رییس اتحادیه آهن با بیان اینکه بعضی از بانکها با خرید ساختمانهای بلندمرتبه و کسب درآمد به مردم سود پرداخت میکنند، گفت: هفت بانک با تاسیس کارگزاری اقدام به خرید آهن از بورس کرده و این بازار را از دست صاحبان آن خارج کردهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، محمد آزاد در پاسخ به این سوال که این روزها صنف بازار آهن نسبت به ورود و خرید آهنآلات از سوی بعضی بانکها معترض هستند، افزود: بانکها سرمایههای مردم و نقدینگی سرگردان را گرفته و میخواهند در عوض به مردم سود بدهند، در مقابل این پولها را به جای اینکه در کارهای صنعتی و اشتغالزا وارد کنند پولها در بانک میماند و چون نمیتوانند به کارخانهها و تولیدکنندگان وام بدهند، بهترین و آسانترین راه را پیدا کردهاند.
وی ادامه داد: بعضی از بانکها به دنبال بورس اوراق بهادار میروند یا ساختمانهای بلندمرتبه خریداری و سرمایهگذاری میکنند تا بتوانند از درآمدهای خود سود مردم را پرداخت کنند، اما در حال حاضر بیش از هفت بانک وارد بورس کالا شدهاند و حتی کارگزاری تاسیس کردهاند. آزاد اضافه کرد: در هر زمان که کالایی مخصوصا آهنآلات روی تابلوی بورس میآید این بانکها به خرید اقدام میکنند و بعد از خرید آهنآلات چون نمیتوانند کالا را رسما به نام خود در بیاورند و به فروش برسانند توسط واسطهها در بازار توزیع میکنند و مشکلات مضاعفی را برای اصناف فراهم میکنند.
مشکلات بهوجودآمده از بابت ورود بانکها برای خرید آهن
رییس اتحادیه آهن در پاسخ به این سوال که چه مشکلاتی از بابت ورود بانکها برای خرید آهنآلات در بازار بهوجود آمده است، خاطرنشان کرد: اولین مشکل این است که واسطهگری را اشاعه میدهند و در وهله دوم ارائهنکردن فاکتور رسمی به اصناف باعث میشود سازمان امور مالیاتی از اصناف مجددا مالیات بر ارزش افزودهای را که قبلا پرداخت شده و روی قیمت آهن رفته مطالبه و مالیات مضاعف از آنها وصول کند.
سلف میخرند و نقد میفروشند تا جواب سپردهگذاران را بدهند
وی افزود: از همه مهمتر اینکه اقتصاد بازار مخصوصا آهن را از دست صاحبان اصلی خارج کردهاند و در اختیار خود گرفتهاند. آزاد گفت: معمولا کارخانههای کشور محصولات خود را به صورت سلف میفروشند و بانکها نیز سلف خرید کرده و آن را نقدی میفروشند و مابهالتفاوتهای سلف و نقد و سود حاصل از آن را به حسابهای بانکی واریز میکنند تا بتوانند جواب سپردهگذاران خود را بدهند.
انتهای پیام