به گفته دبیر کل کانون کارگزاران بورس، بهبود بازار سرمایه با افزایش قیمت نفت و جبران کسری بودجه دولت میتواند در کنار کاهش سود بانکی و تغییر رفتار سهامداران حقوقیها ایجاد شود.
به گفته دبیر کل کانون کارگزاران بورس، بهبود بازار سرمایه با افزایش قیمت نفت و جبران کسری بودجه دولت میتواند در کنار کاهش سود بانکی و تغییر رفتار سهامداران حقوقیها ایجاد شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، روح الله میر صانعی در گفتوگو با اقتصادنیوز گفت: بعضی از حقوقیها نگاه حقیقی به بازار دارند. یعنی نگاه کوتاه مدتی که میخواهند با جزر و مد بازار حرکت کنند و از نوسان بازار سود بگیرند.
وی افزود: این رفتار حقوقیها آفت بازار شده است. یعنی نگاهشان این است که متناسب با جزر و مدها و رونق و رکودها سودی از نوسان قیمت بگیرند. در حالی که نگاه حقوقی باید نگاه سرمایه گذاری در شرکتهای سرمایه پذیر باشد. زیرا تغییر و تحولاتی که در کوتاه مدت اتفاق میافتد، تغییر اساسی در بلندمدت سهام ایجاد نمیکند.
میرصانعی معتقد است: بعضی از حقوقیها تحلیلگر قوی ندارند و نگاهشان به خرید و فروش سهام تاثیر پیرو از فضای بازار است. یعنی اگر فضای بازار مثبت باشند، حقوقیها آن را مثبتتر و اگر فضای بازار منفی باشد، آن را منفیتر میکنند.
دبیر کل کانون کارگزاران بورس گفت: اگر حقوقیها بتوانند ارزشهای ذاتی سهام را برآورد کنند، نباید آنقدر نوسان در ارزشهای ذاتی در رکود بازار برای حقوقیها به وجود بیاید. همچنین اگر حقوقیها حرفه ای تر به بازار نگاه کنند، میتوانند دید کوتاه مدت حقیقیها را هم اصلاح کنند.
تاثیر بورس از سیاست خارجی و داخلی
میرصانعی اظهار کرد: نتیجه مذاکرات تاثیر قابل توجهی در بازار سرمایه دارد. در حال حاضر بازار سرمایه درگیر فضای سیاسی ناشی از مذاکرات هستهای است که اگر به نتیجه برسد میتوانیم شاهد رشد شاخص در بورس باشیم.
وی افزود: علاوه بر آن سیاست داخلی و تعاملات دولت و مجلس هم آثاری بر بازار سرمایه خواهد داشت.
دبیرکل کانون کارگزاران گفت: وضعیت اقتصاد داخلی به دلیل وضعیت بودجه و قیمت نفت و ابهامات فضای سرمایه گذاری مناسب ارزیابی نمیشود. اگر قیمت نفت رو به افزایش باشد، احتمال کسری بودجه دولت در سال آینده کاهش مییابد و میتوان بسیاری از پروژههای عمرانی را به سرانجام برسانیم. هرچقدر این پروژهها بیشتر انجام شود، فضای اقتصاد داخلی وضعیت مطلوب تری خواهد داشت و برعکس اگر قیمت نفت رشد نکند کسری بودجه خواهیم داشت و وضعیت بنگاههای اقتصادی مناسب نخواهد بود.
وی همچنین اظهار کرد: هرچقدر قیمت نفت رشد بیشتری داشته باشد، فضای بازار سرمایه هم با رشد بیشتری مواجه میشود. علاوه بر آن متغیرهایی در بازار سرمایه وجود دارد که دولت و مجلس باید به رفع ابهام بپردازند.
البته میرصانعی معتقد است که قیمت نفت آنچنان قابل افزایش نیست، اگر هم افزایشی پیدا کند بیشتر از ۱۵ درصد نخواهد بود.
میرصانعی همچنین درباره نرخ سود بانکی گفت: موضوع بعدی اثرگذار در بازارسرمایه نرخ سود بانکی است. هرچقدر تورم کاهش پیدا کند، نرخ سود بانکی هم باید کاهش پیدا کند. با کاهش نرخ سود بانکی، استقبال سرمایه گذاران از بازار سرمایه متاثر خواهد شد اما وقتی نرخ بدون ریسک بالای ۲۰ درصد است طبیعتا استقبال از سهام شرکتهایی که ریسک هم دارند، طبق فرمولها و مسایل اقتصادی و مالی کمتر خواهد شد.
توصیه به سهامداران
دبیرکل کانون کارگزاران بورس گفت: در یکسال گذشته قیمت سهام کاهش پیدا کرده است و ارزش ذاتی سهام بسیار بالاتر از قیمت فعلی آنهاست. بازار سرمایه در حال حاضر میتواند مکان مناسبی برای ورود افراد ریسک پذیر باشد.
میرصانعی خاطرنشان کرد: افراد غیرحرفهای با مشاوره از مشاور سرمایه گذاریها و کارگزاریها وارد بازار شوند. ورود مستقیم به بازار کار افراد حرفهای است. یکی از مشکلات بورس این است که غیرحرفهای ورود مستقیم به بازار دارند که به صورت تصادفی اگر منجر به سود شود، فکر میکنند که رفتار درست آنها این سود را ایجاد کرده است.
انتهای پیام