بانک صنعت و معدن سهامدار بانک تجارتی ایرانواروپا میماند
پول پرس-مریم ابونیا: مدیرعامل بانک صنعت و معدن از تداوم حضور بانک تجارتی ایران و اروپا در کشورمان خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، قربان دانیالی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره تعطیلی شعبه بانک تجارتی ایران و اروپا که سال ۸۷ در طبقه همکف ساختمان مرکزی بانک صنعت و معدن افتتاح شده بود، اظهار داشت: این بانک در سال۲۰۱۱ میلادی توسط خزانهداری آمریکا مورد تحریم قرار گرفت.
وی افزود: به دلیل این تحریمها و به دلیل کاهش فعالیت این بانک و به تبع آن کاهش سود، برای جلوگیری از هزینههای اضافی، شعبه تهران این بانک تعطیل شد. اما این بانک همچنان در کشورمان حضور دارد و در دفتری کوچکتر به فعالیت میپردازد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن همچنین شایعاتی درباره فروش سهام این بانک در بانک تجارتی ایران واروپا را تکذیب کرد.
دانیالی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار پول پرس درخصوص اخرین وضعیت رسیدگی به پرونده السیهای گروه آریا اظهار داشت: بانک صنعت و معدن تعدادی السی برای شرکتهای گروه آریا باز کرده است که پرونده قضایی آن همچنان در محاکم قضایی مفتوح است. به همین جهت نمیتوان در زمینه آن صحبتی کرد.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن با بیان اینکه بانکهای توسعهای و تخصصی که بانک صنعت و معدن هم از ان جمله است، ماموریتهای ویژهای نسبت به بانکهای تجاری و عمومی دارند گفت: بانکهای توسعهای باید در حوزههایی وارد شوند که بانکهای دیگر ورود کمتری دارند و دومین موضوع آن است که این گونه بانکها باید منابع ارزانتری نسبت به دیگر بخشها در اختیار بخش مولد بگذارند.
دانیالی با تاکید بر اینکه بانکهای توسعهای و تخصصی نمیتوانند به سپردههای مردمی بیشتر توجه کنند و برای تجهیز منابع باید به سرمایه خود بانکها توجه شود گفت: قانونگذار در سالهای ۹۰ و ۹۱ پیش بینیهایی در مورد افزایش سرمایه بانکهای تخصصی در قانون بودجه آورده و امسال نیز به بحث افزایش سرمایه این بانکها از جمله بانک صنعت و معدن در سه بند این قانون بهصورت مستقیم اشاره شده است.
وی با اشاره به تامین منابع از سوی صندوق توسعه ملی گفت: سال گذشته از طرف این صندوق بیش از ۷.۱ میلیارد دلار به این بانک اختصاص یافت که ۶.۵ میلیارد دلار آن به صورت تسهیلات ارزی و ۲۰۰ میلیون دلار به صورت سپرده ارزی و ۴۰۰ میلیون دلار معادل ریالی بود و ما به عنوان بانک صنعت و معدن بنا داریم که قراردادهای سال قبل را ارتقا دهیم تا بتوانیم بیشتر در خدمت صنعتگران باشیم.
دانیالی با بیان اینکه از ۶.۵ میلیارد دلار سال گذشته حدود ۳.۲ میلیارد دلار قرارداد امضا شده گفت: منابع دیگری که بانکهای تخصصی به آن تکیه می کنند خطوط اعتباری است که سال گذشته با همکاری خوب بانک مرکزی مبلغ خوبی از طریق این خطوط در اختیار ما قرار گرفت که امسال هم بخش اعظم این خطوط را تمدید کردند که با تمدید بیشتر این خطوط، صنعتگران و کارآفرینان منابع بیشتری خواهند داشت.
وی با بیان اینکه مجموع سپردههای بانک در پایان اسفند ماه سال گذشته به حدود ۳۴ هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به سال قبلش ۳۸ درصد رشد داشته گفت: مجموع تسهیلات پرداختی ما حدود ۳۱ هزار میلیارد ریال است و مانده مصارف ما بعد از تعدیلاتی که به دستور بانک مرکزی انجام شد به ۲۱۵ هزار میلیارد ریال رسید.