سطح ۲ توانگری بدین معناست که شرکت های بیمه توانایی ایفای تعهدات خود را دارند ولی باید جهت رسیدن به شرایط مطلوب، وضعیت مالی خود را ترمیم و تقویت کنند. بیمه مرکزی از شرکت های مذکور درخواست ارائه برنامه ترمیم وضعیت مالی می کند و پس از بررسی و تایید، جهت اجرا به شرکت های مشمول ابلاغ می کند.

نگاه دقیقتر به سطح توانگری مالی شرکت های بیمه نشان می دهد که بزرگترین بیمه کشور کمبود های میلیاردی در سرمایه موجود دارد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir)، شورای عالی بیمه بنابر گزارش اداره کل نظارت مالی، مقرر کرد که وضعیت توانگری مالی موسسات بیمه و توانگری مالی شرکت‎های بیمه اطلاع رسانی عمومی شود. بر این اساس شرکت های بیمه که در اجرای مقررات مصوب شورایعالی بیمه (آیین‌نامه شماره ۶۹) موظفند توانگری مالی خود را پس از تصویب صورتهای مالی سالانه در مجمع عمومی، محاسبه و همراه اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی به بیمه مرکزی ارسال کنند به تازگی سطح توانگری مالی خود را دریافت کرده اند ، اما بیمه مرکزی پس از بررسی و کنترل محاسبات ، جزئیات بیشتری از نسبت توانگری هر یک از شرکت های بیمه منتشر کرده است .

اطلاعات بیمه مرکزی نشان می دهد که شرکت های بیمه ایران،آسیا،میهن،سینا،نوین ،کوثر،دی و توسعه باید ریسک های خود را تعدیل کنند.
گزارش جدید اذعان دارد که تعداد ۱۶ شرکت بیمه در سطح یک توانگری و وضعیت مطلوب قرار دارند. نسبت توانگری سطح یک برابر۱۰۰ درصد و بیشتر است. شرکت های بیمه دارای سطح یک توانگری توانائی ایفای تعهدات خود در مقابل بیمه گذاران و صاحبان حقوق آنها را دارا هستند.

۴ شرکت بیمه در سطح ۲ توانگری قرار دارند(ایران،آسیا،سینا و نوین)، نسبت توانگری مالی سطح دو، بیش از ۷۰ درصد و کمتر از ۱۰۰ درصداست. سطح ۲ توانگری بدین معناست که شرکت های بیمه توانایی ایفای تعهدات خود را دارند ولی باید جهت رسیدن به شرایط مطلوب، وضعیت مالی خود را ترمیم و تقویت کنند. بیمه مرکزی از شرکت های مذکور درخواست ارائه برنامه ترمیم وضعیت مالی می کند و پس از بررسی و تایید، جهت اجرا به شرکت های مشمول ابلاغ می کند.

ماده ۸ آیین‌نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه اذعان دارد که چنانچه نسبت توانگری مالی موسسه بیمه حسب نظر بیمه مرکزی در سطح ۲ باشد، مؤسسه موظف است برنامه ترمیم وضعیت مالی خود را برای ۳ سال مالی آتی (به تفکیک سالانه) تهیه و جهت رسیدگی به بیمه مرکزی ارائه دهد. در این برنامه موسسه بیمه باید نشان دهد که چگونه نسبت توانگری مالی خود را ظرف ۳ سال حداقل تا سطح ۱ ارتقاء خواهد داد. برنامه ترمیم وضعیت مالی مؤسسه بیمه حداقل شامل مواردی به شرح ذیل خواهد بود:

صورت برآورد تفصیلی درآمدها و هزینه ها، ترازنامه و سود و زیان پیش بینی شده، نحوه تامین منابع مالی قابل دسترس جهت پرداخت معوقات و بدهیها با اولویت بیمه گزاران، زمانبندی و اولویت بندی پرداخت معوقات و بدهیها به تفکیک بدهی به بیمه گزاران و سایر بستانکاران با رعایت قوانین و مقررات مربوط، روش و نحوه محاسبه ذخایر فنی، سیاستهای کلی موسسه بیمه در مورد بیمه اتکایی، سیاست پرداخت سود به سهامداران با رعایت قوانین و مقررات مربوط، نحوه کاهش ریسک (بویژه ریسکهای بیمه گری، اعتبار، نقدینگی و بازار)، برنامه ها و اقدامات جهت تقویت ساختار مالی و نقدینگی.

اطلاعات نشان می دهد که شرکت های با سطح توانگری ۲ تا ۵ با کسری سرمایه موجود مواجه اند و این شرکت ها باید مجموع ریسک های خود را به میزان کسری مذکور جهت رسیدن به سطح مطلوب توانگری کاهش و یا سرمایه خود را افزایش دهد. بر این اساس بیمه ایران در سطح دو با کسری سرمایه ای بالغ بر ۶۱۶ میلیارد و ۵۶۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی مواجه است و نسبت توانگری مالی اعلامی سال ۹۳ این شرکت ۸۲ اعلام شده است .

پس از این شرکت بیمه های دی و توسعه قرار دارند . هرچند که سطح توانگری مالی این دوشرکت ۵ عنوان شده اما رقم مورد نیاز افزایش سرمایه شرکت ها کمتر از بیمه ایران است . بر این اساس دی(سطح توانگری ۵) با کسری ۴۳۹ میلیارد و ۲۷۱ میلیون تومانی و بیمه توسعه(سطح توانگری ۵) با کسری ۳۹۲ میلیارد تومانی مواجه است .هرچند که بیمه مرکزی اذعان می کند که نسبت توانگری مالی شرکت بیمه دی توسط بیمه مرکزی محاسبه و این شرکت موظف شده است در سال ۱۳۹۳ افزایش سرمایه را عملی کند و افزایش سرمایه این شرکت در مرحله پذیره نویسی قرار دارد،اما نکته حائذ اهمیت اینکه افزایش سرمایه فقط زیان انباشته شرکت را پوشش خواهد داد .

تعداد دو شرکت بیمه نیز در سطح سه توانگری قرار دارند(میهن و کوثر).(بین ۵۰ تا ۷۰ درصد). شرکت های بیمه که در سطح سه قرار می گیرند موظفند علاوه بر اعلام برنامه ترمیم وضعیت مالی دو ساله به تفکیک هر سال، برنامه افزایش سرمایه برای ۲ سال آتی را نیز ارایه دهند. برنامه های مذکور باید به گونه ای باشد که در آن چگونگی ارتقاء سطح توانگری ظرف دو سال آینده را به روشنی نشان دهد. موسسات بیمه سطح چهار توانگری دارای نسبت بین ده تا پنجاه درصد است.
ماده ۹آیین‌نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه اذعان دارد که چنانچه نسبت توانگری مالی موسسه بیمه حسب نظر بیمه مرکزی در سطح ۳ باشد، مؤسسه موظف است علاوه بر برنامه ترمیم وضعیت مالی، برنامه افزایش سرمایه خود را برای ۲ سال مالی آتی (به تفکیک سالانه) تهیه و جهت رسیدگی به بیمه مرکزی ارائه دهد. در این برنامه‌ها موسسه بیمه باید نشان دهد که چگونه نسبت توانگری مالی خود را ظرف ۲ سال حداقل تا سطح ۲ ارتقاء خواهد داد. برنامه افزایش سرمایه مؤسسه بیمه حداقل شامل مواردی به شرح ذیل خواهد بود: صورت گردش وجوه و صورت حساب جامع سرمایه، روشها و منابع تامین سرمایه و هزینه و ریسک هر یک، مبالغ و مدت زمان تامین سرمایه، نحوه و موارد مصرف سرمایه، سیاست پرداخت پاداش به هیات مدیره و مدیران.

ماده ۱۱آیین‌نامه نحوه محاسبه و نظارت بر توانگری مالی موسسات بیمه اذعان دارد بیمه مرکزی پس از دریافت برنامه ترمیم وضعیت مالی و برنامه افزایش سرمایه (موضوع مواد ۸، ۹، و ۱۰ این آیین نامه)، ظرف مدت ۲ ماه آنها را رسیدگی و نتیجه را به موسسات بیمه برای اجرا اعلام می‌نماید. موسسه بیمه موظف است گزارش عملکرد برنامه‌های مذکور را هر ۳ ماه یکبار به بیمه مرکزی ارائه نماید.

به گزارش ایران و جهان، همچنین این آئین نامه در ماده ۱۲ اذعان دارد که موسسه بیمه‌ای که نسبت توانگری مالی آن طبق اعلام بیمه مرکزی در یکی از سطوح ۳ و ۴ باشد علاوه بر اقدامات مذکور در مواد ۸ تا ۱۱ این آیین نامه بر حسب مورد، موظف است به نحوی که بیمه مرکزی تعیین می‌کند یک یا تعدادی از اقدامات زیر را فوراً به مرحله اجرا درآورد: از پرداخت پاداش به هیات مدیره و مدیران موسسه بیمه خودداری نماید، از توزیع بیش از ۱۰ درصد سود (سود قابل توزیع به سهامداران) خودداری نماید، هزینه‌های اداری و عمومی خود را کاهش دهد، از سرمایه‌گذاری درگزینه‌های معینی خودداری نموده یا بر مقدار آنها محدودیت اعمال نماید، روش محاسبه نرخ حق بیمه قراردادهای بیمه‌ای که در آینده منعقد می‌شوند را اصلاح نماید،عملیات صدور بیمه در بخشی از شعب را کاهش دهد، فعالیتهای برخی از شعب خود را محدود نماید،عملیات صدور بیمه در شرکتهای تابعه را کاهش دهد، سهام یا دارایی شرکتهای تابعه را به فروش برساند، از توسعه فعالیت‌های بیمه‌ای در رشته های جدید خودداری نماید، اعضای هیات مدیره و مدیران خود را تغییر دهد.

تعداد ۲ شرکت بیمه در سطح پنج قرار گرفته‌اند. نسبت توانگری مالی کمتر از ۱۰ درصد در سطح پنج قرار می گیرد. شرکت های بیمه که در سطح ۵ قرار می گیرند، فاقد توانگری مالی برای ایفای تعهدات بوده و بسته به شرایط آنها با محدودیت فعالیت در یک یا چند رشته روبه رو خواهند شد.

بیمه ایران و کسری 616 میلیارد تومانی سرمایه موجود که علنی شد(تکمیلی)

 

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=54251
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

کسری ۶۱۶ میلیارد تومانی سرمایه بیمه ایران علنی شد
کسری ۶۱۶ میلیارد تومانی سرمایه بیمه ایران علنی شد
کسری ۶۱۶ میلیارد تومانی سرمایه بیمه ایران علنی شد
کسری ۶۱۶ میلیارد تومانی سرمایه بیمه ایران علنی شد
کسری ۶۱۶ میلیارد تومانی سرمایه بیمه ایران علنی شد
کسری ۶۱۶ میلیارد تومانی سرمایه بیمه ایران علنی شد