه‌های بیمه‌ای که با محدودیت‌های فعلی روبه رو نباشد تصریح کرد: در دوران پساتحریم نیازمند آموزه‌های حرفه‌ای هستیم که تاکنون به دلیل تحریم‌ها از آن محروم بودیم و با برداشته‌شدن تحریم‌ها می‌توانیم از این آموزش‌ها برخوردار شویم.
وی افزود: در بحث رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه دربحث پساتحریم شرکت‌هایی داریم که بتوانند رتبه‌های خوب جهانی را کسب کنند چراکه این شرکت‌ها شرایط مطلوبی داشته و از لحاظ سرمایه و نیروی انسانی و همچنین ایده‌ها و روش‌های بیمه‌گری در اولویت دریافت رتبه‌بندی مطلوبی هستند تا بازار رقابت صنعت بیمه بتواند از مسیر مشخصی برای مشتریان برخوردار باشد.
رییس کل بیمه مرکزی ادامه داد: بحث دیگر در پساتحریم این است که ما تنها خریدار خدمات بیمه ای خارجی نیستیم و می توانیم خدمات بیمه ای را در داخل کشور عرضه کنیم و خرید بیمه خارجی می‌تواند محدود به خرید بیمه اتکایی باشد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=73554
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

چالش مقرراتی برای افزایش سرمایه در صنعت بیمه
چالش مقرراتی برای افزایش سرمایه در صنعت بیمه
چالش مقرراتی برای افزایش سرمایه در صنعت بیمه
چالش مقرراتی برای افزایش سرمایه در صنعت بیمه
چالش مقرراتی برای افزایش سرمایه در صنعت بیمه
چالش مقرراتی برای افزایش سرمایه در صنعت بیمه