با رقابتی شدن تعیین نرخ سود سپرده های بانکی که در اواخر سال گذشته به اوج رسید ، با تفاهم انجام شده بین بانکها و تایید بانک مرکزی نرخ سود سپرده در اردیبهشت ماه امسال ساماندهی و کاهش یافت.
معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: در حال حاضر کاهش نرخ سود بانکی به طور جدی در دستور کار شورای پول و اعتبار نیست و بعید است به زودی در این مورد تصمیم گیری شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبارپول(poolpress.ir)، حمید تهرانفر در گفتوگو با ایسنا، درباره اظهارات متفاوتی که اخیرا در رابطه با بررسی کاهش مجدد نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار مطرح می شود، اظهار کرد: ما در بانک مرکزی اعلام نکردیم که نرخ سود بانکی کاهش مییابد، بلکه فقط عنوان کردیم که با توجه به کاهش نرخ تورم، قابل بررسی است؛بنابراین کاهش نرخ سود بانکی به هیچ عنوان بهطور جدی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار ندارد.
وی همچنین با بیان اینکه زمان مشخصی برای کاهش نرخ سود بانکی تعیین نشده و فکر نمی کنم در آینده نزدیک مورد بررسی قرار گیرد، گفت: اما برآوردها حاکی از آن است که با کاهش تورم ثبات بیشتری برای اقتصاد کشور به دست میآید و هرچه که این روند ادامه داشته باشد کاهش نرخ سود مقبولتر است.
تهرانفر با اشاره به اینکه اگر روندهای مورد نظر برای کاهش نرخ تورم ادامه یابد به نقطه ای خواهیم رسید که بانکها هم کاهش نرخ سود را می پذیرند، بیان کرد: به عبارتی دیگر اگر اکنون میگوییم که قاعده نرخهای سود ۲۶.۵ تا ۲۷ درصد است وقتی که چنین اتفاقی افتاد طبیعی است که نظم بازار هم در نرخهای پایینتری عمل کرده و ما از بازار دنبالهروی می کنیم و بانکها هم وادار می شوند که خودشان را با شرایط تطبیق دهند.
با رقابتی شدن تعیین نرخ سود سپرده های بانکی که در اواخر سال گذشته به اوج رسید ، با تفاهم انجام شده بین بانکها و تایید بانک مرکزی نرخ سود سپرده در اردیبهشت ماه امسال ساماندهی و کاهش یافت.
براین اساس نرخ های سودی که گاهی از ۳۰ درصد عبور می کرد به گونه ای تصویب شد که سود روزشمار به ۱۰ درصد و سود سپرده یکساله به حداکثر ۲۲ درصد کاهش یافت.
اما در ادامه روند کاهشی تورم در سال جاری و ریزش آن به زیر ۲۰ درصد زمزمه های کاهش مجدد نرخ سود بانکی مطرح شد که گاها عنوان شد که در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است.
انتهای پیام