بازار سهام در این روزها با حجم بالای عرضهها و افت قیمت در همه گروهها دست و پنجه نرم میکند. دغدغه بسیاری از فعالان بورس و بازار سرمایه این است که روند نزولی چه زمانی به پایان خواهد رسید.
بازار سهام در این روزها با حجم بالای عرضهها و افت قیمت در همه گروهها دست و پنجه نرم میکند. دغدغه بسیاری از فعالان بورس و بازار سرمایه این است که روند نزولی چه زمانی به پایان خواهد رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir)، مصطفی حاجحسینی، مدیرعامل کارگزاری بانک پاسارگاد معتقد است در برهه فعلی، دیگر دلیلی برای افت بیشتر شاخص کل و کاهش قیمت سهمها وجود ندارد.
این کارشناس ارشد بازار سهام، در این رابطه به تعادل گفت: در صورتی که مسایل کلان اقتصادی ثبات داشته باشد و با فرض اینکه اتفاق سیاسی خاصی رخ ندهد، بازار سهام دیگر جایی برای ریزش ندارد.
وی در ادامه افزود: نباید به نوسانهای مقطعی توجه کرد. در هر حال ذات بازار سهام به این صورت است که قیمتها نوسان داشته باشند. در حال حاضر بسیاری از فعالان بازار سرمایه، با خرید سهمهای بانکی و خودرویی که به شدت از مذاکرات هستهیی اثر میگیرند در سود هستند. طبیعی است که با اظهارنظرهایی که درباره مساله مذاکرات هستهیی پیش میآید، این افراد ترغیب میشوند که در این قیمتها به عنوان فروشنده ظاهر شوند. این درست است که ابهام هستهیی و تحریمها همچنان بر اقتصاد ایران سایه افکنده است، اما دلیل اصلی ریزشهای اخیر قیمتها، این است که سهامداران در سود هستند. لذا نباید برای بورس نگران بود، چراکه طرز تفکر سهامداران در بازه زمانی کوتاهمدت سیر میکند.
هنوز نمیتوان گفت که چه تعداد از سهامداران، با چه سرمایهیی همچنان در سود هستند، لذا شاید این روند تا چند روز ادامه یابد، اما به نظر میرسد، جهتگیری بازار سهام به سوی رشد است ولی این رشد آرامآرام اتفاق میافتد و پله به پله با ورود و خروج سهامداران رخ خواهد داد. اما از طرفی کارگزاران با امتیازهایی که به مشتریان با گردش بالا میدهند، خود تا حدی در نگرش کوتاهمدت سهامداران دخیل هستند.
حاجحسینی در پاسخ به این سوال که کارگزاران و اعتبارات تا چه حد دید کوتاهمدت سهامداران را تقویت میکنند، گفت: اینکه در این شرایط کارگزاران با اعتبارات کوتاهمدتی که به مشتریان خود میدهند، باعث میشوند دید کوتاهمدت تقویت شود، شکی نیست اما کارگزاران چارهیی ندارند. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی بازار باید بزرگ شده و عمق پیدا کند. چنانچه حجم معاملات بالا باشد، اعتباراتی که کارگزاران برای مشتریان خود در نظر میگیرند بخش بسیار کوچکی را تشکیل خواهد داد. در آن صورت است که خریدهای اعتباری دیگر جلوی رشد بازار را نخواهند گرفت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر که ارزش معاملات بین ۱۰۰ تا ۲۰۰میلیارد تومان است، نمیتوان گفت که خریدهای اعتباری و تسویه این اعتبارات باعث جلوگیری از رشد بازار نخواهد شد اما ۱۰۰ تا ۲۰۰میلیارد تومان برای این بازار بسیار ناچیز به شمار میرود. هر زمان که ارزش معاملات بیش از ۶۰۰میلیارد تومان باشد، میتوان گفت که حجم معاملات مناسب است و اعتبارات کارگزاریها دیگر اثر مخربی روی بازار نخواهند داشت.
انتهای پیام