شاخص بورس های آسیایی به کمترین رقم در ۳ سال گذشته رسید و بورس های اروپایی و آمریکایی بیش از ۵ درصد سقوط کردند.
با تشدید نگرانی ها نسبت به وضعیت اقتصادی چین و افت ۹ درصدی شاخص بورس این کشور، شاخص بورس های آسیایی به کمترین رقم در ۳ سال گذشته رسید و بورس های اروپایی و آمریکایی بیش از ۵ درصد سقوط کردند.
به گزارشپایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir)، در حالی که کاهش نزدیک به ۹ درصدی شاخص ها در بازارهای بورس چین و افت شدید ارزش دلار و قیمت کالاهای مهم، موجب آشفتگی و اضطراب بین سرمایه گذاران شده است، زنگ های خطر امروز دوشنبه در بازارهای سراسر جهان به صدا درآمده است.
پس از آنکه شاخص های آسیایی به پایین ترین رقم ها در ۳ سال گذشته رسید و افت سه ماه متوالی شاخص ها در بازار چین دارد از کنترل مقامات این کشور خارج می شود، شاخص ها در بازارهای بورس اروپایی شاهد افت بیش از ۵ درصدی بود و بازار وال استریت نیز افت مشابهی را تجربه کرد.
قیمت نفت ۴ درصد دیگر کاهش یافت، در حالی که اوراق قرضه دولت آمریکا و اوراق قرضه آلمانی و ین ژاپن به همراه یورو شاهد رشد بودند. نگرانی ها از کاهش رشد اقتصاد جهانی به دلیل عملکرد ضعف اقتصاد چین و در گرفتن جنگ ارزی گسترش یافته است.
شاخص بورس های آمریکا نیز در معاملات امروز سقوط کرد. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ با افت ۴.۸ درصدی مواجه شد و شاخص داوجونز نیز ۴.۵ درصد افت کرد.
دیدیه دورت، از تحلیلگران موسسه ای بی ان آمرو در این باره گفت: «این چین است که عامل این آشفتگی بزرگ است… آشفتگی تا زمان انتشار آمارهای اقتصادی بهتر از سوی چین یا یک اقدام قوی از سوی دولت این کشور در جهت یک سیاست انبساطی پولی اجباری، ادامه خواهد داشت. »
بسیاری از تجار امیدوار بودند که اقدامات حمایتی اینچنینی که می توانست شامل کاهش نرخ بهره باشد، در طول تعطیلات آخر هفته اتفاق بیافتد. بازارهای بورس اصلی چین در هفته گذشته نیز شاهد افت ۱۱ درصدی بودند.
به گزارش رویترز، با توجه به تردیدهای جدی ای که اکنون در مورد احتمال افزایش نرخ بهره در آمریکا در سال جاری میلادی مطرح می شود، ارزش دلار در برابر دیگر ارزهای مهم جهانی افت کرده است.
ارزش دلار استرالیا، امروز به پایین ترین رقم در ۶ سال گذشته رسید و ارزش پول بسیاری از بازارهای نوظهور نیز سقوط کرد.
تاکاکو ماسای، رئیس بخش تحقیقات شینسی بانک توکیو در این باره گفت: «وضعیت دارد شبیه بحران مالی آسیا در اواخر دهه ۱۹۹۰ میلادی می شود. محتکران در حال فروش دارایی هایی هستند که بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند.»
انتهای پیام