در حالی که نسبت مجاز سرمایهگذاری ها، ۴۰ درصد سرمایه پایه است، این نسبت در بانک ملت حدود ۱۰ درصد انحراف دارد.
اخبار پول – مدیرعامل بانک ملت از آمادگی کامل این بانک برای کاهش سرمایهگذاری در شرکتهای تابعه و فروش مازاد شرکتها خبر داد.
محمدرضا ساروخانی در نشست خبری که همزمان با سالگرد خصوصی سازی این بانک برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار پایگاه خبری اخبارپول (poolpress.ir)، درخصوص خروج بانک از بنگاه داری، با بیان اینکه نسبت بنگاه داری و سرمایهگذاری های این بانک، با استانداردهای بانک مرکزی فاصله چندانی ندارد گفت: در حالی که نسبت مجاز سرمایهگذاری ها، ۴۰ درصد سرمایه پایه است، این نسبت در بانک ملت حدود ۱۰ درصد انحراف دارد.
وی افزود: برای کاهش میزان سرمایهگذاریها، یک برنامه سه ساله به بانک مرکزی ارائه دادهایم و حتی حاضریم بخشی از سرمایه گذاری ها را هم اکنون کاهش دهیم. ولی بازار سرمایه کشش ندارد.
مدیرعامل بانک ملت تصریح کرد: سازمان بورس با عرضه این سهام در شرایط کنونی موافق نیست و درصورت عرضه این سهام، می توانیم به سطح استاندارد بانک مرکزی برسیم.
مدیرعامل بانک ملت درباره برداشت بانک مرکزی از حساب بانکها از جمله بانک ملت در سال ۱۳۹۰ اظهار داشت: این پیگیری ها گرچه در دست اقدام است اما نتیجه خاصی حاصل نشده است .
ساروخانی افزود: مبالغ برداشت شده از حساب بانک ملت هنوز بازنگشته و مساله در حال پیگیری است و خوشبختانه نهادهای نظارتی نیز ذی حق بودن بانک ها را تایید کرده اند .
وی در خصوص بدهکاران بانک ملت تصریح کرد: بانک ملت در زمینه بدهکاران بانکی، پیچیدگی هایی که برخی از بانکها دارند را ندارد و از بدهکاران هزار میلیاردی در این بانک خبری نیست.
مدیرعامل بانک ملت درباره تغییرات مدیران عامل برخی از بانک ها که اخیراً در حال انجام است، عنوان کرد: پایان سال زمان خوبی برای تغییرات مدیران بانکی نیست.
ساروخانی با اشاره به مسابقه نرخ سود بانکی به ویژه در موسسات غیرمتشکل که بیشتر به دلیل مشکلات نقدینگی و تامین وجوه سپرده از مردم صورت می گیرد، عنوان کرد: این امر باعث می شود که نرخ سپرده در این موسسات بالا باشد و بانکهای بزرگ را هم به دنبال خود بکشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از مسابقه ویژه نرخ سود سپرده ها در نظام بانکی کشور اظهارداشت: استراتژی ما کاهش قیمت تمام شده پول است تا از این طریق نرخ سود برای تسهیلات هم کاهش بیابد تادر نهایت با نرخ تورم قرابت داشته باشد. اگر نرخ سود سپرده ها بیش از این افزایش یابد، سود انتظاری مردم را بالا می برد و این به ضرر آنها است زیرا منجر به افزایش قیمت کالاها و خدمات میشود.
مدیرعامل بانک ملت با اشاره به تعداد موسسات غیرمتشکل پولی که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند گفت: این موسسات بازار را بر هم می ریزند و برای تسهیلات دهی، سپرده گیری نمی کنند بلکه برای سرمایه گذاری سپرده دریافت می کنند.
مدیرعامل بانک ملت نسبت مطالبات و مصارف این بانک را کمتر از نرم نظام بانکی و در حد ۷.۵ تا ۸ درصد ذکر کرد و با بیان اینکه حجم مطالبات نظام بانکی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: در حال حاضر ۵۲۰۰ میلیارد تومان از دولت طلبکاریم و هیچ بدهی به بانک مرکزی نداریم.
وی در ادامه اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد از منابع بانک به مصرف می رسد، ۱۳.۵ درصد به عنوان الزام در نزد بانک مرکزی سپرده می شود و بقیه به صورت نقدینگی احتیاطی در بانک نگهداری می شود و بنابراین درحوزه سرمایه گذاری رقمی را پنهان نکرده ایم.
انتهای پیام