دلار در هفته‌های اخیر کمتر در محدوده ۳۴۰۰ تومان به ثبات رسیده و بر همین اساس بلافاصله پس از رسیدن به قیمت ۳۵۰۰ تومان روند صعودی پیدا کرد و خریداران در بازار افزایش پیدا کردند. در نهایت دلار پس از یک روز پرنوسان در سکوی ۳۵۱۵ تومان توقف کرد.

بهای شاخص بازار ارز در نخستین روز کاری هفته جدید با وجود نوسان در تمام طول روز، نسبت به آخرین روز کاری هفته گذشته تغییری نکرد. دلار روز شنبه در مقطعی تلاش کرد از مرز ۳۵۰۰ تومان به کانال پایین‌تر حرکت کند، اما این تلاش ناکام ماند تا قیمت نهایی روز شنبه همان ۳۵۱۵ تومان باشد؛ اما در این روز قیمت سکه با افزایش ۴ هزار تومانی روبه‌رو شد و به ۹۹۶ هزار تومان رسید، افزایشی که ناشی از خیز اونس در بازارهای جهانی بود.

دلار در کانال اصلی
بازار ارز روز گذشته فعالیت خود را با قیمت ۳۵۰۰ تومان برای دلار شروع کرد. آغاز روز با قیمتی پایین‌تر از قیمت نهایی روز پنج‌شنبه نشان می‌دهد که فعالان بازار که پنج‌شنبه نیز شاهد افت بهای دلار بودند، برای روز شنبه انتظارات کاهشی داشته‌اند. این خود نشان می‌دهد که برخی از حاضران بازار پیش‌بینی افت دلار به کانال ۳۴۰۰ تومان را داشته‌اند. این موضوع روز شنبه موجب شد عرضه در بازار افزایش و تقاضا برای خرید دلار کاهش یابد. بر همین اساس دلار در ساعات اولیه فعالیت بازار روند نزولی به خود گرفت و تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان نیز پایین آمد. با رسیدن قیمت دلار به مرز بین دو کانال، امیدواری‌ها برای عبور شاخص بازار ارز از کانال بالاتر افزایش یافت، اما این اتفاق چنان که اشاره شد نیفتاد. روند بازار ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که در شرایط کنونی کف قیمت دلار ۳۵۰۰ تومان است. فعالان بازار ارز نیز می‌گویند در هفته‌های اخیر هر گاه قیمت دلار از ۳۵۰۰ تومان کمتر شده، این ارز بلافاصله به کانال ۳۵۰۰ بازگشته است. گویا در شرایط فعلی حضور ماندگار دلار در کانال ۳۴۰۰ تومان دشوار شده است. دلار روز شنبه در شرایطی بازه نوسان ۱۵ تومانی را تجربه کرد که در آغاز فعالیت بازار، سیر نزولی قیمت و امیدواری به افت به زیر مرز ۳۵۰۰ تومان، فروشندگان زیادی در بازار مشاهده می‌شد، اما با روندی که شرح آن رفت، بهای دلار از ظهر روز گذشته سیر صعودی به خود گرفت و همین موضوع به شمار خریداران افزود. اما عدم ناتوانی دلار در شکستن سطح حمایتی در مورد سطح مقاومتی نیز به چشم آمده است. وضعیت بازار ارز در هفته‌های اخیر و روند حرکتی قیمت دلار نشان‌دهنده این موضوع است که دلار هیچ گاه به‌طور پایدار در کانال ۳۴۰۰ تومان باقی نمانده، اما از آن سو توان رفتن به کانال ۳۶۰۰ را نیز نداشته است. دلار زمانی که به کانال ۳۶۰۰ تومان نزدیک شده بود نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن از این کانال قیمتی فاصله گرفت و به نوسان کاهشی در کانال ۳۵۰۰ تومان بازگشت. با توجه به حبس بازه‌ای دلار میان دو سطح حمایتی و مقاومتی به نظر می‌رسد که عوامل روانی فعلا تاثیری بر روند بازار ندارند. دیگر خبر روز شنبه این بود که بانک مرکزی نرخ رسمی دلار را یک ریال در مقایسه با پنج‌شنبه هفته گذشته کاهش داد و ۲ هزار و ۷۲۹ تومان و سه ریال اعلام کرد. این در حالی است که قیمت رسمی دلار در هفته گذشته روند صعودی داشت.

سکه تحت‌تاثیر اونس
روز شنبه بازار سکه آرامش بیشتری از بازار ارز داشت، اما قیمت نهایی سکه در این روز شاهد افزایش ۴ هزار تومانی بود. سکه که در آخرین روز فعالیت بازار در هفته گذشته به قیمت ۹۹۲ هزار تومان رسیده بود روز شنبه قیمت ۹۹۶ هزار تومان را برای خود رقم زد. سکه بهار آزادی روز گذشته در حالی به مرز قیمتی یک میلیون تومان نزدیک شد که هفته گذشته نوسان افزایشی ۱۴ هزار تومانی را تجربه کرده بود. اونس طلا روز جمعه در بازارهای جهانی با افزایش قیمت روبه‌رو شد و این امر بازار داخلی را نیز تحت‌تاثیر قرار داد. اونس طلا روز جمعه روی قیمت ۱۲۲۳ دلار بسته شده بود. فعالان بازار هم معتقدند افزایش بهای سکه در روز شنبه متاثر از افزایش قیمت جهانی طلا است؛ در‌صورتی‌که اونس در هفته جدید به رشد قیمتی ادامه دهد، گذشتن سکه از مرز یک میلیون تومان دور از ذهن نخواهد بود.

منبع: دنبای اقتصاد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=54270
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

برخورد دلار به کف ۳۵۰۰ تومان
برخورد دلار به کف ۳۵۰۰ تومان
برخورد دلار به کف ۳۵۰۰ تومان
برخورد دلار به کف ۳۵۰۰ تومان
برخورد دلار به کف ۳۵۰۰ تومان
برخورد دلار به کف ۳۵۰۰ تومان