رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه دامنه نوسان شرکت‌های بورسی از ابتدای خردادماه ۵ درصد افزایش می‌یابد گفت: عارضه جدی بازار رفتار حقوقی‌ها است که ما نیز از تأثیر منفی آن در بورس گله مندیم.

رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه دامنه نوسان شرکت‌های بورسی از ابتدای خردادماه ۵ درصد افزایش می‌یابد گفت: عارضه جدی بازار رفتار حقوقی‌ها است که ما نیز از تأثیر منفی آن در بورس گله مندیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir) به نقل از تسنیم، محمد فطانت امروز در اولین نشست خبری خود در سال جاری گفت: در حال حاضر پی بر ای بازار بورس ۵.۲۲ مرتبه و فرابورس ۶.۹۷ مرتبه است که ارزش بازار بورس نیز ۲۸۲ هزار میلیارد تومان و این رقم برای فرابورس ۵۹ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: جمع دارایی شرکت های بورسی نیز در حال حاضر ۸۰۰ هزار میلیارد تومان است که از این میزان ۶۳۷ هزار میلیارد تومان مربوط به بدهی‌ها و ۱۶۶ هزار میلیارد تومان نیز مربوط به حقوق صاحبان سهام است.
رئیس سازمان بورس در خصوص جمع دارایی شرکت‌های فرابورسی نیز گفت: این رقم برای این شرکت‌ها ۸۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که از این میزان ۶۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان مربوط به بدهی شرکت‌های فرابورسی و ۲۱ هزار میلیارد تومان مربوط به جمع حقوق صاحبان سهام است.
فطانت ادامه داد: براساس مصوبه جدید مجلس برخی از شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی موظف هستند اطلاعات خود را به بورس ارائه دهند که از جمله این شرکت ها می‌توان به موسسات و شرکت‌های عمومی غیردولتی، نهادهای نظامی و موسسات خیریه موسسات وقفی و بقاع متبرکه، صندوق های بازنشستگی شامل کشوری و لشگری و نهادهای انقلاب اسلامی اشاره کرد.
وی گفت: این شرکت ها درصورتی از دادن اطلاعات به بورس مستثنی می‌شوند که از سوی شورای امنیت ملی مجوزی را در این رابطه داشته باشند. هرچند که تاکنون هیچ یک از آنها اطلاعات خود را به سازمان بورس ارائه نکرده‌اند.
رئیس سازمان بورس افزود: اطلاعات ناشرین نیز بیش از این به صورت غیرمستقیم توسط این سازمان گرفته می شد و پس از کارشناسی و بررسی برای اصلاح اطلاعات به شرکت‌ها داده می‌شد و یا اینکه بر روی سایت کدال منتشر می شد که براساس سازوکار جدید از ابتدای خرداد اطلاعات ناشرین به صورت مستقیم در سامانه کدال منتشر خواهد شد و بررسی آنها پس از انتشار آنها انجام می‌شود که براین اساس مدیران شرکت‌های بورسی باید با دقت بیشتری نسبت به انتشار اطلاعات اقدام کنند و مسئولیت عدم درستی اطلاعات منتشر شده متوجه هیئت مدیره شرکت‌ها خواهد بود.
فطانت با اشاره به اصلاح حجم مبنا و رونمایی از شاخص‌های جدید در سال گذشته گفت: از ابتدای خردادماه دامنه نوسانات شرکت‌های بورسی با یک درصد افزایش از ۴ به ۵ درصد تغییر می‌کند که به این معنی است که هر فرد می‌تواند تا ۵ درصد منفی یا مثبت معامله شود که امیدواریم این اتفاق به روان سازی بیشتر معاملات در بورس کمک کند.
وی اذعان داشت:در جهت افزایش شفافیت اطلاعاتی بازار نیز از شرکت‌ها خواسته‌ایم آمار تولید و فروش خود را نیز به صورت ماهانه منتشر کنند که در گام نخست انجام این کار برای آنها اختیاری است.
رئیس سازمان بورس در خصوص افزایش سرمایه شرکت‌ها در سال گذشته نیز گفت: بالغ بر ۲۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه در سال گذشته صورت گرفته که نیمی از این عدد به ثبت رسیده و نیمی از آن در سال جاری ادامه پیدا خواهد کرد. بنابراین با توجه به اینکه سود شرکت‌ها تاتیرماه اعلام می‌شودو ۴۰ هزار میلیارد تومان سود پرداختی توسط شرکت‌ها در این مدت پیش بینی می‌شود این اتفاق فرصتی را برای افزایش مالی بنگاه‌ها فراهم خواهد کرد.
فطانت گفت: در فرآیند انتشار اوراق نیز موارد مربوط به ضامن بانکی را برای شرکت‌های بورسی آسان‌تر کردیم و تلاش می‌کنیم با روش‌های راحت‌تری از طریق بازار و ابزارهای تعریف شده معاملات شرکت‌ها صورت گیرد.
وی همچنین تصریح کرد: مواردی چون افزایش جهانی قیمت نفت، کاهش نرخ سود بانکی و پیشرفت روند مذاکرات هسته‌ای در حال حاضر خبرهای خوبی برای بازار سرمایه هستند که امیدواریم آثار و نتایج خود را بر قیمت‌ها بگذارد و به زودی شاهد رونق بازار باشیم.
رئیس سازمان بورس اضافه کرد: در حال حاضر شاهد کمبود نقدینگی در بازار هستیم که سیاست‌های پولی و مالی دولت سیاست‌های پولی بانک مرکزی بالا بودن نرخ بهره و سپرده بین بانکی، نرخ شکنی برخی موسسات غیرمجاز باعث شده تا جذابیت بازارهای رقیب بازار پول از جمله بورس کم رنگ شود.
فطانت در خصوص نرخ سود سپرده بانکی نیز گفت: در حال حاضر تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است و براساس سیاست‌های اعلام شده قرار است این نرخ در آینده کاهش پیدا کند و در سایر بخش‌های مربوط به این موضوع نیز شاهد اتفاقات خوبی هستیم.
وی در خصوص چرایی عدم تأثیر خبرهای مثبت بر معاملات بازار سرمایه گفت: در بحث مذاکرات و سایر عوامل تأثیرگذار در بورس شرایط خوبی را پیش بینی می‌کنیم اما نمی‌توان سهامداران را مجبور کرد در این خصوص تصمیم گیری خاصی داشته باشندو معامله گران در بورس براساس تحلیل و استراتژی‌های خود اقدام به داد و ستد می‌کنند.
رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه بازار سرمایه بازار پرپتانسیلی است تصریح کرد: در حال حاضر قیمت بسیاری از سهام پربازده بورسی زیر ۱۰ سنت معامله می‌شود که براین اساس در هیچ جای دنیا قیمت سهام صنایع پرپتانسیل با این اعداد داد و ستد نمی‌شود.
فطانت اظهار امیدواری کرد: شرایط کاهشی بورس که از دی ماه سال ۹۲ ادامه دارد، در آینده‌ای نزدیک به پایان برسد و چشم انداز روشنی پیش روی معامله‌گران در بازار سهام قرار گیرد.
وی در ادامه تأکید کرد: برای بازگرداندن رونق به بازار سهام سازمان بورس به تنهایی نمی‌تواند شرایط را فراهم کند و ما در بورس تلاش می‌کنیم ابهامات بازار را در تعامل با سایر نهادها برطرف کنیم. بنابراین دغدغه کنونی کشور در خصوص شرایط بورس نشان از این دارد که تصمیم گیری‌ها باید دقیق و با درنظرگرفتن عواقب آن در اقتصاد کشور صورت گیرد.
رئیس سازمان بورس افزود: یکی از نکات مورد مطالبه بازار سرمایه رفتار شرکت‌های حقوقی در بورس است که رفتار برخی از آنها در بازار در مواقع خاص تأثیر منفی را بر معاملات داشته است.
فطانت با اشاره به اینکه قانون و ابزار خاصی در خصوص جلوگیری از عرضه سهام توسط حقوقی‌ها در مواقع خاص وجود ندارد گفت: توصیه‌های ما به حقوقی‌های بازار در خصوص رفتار درست آنها دائما در حال انجام است. اما قوانینی در بورس وجود ندارد که شیوه عرضه حقوقی‌های متخلف را محاسبه و با آنها برخورد کند.
وی گفت: یکی از عارضه‌های جدی بازار در حال حاضر رفتار حقوقی‌ها در بورس است که براین اساس نیز جلسات گوناگونی با آنها داشته‌ایم و ما بیش از سایر سهامداران از رفتار حقوقی‌ها در بازار سرمایه گله‌مندیم.
رئیس سازمان بورس افزود: معاملات در بورس براساس قواعد معاملاتی صورت می‌گیرد و تأیید معاملات توسط ناظر بازار موید انجام قطعی معامله است. بنابراین شایعات منتشرشده در خصوص نحوه معامله سهام برخی از شرکت‌ها از جمله پتروشیمی مبین بی اساس است.
فطانت در خصوص نقش سازمان بورس در مدیریت صندوق توسعه بازار گفت: این سازمان نقشی در مدیریت این صندوق ندارد و تلاش خواهیم کرد در آینده نحوه کنونی صندوق توسعه بازار را پس از مطالعه و بررسی دستخوش تغییر کنیم.
وی با اشاره به اینکه در صندوق رفع موانع تولید صندوقی مانند صندوق توسعه بازار درنظر گرفته شده است، اذعان داشت: تجربه گذشته شرایطی را برای استفاده از صندوق‌های این چنینی در آینده فراهم کرده است تا با نواقص کمتری فعالیت داشته باشیم.
رئیس سازمان بورس در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی‌ها نیز گفت: مجلس شورای اسلامی تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها را به دولت محول کرده است. که باید براساس آیین نامه‌های تنظیم شده انجام شود که البته تدوین نرخ خوراک پتروشیمی از جمله دغدغه‌های ما درسال ۹۴ برای بازار است که برای رفع آن تلاش خواهیم کرد.
انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=62005
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

فطانت: از رفتار حقوقی‌ها در بورس گله‌مندیم
فطانت: از رفتار حقوقی‌ها در بورس گله‌مندیم
فطانت: از رفتار حقوقی‌ها در بورس گله‌مندیم
فطانت: از رفتار حقوقی‌ها در بورس گله‌مندیم
فطانت: از رفتار حقوقی‌ها در بورس گله‌مندیم
فطانت: از رفتار حقوقی‌ها در بورس گله‌مندیم