نمیتوان با کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی شوک در بازار ایجاد کرد. چون پولها از بانکها روانه بازار بورس میشود که اثری جز کاهش منابع بانکها و ایجاد حباب در بورس ندارد.
نماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار گفت: اگر چه تورم به ۱۶درصد رسیده، اما نمیتوان با کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی شوک در بازار ایجاد کرد. چون پولها از بانکها روانه بازار بورس میشود که اثری جز کاهش منابع بانکها و ایجاد حباب در بورس ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول(poolpress.ir) به نقل از فارس، محمدمهدی رئیسزاده در مورد آخرین وضعیت تعیین نرخ سود تسهیلات بانکی در شورای پول و اعتبار که میتواند در فعالیت تولیدکنندگان و بازرگانان موثر باشد، اظهار داشت: تعیین نرخ جدید سود تسهیلات بانکی هفته گذشته در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفت که اعضا به جمعبندی نرسیدند و قرار است، در جلسه بعدی این هفته در مورد آن تصمیمگیری شود.
کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی به صلاح نیست
وی با اشاره به اینکه با توجه به کاهش نرخ تورم و نزدیک شدن آن به رقم ۱۶ درصد طبیعی است که نرخ سود تسهیلات بانکی نیز کاهش یابد، تصریح کرد: اما همانطور که افزایش یکباره نرخ سود به بازار شوک وارد کرد، کاهش یکباره نیز همین تاثیر را خواهد داشت.
مشاور مالی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به اینکه برخی کارشناسان قیمت بالای نرخ سود تسهیلات بانکی را عاملی برای افزایش قیمت تمام شده تولید میدانند گفت: عوامل متعددی از جمله مواد اولیه، حاملهای انرژی و هزینه نیروی انسانی در قیمت تمام شده تولید موثر است و آنقدر که حاملهای انرژی در قیمت تمام شده تاثیر دارد، نرخ سود بانکی تاثیرش به این اندازه نیست.
بخش عمده آمار ارائه تسهیلات تمدید تسهیلات معوق است
رئیسزاده به این نکته اشاره کرد که نداشتن دسترسی به منابع مالی و نقدینگی و به نوعی تامین مالی مشکل اصلی تولید است و عدد و رقمهایی که مسئولان از سال گذشته به عنوان ارائه تسهیلات به بخش تولید اعلام میکنند، بخش عمدهاش تسهیلات معوقی است که بازپرداخت آن به دلایل مختلف برای تولیدکننده امکان پذیر نبوده و به ناچار در قالب تسهیلات جدید با بانکها تمدید میشود.
منابع مالی بانکها و ارائه تسهیلات باید سه برابر میشد که نشد
وی گفت: سال گذشته رقمی حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات معوق در قالب تسهیلات جدید دوباره تمدید شده و این در حالی است که از سال ۹۱، با کاهش یک شبه ارزش پول ملی و افزایش قیمت از یک هزار تومان به ۳ هزار تومان باید منابع بانکها سه برابر میشد که این اتفاق نیفتاد و در عمل بخش تولید با تنگنای تامین سرمایه در گردش مواجه شد.
کاهش یکباره نرخ سود بانکی پولها را روانه بازار بورس میکند
رئیسزاده به اظهار نظر کارشناسان بانک مرکزی در مورد تغییر نرخ سود تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت: این کارشناسان میگویند اگر نرخ سود بانکی به یکباره کاهش یابد به دلیل شرایط بازار پولها روانه بورس میشود که از یک طرف موجب افزایش حبابی بازار سهام شده که در چند سال گذشته چند بار اتفاق افتاد و از طرف دیگر توان تسهیلاتدهی بانکها را کاهش میدهد.
مشاور مالی اتاق بازرگانی ایران در مورد تعیین نرخ جدید سود بانکی گفت: پیشبینی میکنیم نرخ سود از ۲۲ درصد سالیانه به ۲۰ درصد برسد و نرخ تسهیلات نیز ۲ درصد کاهش یابد، اما راهکار عملی آن است که با توجه به کاهش نرخ تورم به صورت پلکانی و با همان ترتیب آرام آرام نرخ سود دو درصد دو درصد کاهش یابد.
انتهای پیام