چند روزی از اتمام مهلت صرافان برای دریافت مجوز گذشته ولی همچنان تعداد زیادی صرافی وجود دارد که برای دریافت مجوز اقدام نکرده اند.
چند روزی از اتمام مهلت صرافان برای دریافت مجوز گذشته ولی همچنان تعداد زیادی صرافی وجود دارد که برای دریافت مجوز اقدام نکرده اند. اگرچه در نیمه دوم سال ۹۳، شرط اعطای مجوز از ۲۰ میلیارد تومان سرمایه به ۴ میلیارد تومان برای شهرهای بزرگ و دو میلیارد تومان برای شهرهای کوچک کاهش یافته است اما صرافان به همین ارقام نیز معترض هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir) به نقل از تابناک اقتصادی، همین دو هفته پیش بود که حمید تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی در مصاحبهای عنوان کرده بود: به نظر این ارقام برای افرادی که وارد این عرصه میشوند باتوجه به حجم قابل توجهی از فعالیتهای ارزی، بسیار مناسب است و اگر کسی کمتر از این رقم، در اختیار دارد بهتر است وارد این حوزه نشود.
اما در مقابل این اظهار نظر صرافان نیز توضیحاتی دارند. یکی از صرافان در گزارش میدانی تابناک از راسته خیابان فرودسی که خیابان معروف فعالان بازار ارز است، می گوید: داشتن ۴ میلیارد تومان سرمایه یعنی خرید ۴ میلیارد تومان ارز. وقتی صراف چهار میلیارد تومان سرمایه به میدان میآورد برای آنکه ضرر نکند باید مدام به دنبال تبدیل ریال به دلار، دلار به ارزهای دیگر باشد، چراکه نمیخواهد ارزش سرمایهاش کاهش یابد.
او توضیح می دهد: بانکها و یا بنگاهها با سرمایه خود فعالیتهای اقتصادی انجام می دهند و با انجام این فعالیتها، سود مورد نظر را به دست میآورند اما صرافان کارشان خرید و فروش ارز است. پس باید هر روز با هر افزایش و یا کاهش قیمتی ارز در بازار چنج شود. تصور کنید هر صرافی چهار میلیارد تومان سرمایه خود را در نوسانات بخواهد تبدیل کند. چه اتفاقی برای بازار خواهد افتاد؟
وقتی بحث داغ می شود همکار این صراف که تا این لحظه ساکت بود، گویا داغ دلش تازه شده است، شروع به شمردن پیامدهای این تصمیم میکند.
او اظهار می کند: کل ارقامی که روزانه مبادله میشود در سطح ۱۰۰ میلیون تومان و در روزهای پرتقاضا ۲۰۰ میلیون تومان است. چگونه یکباره این عدد به میلیارد باید برسد. تازه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه کسی پاسخگوی نوسانات بوجود آمده از محل این میزان خرید و فروش چیست؟
وارد یک صرافی بزرگ میشوم که به نظرم باید جزو دریافت کنندگان مجوز باشد. با دم و دستگاهی که تدارک دیده است، به نظرم بعید میرسد که مجوز نداشته باشد. اما همه چیز خلاف تصورم بود.
صاحب این صرافی هم از چهار میلیارد تعریف شده گلایه دارد. وقتی به او میگویم ابتدا قرار بود سرمایه صرافی ها به ۲۰ میلیارد تومان برسد ولی دولت یازدهم کلی تخفیف داد و این رقم را به ۴میلیارد تومان رساند، می گوید: ۲۰ میلیارد تومان آنقدر دور از واقعیت بود که خود دولت هم متوجه شد با این عدد مجوزدار شدن هیچ صرافی اتفاق نخواهد افتاد.
او اضافه می کند: این ۴ میلیارد تومان هم فقط از عهده کسانی بر میآید که عمده تبادلات ارزی کشور با آنهاست نه صرافیهایی که به کار خرید و فروش جزئی میپردازند.