در شرایطی که دولت یازدهم یکی از دستاوردهای مهم خود را ثبات نرخ ارز می‌داند، نوسانات عجیب قیمت دلار در آخرین ماه تابستان ٩۴ حسابی خبرساز شد و به طرح شایعاتی در فضای مجازی کشید.

در شرایطی که دولت یازدهم یکی از دستاوردهای مهم خود را ثبات نرخ ارز می‌داند، نوسانات عجیب قیمت دلار در آخرین ماه تابستان ٩۴ حسابی خبرساز شد و به طرح شایعاتی در فضای مجازی کشید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، تأخیر در پرداخت یارانه مردادماه، همزمان با بروز نابسامانی در بازار ارز گمانه‌زنی‌هایی ایجاد کرد که احتمالا دولت برای تأمین کسری بودجه و پرداخت یارانه مردم، بازار ارز را دستکاری کرده است. شایعاتی که البته به‌طور مکرر از سوی اشخاص تراز اول اقتصاد کشور رد شد و کابینه یازدهم تأکید کرد که همچنان ثبات قیمت ارز را برای خود یک اقدام افتخارآمیز می‌داند و نسبت به آن پایبند است. با این وجود رخداد عجیب این بازار همچنان نگرانی‌هایی برای فعالان اقتصادی به دنبال داشته که باعث شده است این موضوع همچنان به‌عنوان یک سوژه داغ در نشست‌های اقتصادی دولت و خبرنگاران مطرح شود.
اکبر کمیجانی قائم‌مقام بانک مرکزی در این ‌باره توضیح داد: افزایش تقاضای ارز در ماه‌ پایانی تابستان، تقاضای ارز حجاج و کاهش درآمدهای نفتی، ٣ عامل افزایش مقطعی نرخ ارز بود و شایعه دستکاری نرخ ارز برای تأمین یارانه نقدی صحیح نیست.
علی طیب‌نیا وزیر اقتصاد نیز با این توضیح که انتظارات مردم از بازار ارز به دلیل شرایط پساتحریم انتظارات ویژه‌ای است، توضیح داد: دولت سیاست ارز تک‌نرخی را قطعا دنبال خواهد کرد. این در شرایطی است در حال حاضر فاصله نرخ ارز مبادله‌ای و آزاد محدود شده است و نرخ ارز در بازار در وضع نزدیک به تک‌نرخی قرار دارد و تفاوت موجود بیشتر به خاطر کیفیت ارز مبادله‌ای و آزاد است.
به گزارش شهروند، البته اظهارات اقتصادی‌ها به این موضوع محدود نشد و دیروز محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز درباره نرخ ارز تأکید کرد: بنده به‌عنوان یک کارشناس معتقدم که ارز دیگر نوسان جدی نخواهد داشت؛ همان‌طور که از اواخر ‌سال قبل نیز ثبات برای بازار پیش‌بینی می‌شد. او ادامه داد: اکنون ثبات در بازار ارز حاکم شده و ادامه خواهد داشت و بنابراین هم واردکنندگان و هم صادرات‌کنندگان باید بدانند که نوسان نرخ ارز در حد قابل قبول و طبیعی است و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.
او خاطرنشان کرد: ثبات ارز به اندازه‌ای است که همه فعالان اقتصادی، صادرکنندگان و واردکنندگان باید بدانند که چشم‌انداز روشنی پیش روی آنهاست و نباید در مورد خرید کالاها از خارج از کشور و صادرات کالاهای ایرانی دست نگه دارند، زیرا در ۶ ماه گذشته با تمام شرایط تحریم دامنه نوسانات نرخ ارز بسیار کم بوده است.
البته او زمان تک‌نرخی شدن ارز را‌ سال آینده دانسته و گفت: تک‌نرخی کردن ارز در دستورکار دولت قرار دارد ولی تا قبل از لغو تحریم‌ها و عادی‌شدن شرایط، تمامی مدیران وزارت اقتصاد و سیستم بانکی برای آینده برنامه‌ریزی‌های لازم را صورت خواهند داد و شرایط را آماده خواهند کرد.
محسن جلال‌پور رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز درباره برخی نگرانی‌ها از کاهش شدید نرخ ارز بعد از اجرای برجام گفت: همان‌طور که در برنامه پنجم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته قیمت ارز باید به گونه‌ای باشد که امکان رقابت کالاهای صادراتی با کالاهای خارجی باشد، به همین دلیل نرخ ارز متناسب با تورم تعیین می‌‌شود. او هم تأکید کرد: افت قیمت یا افزایش شدید نرخ ارز در برنامه دولت نیست و صادرکنندگان و واردکنندگان در روزهای بعد از اجرای توافق نوسان شدیدی در بازارنخواهد داشت.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=70028
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

نرخ ارز ثابت می‌ماند
نرخ ارز ثابت می‌ماند
نرخ ارز ثابت می‌ماند
نرخ ارز ثابت می‌ماند
نرخ ارز ثابت می‌ماند
نرخ ارز ثابت می‌ماند