مدیرعامل یک شرکت سرمایه گذاری با اشاره به مواجهه بازار سرمایه با دو موضوع اساسی گفت:چنانچه مسئولان اقتصادی در برنامه های خود توجه به بازار سرمایه را هم لحاظ کنند می توانیم امیدوارانه تر به چشم انداز بازار نگاه کنیم.

مدیرعامل یک شرکت سرمایه گذاری با اشاره به مواجهه بازار سرمایه با دو موضوع اساسی گفت:چنانچه مسئولان اقتصادی در برنامه های خود توجه به بازار سرمایه را هم لحاظ کنند می توانیم امیدوارانه تر به چشم انداز بازار نگاه کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار پول (poolpress.ir)، محمدعلی احمدزاد اصل مدیرعامل سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر درگفت و گو با ملت بازار ضمن بیان این که در برنامه های مسئولان اقتصادی دولتی و بورسی مواردی چندانی که در ارتباط با بازار سرمایه باشد ملاحظه نکردیم، گفت: با ادامه روند فعلی خوشبین بودن به آینده بازار سرمایه منطقی نیست.

وی ادامه داد: اما چنانچه مسئولان اقتصادی کشور در برنامه های خود توجه به بازار سرمایه را هم لحاظ کنند می توانیم امیدوارانه تر به چشم انداز بازار نگاه کنیم.

وی با تاکید بر این که دولت به بازار سرمایه کم توجه بوده یا بهتر است بگوییم کاملا بی توجه است، اظهار داشت: این دیدگاه روش سازنده ای نیست . لازم است مسئولان اقتصادی دولتی توجه بیشتری به بازار سرمایه کنند. به عنوان نمونه در برنامه های دولت تاکید شده بازار سرمایه عهده دار تامین مالی بلند مدت در اقتصاد کشور باشد، اما لازم است جزییات این برنامه مشخص شود.

این مقام مسئول، ادامه داد: زمانی که برنامه های سازنده و تقویت کننده بخش های اقتصادی بازار سرمایه از طرف مسئولان دولتی اعلام شود، می توان با اقدامات موثر فضای خوشبینانه را در بازار ایجاد کرد.

وی در ادامه گفت: بورس باید از حالت دولتی بودن خارج شود. به این معنی که دولت نباید بیش از اندازه در فضای بورسی دخالت کند. چراکه تبعات آن برای دولت هزینه در بر دارد. به هر حال معامله گران و سرمایه گذاران با کارکردهای بازار سرمایه آشنایی دارند و قطعا می دانند که نوسان ذات بورس است.

احمدزاد اصل با اشاره به مواجهه بازار سرمایه با دو موضوع اساسی در حوزه سیاست و اقتصاد کشور، گفت: موضوع اول بحث مذاکرات هسته ای است که جزو ریسک های سیستماتیک بازار به حساب می آید و نتیجه این مذاکرات بر روند حرکتی بازار بسیار تاثیرگذار است.

وی درباره ارزیابی خود از نتیجه مذاکرات هسته ای گفت: درحال حاضر نمی توان در این باره پیش بینی خاصی ارایه داد. به شخصه به نتیجه مذاکرات خوشبین هستم اما شرایط مذاکرات دست افکار عمومی نیست .بلکه این سیاسیون هستند که باید بر اساس منافع ملی تصمیم نهایی را اتخاذ کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: تمامی پیش بینی هایی هم که در ارتباط با نتیجه مذاکرات صورت می گیرد در یک فضای بدون ثبات است و خیلی نمی توان به آن اتکا کرد چراکه ممکن است شرایط هر لحظه تغییر کند.

وی با تاکید بر این که اگر نتیجه مذاکرات مثبت باشد جهش مثبتی را در بازار سرمایه شاهد خواهیم بود در خصوص پیش بینی خود از شرایط بازار بعد از به نتیجه نرسیدن گفت و گوهای هسته ای گفت: در این شرایط استقبال از بازار سرمایه بعید به نظر می رسد و چگونگی روند حرکتی بازار به نحوه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و سیاست های ریاضتی و … توسط سیاست گذاران اقتصادی کشور بستگی دارد.

مدیرعامل سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر با بیان این که هنوز از چند و چون نحوه اجرای این سیاست ها اطلاعاتی در دست نیست چراکه همه برنامه های پیش بینی شده کنونی بر مبنای نتیجه بخش بودن مذاکرات است، اظهار داشت: اگر برنامه ای برای بعد از اتمام مذاکرات و با فرض به نتیجه نرسیدن مذاکرات نداشته باشیم، آینده بازار سرمایه غیرشفاف و نامطمئن خواهد بود.

وی موضوع دیگری که بازار سرمایه متاثر از آن است را بحث داخلی و شرایط اقتصادی کشور دانست و تاکید کرد: رکود حاکم بر اقتصاد باعث شده جریان ورود پول به بازار سهام با مشکل مواجه شود و نقدینگی موجود در کشور به سمت بازارهای موازی دیگر به حرکت درآید.

احمدزاد اصل خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه نرخ بازده بدون ریسک در بازار پول با رعایت ضوابط شورای پول و اعتبار ۲۴ درصد است. بنابراین انتظار غیر منطقی است که مردم را تشویق کنیم نقدینگی خود را از شرایط بدون ریسک خارج کرده و با وجود همه بی ثباتی هایی که در اقتصاد کشور وجود دارد آن را وارد بازار سرمایه با ریسک بالا کنند.

این مقام مسئول با تاکید بر پیش شرط های تشویق سرمایه گذاران برای ورود به بورس، گفت: چنانچه قصد تشویق افراد برای ورود به بازار سرمایه را داریم ابتدا باید شرایط اقتصادی و سیاسی را به یک ثبات نسبی برسانیم و تحرک لازم را در بازار ایجاد کنیم و سپس از سرمایه گذار بخواهیم در بازارهای مالی سرمایه گذاری کند. در غیر این صورت هر گونه دعوتی از افراد نتیجه عکس خواهد داشت.

وی با اشاره به روند بازار سهام در طول یک سال گذشته و برگزاری جلسات متعدد با سران ارشد اقتصادی کشور و دادن قول های متعدد برای بهبود بورس کشور، به آخرین نشست هم اندیشی فعالان بازار سرمایه با مسوولان ارشد اقتصادی پرداخت و گفت: این جلسه هم مانند جلسات قبل از آن نتوانست نتیجه موثری برای بازار سرمایه در پی داشته باشد و نتیجه عکس را شاهد بودیم. علت هم به دیدگاه های مسئولان بر نمی گردد بلکه به فضای غیرمطمئن و غیرشفاف اقتصادی و سیاسی است که اجازه ارایه یک پیش بینی درست را نمی دهد.

مدیرعامل سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر در واکنش به این موضوع که گاهی دولت با تعلل خود در اجرایی کردن برخی مسایل از جمله تعیین نرخ خوراک برای صنعت پالایشگاهی به تشدید فضای مبهم در بازار سهام دامن می زند، گفت: طبیعی است که دولت از منافع دولتی ها دفاع کند. متاسفانه دیدگاه های دولتی بر اساس وظایف دیکته می شود نه بر اساس مصلحت اقتصادی مردم.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=58023
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

پیش شرط چشم انداز مثبت بازار سرمایه
پیش شرط چشم انداز مثبت بازار سرمایه
پیش شرط چشم انداز مثبت بازار سرمایه
پیش شرط چشم انداز مثبت بازار سرمایه
پیش شرط چشم انداز مثبت بازار سرمایه
پیش شرط چشم انداز مثبت بازار سرمایه