میزان سرمایه گذاری های خارجی در جهان در سال دو هزار و دوازده ، هجده درصد کاهش یافت.
به گزارش پول پرس به نقل از واحد مرکزی خبر، روزنامه لوموند نوشت: بنا بر گزارش «سرمایه گذاری در جهان در سال دو هزار و سیزده» کنفرانس سازمان ملل درباره تجارت و توسعه که دیروز در ژنو منتشر شد ، میزان سرمایه گذاری های مستقیم خارجی از هزار و ششصد میلیارد دلار در سال دو هزار و یازده به هزار و سیصد و پنجاه میلیارد دلار رسیده است.
سردرگمی اقتصادی و کاهش رشد اقتصادی علل اصلی کاهش سرمایه گذاری های خارجی اعلام شدند.
یک تحلیل گر مسائل مالی می گوید : شرکت های چند ملیتی بودجه لازم برای سرمایه گذاری در اختیار دارند اما ترجیح می دهند بخش های کم درآمد خود را تعطیل کنند. در حقیقت این شرکت ها راهبردی محتاطانه در پیش گرفته اند که باعث کُند شدن جریان سرمایه می شود.
اما خبر خوش اینکه برای اولین بار کشورهای در حال توسعه (هفتصد و سه میلیارد دلار) توانستند بیشتر از کشورهای توسعه یافته(پانصد و شصت و یک میلیارد دلار) سرمایه خارجی به خود جذب کنند.
رکود اقتصادی در اروپا سرمایه گذاران را از خود دور کرده است. اما میزان جذب سرمایه خارجی در انگلیس بیست و دو درصد افزایش یافته است.
آفریقا نیز توانست پنجاه میلیارد دلار سرمایه خارجی در بخش معادن و نفت خود جذب کند.
آمریکا ، چین ، هنگ کنگ ، برزیل و جزایر ویرژ انگلیس جزء پنج کشور اول جذب سرمایه گذاری اند. فرانسه از جایگاه سیزدهم به شانزدهم نزول یافته و آلمان حتی در میان بیست کشور اول جذب سرمایه قرار ندارد.
آمریکا ، ژاپن ، چین ، هنگ کنگ و انگلیس پنج کشور اصلی سرمایه گذار در جهان اند.
انتهای پیام