برخی بر این باورند که در حال حاضر نماد برخی از سهم های تاثیرگذار بازار متوقف هستند و شرکتهای بزرگ چندان مورد معامله قرار نمیگیرند که این شرایط نشان از حاکم بودن شرایط تردید و عدم اطمینان در بازار سرمایه است.
در شرایطی که بازار سرمایه به دلیل طولانی و فرسایشی شدن روند کاهشی از یک سو و رکود اقتصادی از سوی دیگر حال و روز خوشی ندارد، سرمایه گذاران نیز به رشد قیمتها و شاخص بورس با تردید نگاه می کنند.
در نخستین روز معاملاتی هفته گذشته بازار سرمایه شاهد اولین ریزش شاخص بورس در پاییز امسال با کاهش ۸۵ واحدی، پس از ۸ روز پی در پی رشد بود تا در روز یکشنبه نیز این ریزش با افت ۵۸ واحدی ادامه داشته باشد، اما در روز دوشنبه این کاهش با رشد ۳۱ واحدی متوقف شد.
با این حال هر چند در روز های سه شنبه و چهارشنبه بازار سرمایه شاهد روند متعادل معاملات بود و شاخص بورس به ترتیب ۱۱ و ۲۳ واحد افت کرد اما در مقابل حجم معاملات در این روزها با رشد همراه بود و دادوستدهای بورس از حجم میلیاردی برخوردار شد.
در مجموع نگاهی به آمار معاملات بورس نشان می دهد حجم، ارزش و تعداد معاملات سهام و حق تقدم در هفته ای که گذشت به ترتیب با افزایش ۹۲، ۱۷ و ۱۷.۵ درصدی همراه بود و در مقابل شاخص بورس ۰.۲۱ درصد کاهش داشت.
با این وجود برخی کارشناسان بورسی معتقدند با توجه به شرایط کنونی بازار سرمایه و نیز اقتصاد کشور، به نظر می رسد در هفته های پیش رو نیز بازار سرمایه از وضعیت متعادلی برخوردار باشد و روند فعلی معاملات بورس نیازمند اتفاقات ویژه در وضعیت اقتصاد و سیاسی است تا از شرایط رکودی خارج شود.
همچنین در حال حاضر سطح عرضههای بازار به شدت کاهش یافته و قیمت سهام شرکتها به پایین ترین حد خود رسیده است. هر چند نباید از این نکته غافل شد که در گذشته اگر روند مثبت بورس تکرار می شد، بازار سریعا رفتار هیجانی از خود نشان می داد، ولی در حال حاضر به دلیل طولانی شدن روند کاهشی، بازار سرمایه تا حدی با تردید به این رشد نگاه می کند.
برخی هم بر این باورند که در حال حاضر نماد برخی از سهم های تاثیرگذار بازار متوقف هستند و شرکتهای بزرگ چندان مورد معامله قرار نمیگیرند که این شرایط نشان از حاکم بودن شرایط تردید و عدم اطمینان در بازار سرمایه است.
با این حال سرمایه گذاران بورسی امیدوارند شرکتها با ارائه گزاراشات ۶ ماهه مناسب هر چند کوتاه مدت اما محرکی را برای رشد در بورس ایجاد کنند و برای رونق بازار سرمایه در نیمه دوم امسال مقدمه باشند.
به علاوه این که چشمانداز بلندمدت بازار سرمایه نیازمند اصلاح سیاستهای مالی، تثبیت نرخ تورم، کاهش سود سپردهها و اعمال سیاستهای پایدار برای صنایع است.
منبع: تسنیم