طلا در آخرین معاملات بازار جهانی به سوی ۱۲۰۰ دلار حرکت کرد که در سه ماه گذشته حدود این قیمت در نوسان بوده است.
طلا در آخرین معاملات بازار جهانی به سوی ۱۲۰۰ دلار حرکت کرد که در سه ماه گذشته حدود این قیمت در نوسان بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir) به نقل از ایسنا، تحقیقات جدید سیمونا گامبارینی از موسسه کپیتال اکونومیکس نشان میدهد خرید بخش رسمی در ایجاد کف قیمت طلا در سال جاری تاثیر داشته است.
طبق برآوردهای شورای جهانی طلا، در سه ماهه اول سال میلادی جاری ۱۲۰ تن طلا به ذخایر بانک مرکزی افزوده شد. خرید بانکهای مرکزی در سه ماهه اول سال ۲۰۱۵ برای هفدهمین سه ماهه متوالی افزایش یافت. در واقع بانکهای مرکزی برای کاهش آسیب پذیری در برابر نوسان برخی از ارزها به خرید این فلز ارزشمند روی آورده اند.
بانکهای مرکزی سهمشان را از تقاضای کلی برای طلا از حدود دو درصد در سال ۲۰۱۰ به ۱۴ درصد در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ افزایش دادند.
تحلیلگر کپیتال اکونومیکس انتظار دارد این روند قویتر شود مخصوصا که بانکهای مرکزی اقتصادهای نوظهور درصدد کاهش آسیب پذیری در برابر دلار بوده و جایگزینهای معتبر معدودی برای طلا دارند.
بر اساس گزارش ماینینگ، بیشتر کشورهای در حال توسعه کمتر از ۱۰ درصد ذخایرشان به طلا است در حالیکه ۷۰ درصد ذخایر اقتصادهای توسعه یافته طلا است از این رو بانکهای مرکزی بازار نوظهور باید به خریدار طلا ادامه دهند تا ذخایرشان را به سطح ذخایر کشورهای در حال توسعه برسانند.
در همین راستا بانک مرکزی روسیه اخیرا فعالانه به خرید طلا مشغول بوده و ۳۰ تن در مارس و ۸.۳ تن در آوریل خریداری کرده و از سوی دیگر همواره شایعاتی درباره خریدهای بزرگ بانک مرکزی چین وجود داشته است.
ذخایر طلای رسمی چین هزار و ۵۴ تن برآورد شده اند اما رقم مذکور از سال ۲۰۰۹ بهروز نشده است.
طلا تنها حدود یک درصد از ۳.۸ تریلیون دلار ذخایر این کشور را تشکیل میدهد در حالیکه بیش از ۷۰ درصد ذخایر آمریکا طلاست و این کشور بیش از هشت هزار تن طلا در صندوقهایش دارد.
گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند پیش بینی کرده است قیمت طلا تا پایان دهه جاری به دو هزار دلار در هر اونس میرسد در حالیکه کپیتال اکونومیکس قیمت هر اونس طلا تا پایان سال جاری میلادی را ۱۴۰۰ دلار پیش بینی کرده است.
انتهای پیام