مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار تهران با حضور در جمع سهامداران معترض در تالار بورس گفت: مشکل اصلی افت شاخص بورس، کاهش جهانی قیمت نفت و کسری بودجه دولت است.
ساعاتی پیش بازار بورس تهران در پی سقوط شاخص دقایقی ملتهب شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول (poolpress.ir)به نقل از ایلنا در حالیکه امروز هم برای چندمین روز متوالی شاخص بورس قرمز بود معامله گران و سرمایه گذاران خرد بورس که بیشتر از مردم عادی بودند تحمل خود را از دست دادند و برای دقایقی برخی از آنها شروع به اعتراض کردند و خواستار رسیدگی مسولین به وضع بازار شدند در حالیکه این اعتراض ها دیگر به فریاد تبدیل شده بود معترضان اقدام به ترک تالار کردند.
از طرفی خاموش شدن ناگهانی تابلو به نگرانی مردم حاضر دامن زد به طوریکه از زمان خاموشی تابلو مجددا فریاد فعالان بورس بلند شد.
در حالیکه از صبح امروز تالار حافظ دچار تشنجهای گاه و بیگاه معامله گران میشود اما خاموش شدن ناگهانی تابلو به نگرانی مردم حاضر دامن زد به طوریکه از زمان خاموشی تابلو مجددا فریاد فعالان بورس بلند شو و آنها اقدام به شعار دادن علیه رئیس بازار بورس کردند.
شاخصها همچنان روند نزولی را دارند.پس از روشن شدن دوباره تابلوی بورس مسولان علت اصلی قطع تابلو را اشکال فنی بیان کردند.
حامد قاسمی کارشناس بورس در گفتگو با ایلنا علت این امر را تداوم ریزش بازار می داند و می گوید الان به مدت چند هفته است که شاخص بازار بورس افت می کند به طوریکه امروز این شاخص به ۶۵۰۰ رسید که ۳۷۸ واحد افت داشت
وی مهمترین علت این ریزش روزانه را شایعات جدیدی در مورد وضعیت اقتصادی و تصمیمات اقتصادی دولت می داند که مهترین آنها بستن بودجه بر روی نفت ۴۰ دلاری و معلوم نبودن وضعیت مذاکرات هسته ای می داند.
قاسمی گفت بازار به مذاکرات و نتیجه آن خوشبین نیست و بر همین اساس هر روز این شاخص پایین می آید مضاف بر اینکه نحوه بودجه نویسی دولت و عدم تعامل مجلس با دولت در هنگام بررسی بودجه در آینده بازار را به این نتیجه رسانده که احتمال آشفتگی پولی در سال آینده محتمل است.
حسن قالیباف اصل مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، محمود خواجهنصیری معاون سازمان بورس در جمع معترضین حاضر شدند و حسن قالیباف اصل گفت: مشکل اصلی افت شاخص بورس، کاهش جهانی قیمت نفت و کسری بودجه دولت است.
به گزارش فارس از تالار بورس اوراق بهادار تهران، حسن قالیباف اصل مدیر عامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، محمود خواجهنصیری معاون سازمان بورس حاضر شدند و به حرفهای آنها گوش دادند.
سهامداران خرد که عمده اعتراضشان در مورد عدم ورود شرکتهای حقوقی به بورس در روزهای پایانی سال و نیز کاهش شاخص کل بورس است، نقطهنظرات خود را مطرح کردند.
حسن قالیباف اصل مدیرعامل شرکت بورس نیز گفت: اجازه دهید بحثها به صورت کارشناسی و گفتوگو حل شود و اجازه ورود ماموران امنیتی به تالار بورس را ندهید.
وی تأکید کرد: ما هیچگونه مأموری نداریم و حرف ما به رئیس سازمان بورس این است که قیمت نفت پایین آمده، دولت و کسری بودجه روبهرو شده و باید اجازه دهید در یک فضای آرام و حرفهای بحثها را مطرح کنیم.
وی با اشاره به نامه عدهای از سهامداران که روز گذشته منتشر شده است گفت: از شما خواهش میکنم دردهای بازار را بنویسید، بحث اصلاحطلب و ۲ خردادی چه ارتباطی به بازار دارد که مطرح کردهاید. شما در ایام خوب بورس رفتار حرفهای دارید و در ایام مشکلدار هم حرفهای عمل کنید.
همچنین محمود خواجهنصیری گفت: وقتی وارد تالار بورس شدم یکی از سهامداران گفت شرکتهای حقوقی بازار بورس را خراب کردهاند در حالی که این شایعه از ۶ ماه قبل هم وجود داشت. ما این حرف را نه تأیید و نه رد میکنیم، سال قبل محدودیت فروش برای شرکتهای حقوقی بود اما بعداً مقررات تغییر کرد و محدودیت برداشته شد اما مثلاً صندوقهای بازنشستگی میگویند باید در پایان سال حقوق و پاداش بازنشستگان را پرداخت کنیم و پولی برای ورود به بازار نداریم.
وی افزود: از طرفی برخی از شرکتهای حقوقی مشمول ابطال معامله شدند. از شما سهامداران میخواهیم پیشنهاد اصلاحی برای رقم بازار ارائه کنید.
یکی از سهامداران گفت: مشکل شرکتهای حقوقی ۲۰ درصد مشکل بازار است؛ از سال گذشته این مشکلات پیش آمد و تنها مربوط به پایین آمدن قیمت نفت نیست.
یک سهامدار دیگر گفت: دولت پولی برای حمایت از بورس ندارد.
یکی از سهامداران که نخواست نامش فاش شود گفت: بنده با سرمایه ۱۵۰ میلیون تومانی وارد بورس شدم و بعد از یک سال سرمایهام به ۸۰ میلیون تومان رسیده است.
عدهای از سهامداران در جلسه سروصدا میکردند که خواجهنصیری گفت: اگر قرار است سر و صدا کنید، لازم نبود پشت صندلی و تریبون قرار بگیرید و صحبت کنید.
حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه نیز در گفتگو با فرارو گفت: «آنچه امروز در بازار اتفاق افتاد ناشی از جو وحشت به وجود آمده بود. گزارش های بد ۹ ماهه هم به این فضا دامن زد و مردم را به واکنش واداشت.»
وی افزود: «با توجه به آن که گزارش های ۹ ماهه خوبی نداشتیم، نگرانی هایی در مورد گزارش های سال بعد هم به وجود آمد. حجم فروش و نرخ فروش در این گزارش ها مناسب نبودند و سرمایه گذاران که بیشتر افراد عادی بودند به این روند واکنش های شدیدی نشان دادند.»
وی تصریح کرد: «این اتفاق تفاوت رفتار میان حرفهیی ها و غیر حرفهیی های بازار را نشان می دهد. فروش سهم در شرایط نوسان بازار که باعث افت بیشتر شاخص و قیمت ها می شوند رفتار حرفه ای نیست.»
میرمعینی افزود: «مگر این که تمام ذهنیت ها از آینده سیاسی- اقتصادی کشور بسیار بد باشد و سرمایه گذاران از بازار بروند، در این شرایط رفتار عادی و طبیعی است. اما حال که مشکل خاصی در روند مذاکرات به وجود نیامده و شرایط بحرانی ای وجود ندارد، این رفتار تماما غیر حرفه ای است.»
وی توضیح داد: «به احتمال زیاد این افراد نسبت به فعالیت بازار بسیار بدبین بودند و با این پیش فرض که اوضاع به سوی بدتر شدن می رود دست به فروش سهم هایشان زده اند.»
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بازار گفت: «با این حال باز هم توصیه فروش در این شرایط برای سرمایه گذاران وجود ندارد. زیرا تا جایی که ممکن بود اخبار بر قیمت سهم ها اثر گذاشته و قیمت ها را بسیار جذاب کرده اند.»
وی ادامه داد: «اگر در این مدت اتفاق سیاسی منفی ای نیافتد باید شاهد سودآوری میان مدت بازار هم باشیم.»
میرمعینی با انتقاد به عملکرد دولت گفت: «نقدینگی لازم برای حمایت از سهام در بازار وجود ندارد. اگر این روند ادامه پیدا کند می توانیم بگوییم که بازار وارد بحران خواهد شد.»
وی افزود: «یکسال پیش که هنوز بحرانی در بازار به وجود نیامده بود و خبری از سقوط ها نبود کارشناسان بارها به مسئولان هشدار دادند که باید برنامه ای مدون برای کنترل بورس وجود داشته باشد. باز چند ماه پیش که سقوط ها آغاز شدند و روند بازار تغییر کرد به مسئولان هشدار دادیم که باید نگاه جدی تری به بازار داشته باشند. اما وقتی دولت هیچ نگاه مناسبی به بازار ندارد و فکر می کند که این بازار هیچ نقشی در اقتصاد ندارد و کاری هم برای آن انجام نمی دهد نباید از بروز چنین اتفاقاتی تعجب کنیم.»
وی ادامه داد: «مدت هاست که شاهد آن هستیم که شاخص کاهش می یابد، سهم ها آب می شوند و مردم به این روند اعتراض دارند اما چرا حرکتی از سوی دولت دیده نشده؟»
وی توضیح داد: «زمانی که بحران مالی در سال های ۲۰۰۷-۲۰۰۸ در دنیا پدید آمد، تمام کشورها پول های خود را در بازارهای مالی شان هزینه کردند. حتی آن کشورهایی که به مداخله دولت در بازارها هم اعتقاد داشتند، تا از این طریق مشکلات اقتصادی شان را از میان بردارند. اما این دید اصلا در کشور ما نسبت به بازار سرمایه وجود ندارد.»
میرمعینی با تاکید بر این که منطقی برای این اتفاق امروز وجود ندارد ادامه داد: «با اینحال باز هم باید به این نکته توجه کرد که تشنج به وجود آمده در فضای امروز بازار از منطقی پیروی نمی کند زیرا خبری منفی به بازار نرسیده است که بخواهد سهام داران را نسبت به آینده آن دلسرد و یا بدبین کند.»
وی در خصوص پیش بینی آینده بازار گفت: «با توجه به آنکه امروز سهام داران غیر حرفه ای و مردم عادی از بازار خارج شدند و آنان که باقی مانده اند همه حرفه ها و یا سرمایه گذاران صبور بازار هستند، هفته آینده بازاری مثبت خواهیم داشت و اگر رشدی صورت بگیرد قابل توجه خواهد بود.»
انتهای پیام