شواهد خبر از این نکته میدهد که بیمه مرکزی نسبت توانگری مالی ۱۸ شرکت بیمه را تعیین کرده است و در روزهای آینده توانگری مالی سایر شرکت ها نیز اعلام می شود .
شواهد خبر از این نکته میدهد که بیمه مرکزی نسبت توانگری مالی ۱۸ شرکت بیمه را تعیین کرده است و در روزهای آینده توانگری مالی سایر شرکت ها نیز اعلام می شود .
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، در آییننامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه در ماده هفتم آمده است که سطوح نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه به شرح ۵ سطح زیر تعیین می شوندکه عبارتند از:
سطح ۱: مقدار نسبت توانگری مالی موسسه بیمه برابر با ۱۰۰ درصد و بیشتر میباشد.
سطح ۲: مقدار نسبت توانگری مالی موسسه بیمه برابر با یا بیش از ۷۰ درصد و کمتر از ۱۰۰ درصد میباشد.
سطح ۳: مقدار نسبت توانگری مالی موسسه بیمه برابر با یا بیش از ۵۰ درصد و کمتر از ۷۰ درصد میباشد.
سطح ۴: مقدار نسبت توانگری مالی موسسه بیمه برابر با یا بیش از ۱۰ درصد و کمتر از ۵۰ درصد می باشد.
سطح ۵: مقدار نسبت توانگری مالی موسسه بیمه کمتر از ۱۰ درصد میباشد.
در همین آئین نامه در ماده هشتم آمده که چنانچه نسبت توانگری مالی موسسه بیمه حسب نظر بیمه مرکزی در سطح ۲ باشد، مؤسسه موظف است برنامه ترمیم وضعیت مالی خود را برای ۳ سال مالی آتی (به تفکیک سالانه) تهیه و جهت رسیدگی به بیمه مرکزی ارائه دهد. در این برنامه موسسه بیمه باید نشان دهد که چگونه نسبت توانگری مالی خود را ظرف ۳ سال حداقل تا سطح ۱ ارتقاء خواهد داد. برنامه ترمیم وضعیت مالی مؤسسه بیمه حداقل شامل مواردی به شرح صورت برآورد تفصیلی درآمدها و هزینه ها، ترازنامه و سود و زیان پیش بینی شده، نحوه تامین منابع مالی قابل دسترس جهت پرداخت معوقات و بدهیها با اولویت بیمه گزاران، زمانبندی و اولویت بندی پرداخت معوقات و بدهیها به تفکیک بدهی به بیمه گزاران و سایر بستانکاران با رعایت قوانین و مقررات مربوط، روش و نحوه محاسبه ذخایر فنی،سیاستهای کلی موسسه بیمه در مورد بیمه اتکایی، سیاست پرداخت سود به سهامداران با رعایت قوانین و مقررات مربوط، نحوه کاهش ریسک (بویژه ریسکهای بیمه گری، اعتبار، نقدینگی و بازار) و برنامه ها و اقدامات جهت تقویت ساختار مالی و نقدینگی است.
البته این آئین نامه در ماده نهم اذعان داردکه چنانچه نسبت توانگری مالی موسسه بیمه حسب نظر بیمه مرکزی در سطح ۳ باشد، مؤسسه موظف است علاوه بر برنامه ترمیم وضعیت مالی، برنامه افزایش سرمایه خود را برای ۲ سال مالی آتی (به تفکیک سالانه) تهیه و جهت رسیدگی به بیمه مرکزی ارائه دهد. در این برنامهها موسسه بیمه باید نشان دهد که چگونه نسبت توانگری مالی خود را ظرف ۲ سال حداقل تا سطح ۲ ارتقاء خواهد داد. برنامه افزایش سرمایه مؤسسه بیمه حداقل شامل مواردی مانند صورت گردش وجوه و صورت حساب جامع سرمایه،روشها و منابع تامین سرمایه و هزینه و ریسک هر یک، مبالغ و مدت زمان تامین سرمایه، نحوه و موارد مصرف سرمایه و سیاست پرداخت پاداش به هیات مدیره و مدیران خواهد بود.
در ماده۱۰آمده است چنانچه نسبت توانگری مالی موسسه بیمه حسب نظر بیمه مرکزی در سطح ۴ باشد، مؤسسه موظف است برنامه ترمیم وضعیت مالی و برنامه افزایش سرمایه خود را برای سال مالی آتی تهیه و جهت رسیدگی به بیمه مرکزی ارائه دهد. در این برنامهها موسسه بیمه باید نشان دهد که چگونه نسبت توانگری مالی خود را ظرف ۱ سال حداقل تا سطح ۳ ارتقاء خواهد داد.
البته در ماده ۱۱همین آئین نامه آمده بیمه مرکزی پس از دریافت برنامه ترمیم وضعیت مالی و برنامه افزایش سرمایه (موضوع مواد ۸، ۹، و ۱۰ این آیین نامه)، ظرف مدت ۲ ماه آنها را رسیدگی و نتیجه را به موسسات بیمه برای اجرا اعلام مینماید. موسسه بیمه موظف است گزارش عملکرد برنامههای مذکور را هر ۳ ماه یکبار به بیمه مرکزی ارائه نماید.
به گزارش ایران و جهان، البته ماده دوازدهم به محدودیت های شرکت های با توانگری نامطلوب اشاره دارد و اذعان می کند که موسسه بیمهای که نسبت توانگری مالی آن طبق اعلام بیمه مرکزی در یکی از سطوح ۳ و ۴ باشد علاوه بر اقدامات مذکور در مواد ۸ تا ۱۱ این آیین نامه بر حسب مورد، موظف است به نحوی که بیمه مرکزی تعیین میکند یک یا تعدادی از اقداماتی را فوراً به مرحله اجرا درآوردکه عبارتند از از پرداخت پاداش به هیات مدیره و مدیران موسسه بیمه خودداری نماید، از توزیع بیش از ۱۰ درصد سود (سود قابل توزیع به سهامداران) خودداری نماید، هزینههای اداری و عمومی خود را کاهش دهد، از سرمایهگذاری درگزینههای معینی خودداری نموده یا بر مقدار آنها محدودیت اعمال نماید، روش محاسبه نرخ حق بیمه قراردادهای بیمهای که در آینده منعقد میشوند را اصلاح نماید، عملیات صدور بیمه در بخشی از شعب را کاهش دهد، فعالیتهای برخی از شعب خود را محدود نماید، عملیات صدور بیمه در شرکتهای تابعه را کاهش دهد، سهام یا دارایی شرکتهای تابعه را به فروش برساند، از توسعه فعالیتهای بیمهای در رشته های جدید خودداری نماید، اعضای هیات مدیره و مدیران خود را تغییر دهد. البته ماده سیزدهم نیز اذعان می کند چنانچه نسبت توانگری مالی موسسه بیمه طبق اعلام بیمه مرکزی در سطح ۵ باشد، بیمه مرکزی مجاز است پروانه فعالیت موسسه بیمه را در یک یا چند رشته بیمه ای تعلیق یا ابطال نماید.
انتهای پیام