تا چند سال قبل اوضاع برای کشورهایی مانند پرو که طلا و مس زیادی دارند، بسیار خوب بود اما اکنون ورق برگشته است.
تا چند سال قبل اوضاع برای کشورهایی مانند پرو که طلا و مس زیادی دارند، بسیار خوب بود اما اکنون ورق برگشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir) به نقل از ایسنا، رشد اقتصادی انفجاری چین تقاضای سیریناپذیری برای فلزات صنعتی مانند مس به وجود آورده بود که یک پنجم از کل صادرات پرو را تشکیل میدهد. قیمت این منابع طبیعی در نتیجه سیکل رونق کالاها افزایش یافت.
اشتهای عظیم برای مواد خام اتفاق خوبی برای پرو بود و کمک کرد بازار سهام این کشور در فاصله اواخر سال ۲۰۰۸ تا اواخر سال ۲۰۱۰ سه برابر رشد کند اما اکنون چین با کند شدن موتور رشد اقتصادی، به میزان کمتری مس و سایر فلزات را مصرف میکند که منجر به کاهش کمتر تقاضا از سوی این کشور و رکود در بازارهای کالاها شده است.
رکود فلزات: قیمتهای کالا در حال حاضر از رکورد بالایی که در سال ۲۰۱۱ داشتند، کاهش چشمگیری پیدا کرده اند و در ماههای اخیر ریزش سریعی داشته اند. هیچ تعجبی ندارد که رشد اقتصادی پرو از حدود هفت درصد در اواخر سال ۲۰۱۳ به یک درصد در حال حاضر کاهش پیدا کرده و بازار سهام این کشور هم متزلزل شده و نیمی از ارزش خود در سه سال گذشته را از دست داده است.
به گفته وین تین، مدیر جهانی استراتژی ارزی بازارهای نوظهور در شرکت براون برادرز هاریمان، بسیاری از این کشورها تصور میکردند که این وضعیت طلایی تا ابد ادامه خواهد داشت اما به طور مسلم این طور نبود.
رکود اخیر بازار کالاها همه نوع فلزی را دربرگرفته و قیمت طلا، نقره، مس، سنگآهن، آلومینیوم، پلاتین، پالادیم، قلع و نیکل در سال جاری نزول کرده است. طلا این اواخر به پایین ۱۱۰۰ دلار در هر اونس سقوط کرد که پایینترین قیمت در پنج سال گذشته بود.
البته تنها پرو نیست که از رکود بازار فلزات آسیبپذیر شده است. پایگاه اینترنتی سی ان ان مانی به بررسی کشورهایی پرداخته که شوک پایان سیکل رونق کالاها را احساس میکنند. این کشورها عبارتند از:
شیلی: نرخ بیکاری در این کشور که بزرگترین تولیدکننده مس در جهان است، پس از سالها کاهش مستمر، مجددا رو به افزایش گذاشته است. این کشور اتکای شدیدی به مس دارد که حدود نیمی از صادراتش را تشکیل میدهد. یک چهارم از صادرات شیلی به چین صورت میگیرد. شیلی خانه کودلکو است که بزرگترین شرکت تولیدکننده مس در جهان است.
آفریقای جنوبی: شاخص سهام FTSE آفریقای جنوبی طی سه ماه گذشته هفت درصد نزول کرده است. شاخص معدنکاری طلای این کشور تنها در ماه جاری ۲۴ درصد سقوط کرد. آفریقای جنوبی یکی از بزرگترین صادرکنندگان کروم، پلاتین و منگنز بوده و سنگ آهن، طلا و الماس بزرگترین صادرات این کشور هستند.
استرالیا: این کشور تلاش میکند از نخستین رکود اقتصادی خود از سال ۱۹۹۱ به این سو اجتناب کند اما توسعه اقتصادی این کشور تحت تاثیر قدرت گرفتن اقتصاد چین بود. فلزاتی مانند سنگ آهن و طلا بیش از یک چهارم صادرات استرالیا را تشکیل میدهند. این کشور همچنین از سقوط قیمت زغال سنگ، نفت و گاز هم آسیب دیده است.
برزیل: سقوط قیمت کالاها برزیل را گرفتار بدترین رکود در یک ربع قرن اخیر کرده است. سنگ آهن که یکی از بزرگترین صادرات برزیل شناخته میشود، در سالهای اخیر به میزان چشمگیری کاهش پیدا کرده است. رکود بازارهای مواد خام باعث شده ارز برزیل در این اواخر به پایینترین سطح در ۱۲ سال گذشته سقوط کند.
زامبیا: مس بیش از نیمی از کل صادرات این کشور آفریقایی را تشکیل میدهد که به چین به عنوان یک شریک تجاری مهم اتکای زیادی دارد.
جمهوری دموکراتیک کنگو: چین مقصد اصلی صادرات این کشور است که بزرگترین آنها فلزاتی مانند مس و همچنین نفت خام است.
کشورهایی مانند موزامبیک و غنا هم اتکای زیادی به فلزات دارند.
انتهای پیام