صالح آبادی در خصوص ایجاد بانک مشترک با سایر کشورها تصریح کرد: لزوم چندانی برای ایجاد بانک مشترک با سایر کشورها نمیبینیم و بیشتر هدف ما ایجاد کارگزاری بانکی در سایر کشورها است.
اخبارپول – مریم ابونیا: مدیرعامل بانک توسعه صادرات از مذاکرات ایران و ونزوئلا در جهت افزایش سرمایه سهم پرداختی طرفین در بانک مشترک ایران و ونزوئلا خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)، علی صالح آبادی، مدیرعامل بانک توسعه صادرات در پاسخ به خبرنگار اخبارپول اظهار داشت: سهم بانک توسعه صادرات از از سرمایه بانک مشترک ایران و ونزوئلا ۵۰ درصد و باقی آن متعلق به طرف ونزوئلایی ما است که در حال مذاکره برای افزایش سرمایه این بانک هستیم.
وی در نشست خبری که به مناسبت ایام دهه فجر در وزارت اقتصاد و دارایی برگزاره شده بود سخن می گفت ادامه داد: سرمایه پرداخت شده کمتر از سرمایه ثبت شده در این بانک است و ما در این خصوص در حال مذاکره هستیم که سهم پرداخت شده توسط سهامداران را ارتقا بدهیم.
صالح آبادی در خصوص ایجاد بانک مشترک با سایر کشورها تصریح کرد: لزوم چندانی برای ایجاد بانک مشترک با سایر کشورها نمیبینیم و بیشتر هدف ما ایجاد کارگزاری بانکی در سایر کشورها است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در رابطه با الویتهای فعالیتی بانک توسعه صادرات گفت: مهمترین موضوع ما اعطای تسهیلات به شرکتها و بنگاهها در جهت کمک به صادرات است.
وی همچنین در خصوص الویتهای بانک در خصوص اعطای تسهیلات تاکید کرد: ما در بانک توسعه صادرات سه گروه الویتی برای اعطای تسهیلات داریم که اولین آن بنگاههای موجود و اقتصاد محور هستند که سرمایه در گردش ندارند که ما با اعطای تسهیلات به این بخش کمک میکنیم از ظرفیتهای خالی این بنگاهها استفاده شود. دومین الویت ما برای اعطای تسهیلات طرح توسعه بنگاههای موجود است که از نقدینگی جاری استفاده میکنند و هدف ما ایجاد شرایط مناسب برای اجرای طرحهای توسعهای توسط این بنگاهها است و سومین الویت ما برای اعطای تسهیلات، طرحهای جدید هستند که در صنف گروههای قبلی جا نمیگیرند.
علی صالح آبادی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افتتاح باجه این بانک در بورس کالا گفت: روز سه شنبه ۲۱ بهمن ماه باجه بورس کالا افتتاح خواهد شد و هدف این است که بتوانیم به شرکتها با استفاده از این باجه خدمات مختلف و متنوع بانکی ارائه کنیم.
وی در رابطه با همافزایی بازار پول و بازار سرمایه نیز گفت: مشتریان بانک توسعه صادرات عمدتا شرکتها هستند که ممکن است شرکتهای خوب بورسی باشند. این شرکتها میتوانند در بازار سرمایه اوراق ارائه کنند و بانک به عنوان ضامن آنها وارد عمل شود. در اینجا بانک بدون ارائه تسهیلات به تجهیز شرکتها و تامین آنها از طریق بورس کمک کرده است.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در خصوص هم افزایی بانک با زیرمجموعههای مالی خود نیز اظهار داشت: ما می توانیم طیف وسیعی از خدمات را در شعب خود ارائه کنیم بطور مثال خدمات کارگزاری یا صرافی را در شعب بانک در اختیار متقاضیان قرار دهیم.
صالح آبادی در ادامه به تعدا شعب این بانک اشاره کرد و گفت: بانکهای تخصصی در سراسر دنیا هم اصولا شعب کمی دارند که تعدا شعب ما ۴۰ شهبه در سراسر کشور است که ما قصد اضافه کردن به شعب خود را نداریم.
وی در رابطه با نرخ سود تسهیلات این بانک گفت: سعی ما بر این بوده که نرخ سود مناسبی را داشته باشیم که اعتبار مشتری در تعیین نرخ سود تاثیر به سزایی دارد.
وی ادامه داد: ما بخشنامههای بانک مرکزی در این خصوص را تمام و کمال رعایت میکنیم و مشکلی هم نداریم.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به مهمترین برنامههای بانک گفت: تلاش ما براین است که با تمام بخشهای صادراتی و صادرکنندگان علی الخصوص مشتریان خوش حساب، ارتباط نظام مند و دائمی داشته باشیم تا بتوانیم خدمات متنوع به آنها ارائه کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان امروز خود از همکاری با صندوق توسعه ملی یاد کرد و گفت: با صندوق توسعه ملی جلساتی برای گسترش همکاریها داشته ایم که تا پایان سال مفاد تفاهمنامه بانک و صندوق توسعه ملی آماده و امضا میشود که موضوع میتواند از نظر مالی کمک خوبی برای بانک توسعه صادرات باشد.
صالح آبادی در رابطه با طرح خدمت در بانک توسعه صادرات که چندی پیش نیز مطرح شده بود در این جلسه توضیح داد و گفت: تفاهمنامهای توسط بانک توسعه صادرات و سایر بانکها امضا شده است که طبق آن مشتری با مراجعه به تمامی بانکها در صورت نیاز خدمات بانک توسعه صادرات را در آن شعبه و بانک دریافت کند.
وی در رابطه با بازپرداخت تسهیلات در بانک توسعه صادرات گفت: از جایی که عمده منابع بان ارزی هست و بر این اساس قراردادی که با مشتریان بسته می شود نیز به صورت ارزی است و بازپرداخت آن هم به صورت پرداخت ارزی صورت می گیرد.
وی ادامه داد: قراردادهای ریالی ما تابع بانک مرکزی است اما قراردادهای ارزی ما تابع نرخ ارز است.
صالح آبادی در ادامه از رتبه سنجی مشتریان برای اعطای تسهیلات سخن گفت و اذعان داشت: رتبه بندی مشتریان در بانک توسعه صادرات به دو صورت انجام می شود اول سامانه اعتبار سنجی ایرانیان است که سهامدا آن بانک ها هستند و دیگری سامانه اعتبار سنجی بانک توسعه صادرات که مشتریان براساس آن اعتبار سنجی شده و تسهیلات دریافت می کنند.
وی از این راهکارها به عنوان راهکارهای مطلوب در کاهش معوقات بانکی یاد کرد و گفت: در قالب این رتبه سنجی و همچنین بررسی صورت های مالی مشتری و وثایق بانکی کافی و مناسب به صورت سهام اوراق مشارک و سفته کمک زیادی به کاهش معوقات بانک می کند.
وی مانده تسهیلات اعطایی بانک توسعه صادرات را بیش از ۹۰ هزار میلیارد ریال ذکر کرد.
انتهای پیام