وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: برای مهار نرخ تورم حاضرم این بار آستینم را بالا بزنم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، سید شمسالدین حسینی در جمع خبرنگاران درباره تخلف برخی از بانکها در خصوص نرخ سود سپردههای حج عمره گفت: دستگاه نظارتی سیستم بانکی باید با این موضوع برخورد کند؛ هر بانکی مرتکب تخلف شده است، به طور حتم باید با آن برخورد کرد.
وی در ادامه در پاسخ به این که شما یک بار پیش از اجرای هدفمندی یارانهها اعلام کرده بودید برای اجرای این قانون حاضرید کتتان را دربیاورید امروز برای کنترل نرخ تورم چه کاری میتوانید انجام دهید، گفت: نمیتوانم چند کت را با هم در بیاورم! این بار آستینم را بالا میزنم.
وزیر اقتصاد همچنین در پاسخ به اظهاراتی مبنی بر اینکه طرح اقتصادی اسفندیار رحیم مشایی کاندیدای ریاست جمهوری را وی و محمدرضا فرزین نوشته اند، تصریح کرد: هیچ سخنی در این خصوص با بنده نشده و بنابراین من طرحی را ننوشتهام.
به گزارش تابناک، وزیر اقتصاد درباره این که پس از پایان دولت دهم چه کاری را قرار است انجام دهد، گفت: به شهر خودم، شهریار خودم بازمیگردم.
حسینی درباره بررسی طرح افزایش وام ازدواج در شورای پول و اعتبار نیز افزود: در جریان این موضوع در شورای پول و اعتبار نیستم و تا جایی که میدانم دستورهای شورای پول و اعتبار اصلاح اساسنامه بانکها و مواردی از این دست است.
حسینی همچنین در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این که با توجه به پایان عمر دولت دهم وی با عنوان وزیر اقتصاد چه آرزویی دارد که هنور برآورده نشده است گفت: طبیعی است که مدیر اجرایی با آرزو زندگی نمیکند، بلکه یک مدیر اجرایی با برنامهها و تلاشهای خود کار میکند.
وی ادامه داد: اما بنده به عنوان یک شهروند ایرانی آرزو دارم مردم ایران در بالاترین سطوح مادی و معنوی زندگی کنند؛ در بسیاری از حوزهها هنوز کسری وجود دارد. یکی از این موارد تأمین مالی فعالیتهای اقتصادی است.
وزیر اقتصاد با طرح این که اگر از من بپرسید سه برنامه که باید همه برای اجرای آن بسیج شوند چیست، گفت: اصلاح شیوه تخصیص منابع یا به عبارت دیگر اجرای هدفمندی یارانهها، اصلاح نظام مالیاتی کشور و تصریح این قانون، همچنین اصلاح مدل تأمین مالی کشور باید به شیوه بسیج همگانی اجرا شود.
حسینی در ادامه، قضاوت درباره تحقق درآمدها را زودهنگام دانست و درباره این که یک ماه به پایان دولت دهم مانده برای تحقق حماسه اقتصادی چه کاری انجام خواهد داد، گفت: باید بگویید یک ماه تا انتخابات مانده است، چرا که تا پایان دولت دو تا سه ماه مانده و هر روز و هر لحظه را میتوانیم برای تحقق حماسه استفاده کنیم.
پیشبینی حسینی از وضعیت بازار جهانی طلا
وزیر اقتصاد همچنین درباره وضعیت نرخ طلا در بازارهای جهانی و تأثیر آن در بازار داخلی گفت: در اوضاع کنونی بازارهای جهانی که این روزها شاهد آن هستیم، میتوانیم به آسانی روند رو به کاهش نرخ طلا را ببینیم.
حسینی در پاسخ به این که شایعه شده پس از نامنویسی برخی افراد در انتخابات ریاست جمهوری، نرخ طلا و ارز سیر نزولی خواهد داشت، گفت: اگر شما میخواهید به هاشمی رأی بدهید، رأی دهید؛ دیگر نیازی به طرح این مسائل نیست.
وزیر اقتصاد در ادامه شیوه اصلاح قیمت حاملهای انرژی در ایران را بر خلاف دیگر کشورها که ریاضت اجتماعی را در دستور کار خود قرار داده بودند، پذیرش اجتماعی دانست و گفت: اگر بخواهیم فاز دوم هدفمندی یارانهها را اجرا کنیم، به غیر از پذیرش اجتماعی نمیتوانیم گامی برداریم.
وی همچنین درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها با توجه به مصوبات کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه ۹۲ گفت: ارزیابی من این است که باید حتماً با اعضای کمیسیون تلفیق صحبتی انجام شود، چرا که با این مصوبه برای یک سال نمیتوانیم قانون کنونی را اجرا کنیم؛ البته با قدرت میگویم همچنان فاز اول اجرا خواهد شد.
نشست ویژه وزرای اقتصادی با رئیس جمهور برای تأمین ارز
سخنگوی اقتصادی دولت همچنین درباره وضعیت نرخ تورم و نقدینگی اظهار داشت: سال گذشته، دو تکان ارزی داشتیم که در کنار یکدیگر، تنگناهایی برای برخی اقلام به همراه داشتند؛ به دلیل مشکل نقل و انتقال وجوه ارزی به طور ویژه در برخی حوزههای کالاهایی دچار مشکل شدیم.
وی افزود: کاری که از سال گذشته آغاز شد و به طور نسبی موفقیت آمیز بود، ذخیره سازی مطمئن در حوزه کالاهای اساسی بود. هم اکنون هم همان ذخیره سازی و سیاستها ادامه دارد.
حسینی با تأکید اینکه تلاش دولت عمدتاً تأمین اقلام اساسی مورد نیاز مردم است، تصریح کرد: یک اطمینان و اولویت در تأمین ارز داشتیم و این کار انجام شده و میشود؛ دیروز جلسه خاصی در حضور رئیس جمهور، وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تأمین این حوزهها و همچنین رئیس کل بانک مرکزی داشتیم که در پایان، مقرر شد هماهنگی لازم برای تامین ارز در ادامه کار انجام شود.
وی با بیان اینکه ترکیب تأمین مالی دولت و کاهش اجباری صادرات در حوزه نفت دو کار عمده ای است که در دستور کار دولت قرار دارد، گفت: با افزایش صادرات غیرنفتی کاهش درآمد نفتی داریم و از سوی دیگر با تغییر ترکیب درآمدها و تقویت حوزههای چون مالیات، جلوگیری از فرار مالیاتی به سمت شیوه تأمین مالی غیرتورمی میرویم.
…………………………………….