تحلیل‌ها حاکی از آن است که سه اتفاق در مسیر طلا در اقتصاد دنیا افتاده است؛ افزایش نرخ دلار، چشم‌انداز بالا بردن نرخ بهره دلار و انتخابات استقلال اسکاتلند از انگلیس در هفته آینده

یکشنبه، روز کاهش محسوس قیمت سکه بود؛ به‌طوری که قیمت سکه با کاهش ۲۲ هزار تومانی در بازار به ۹۲۵ هزار تومان رسید. همچنین هر قطعه نیم‌سکه بهار آزادی ۴۶۵ هزار و ۵۰۰ تومان، ربع سکه ۲۶۱ هزار تومان و سکه یک گرمی ۱۶۹ هزار تومان به فروش می‌رفت. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز در بازار ۹۴ هزار و ۵۶۰ تومان قیمت داشت. هر کدام از این کالاها در روز ابتدایی هفته و حتی هفته گذشته قیمت دیگری داشتند. گزارش قیمت‌ها نشان می‌دهد که در روز شنبه هفته جاری سکه تمام بهار آزادی ۹۴۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۴۷۵ هزار تومان، ربع سکه ۲۶۶ هزار و ۵۰۰ تومان و سکه یک‌گرمی ۱۷۱ هزار تومان بود. در بازار ارز نیز دیروز نرخ هر دلار امریکا ۹ تومان نسبت به روز قبل کاهش یافت و در بازار ۳۱۸۵ تومان فروخته می‌شد. این اتفاق در حالی در بازار داخلی کشور رخ داده که اونس طلا نیز در هفته کاری گذشته با افت قابل‌توجه قیمت‌ها روبه‌رو شد؛ به‌طوری که هر اونس طلا با ۳ درصد افت هفتگی، به کانال ۱۲۲۰ دلاری وارد شود.

تحلیل‌ها حاکی از آن است که سه اتفاق در مسیر طلا در اقتصاد دنیا افتاده است؛ افزایش نرخ دلار، چشم‌انداز بالا بردن نرخ بهره دلار و انتخابات استقلال اسکاتلند از انگلیس در هفته آینده. همچنین آغاز ائتلاف امریکا و کشورهای هم‌پیمانش علیه داعش نیز در این موضوع بی‌تاثیر نبوده است. به‌هرحال این چهار مورد بر سر مسیر اقتصاد امریکا قرار گرفته است.

اما مهم‌ترین عامل، یعنی بحث افزایش نرخ بهره در امریکا – در کشوری که ۵۰ درصد GDP دنیا را در برمی‌گیرد- است که می‌تواند به تقویت دلار نسبت به سایر ارزها بینجامد که با این اتفاق، اغلب سرمایه‌گذاری‌ها به سمت دلار شیفت خواهد کرد. بنابراین تقویت ارزش دلار موجب تضعیف طلا خواهد شد و در عین حال، نرخ تمامی کالاهایی که با دلار خریداری می‌شوند، کاهش می‌یابد.

نرخ بهره دلار تا سال ۲۰۰۸ میلادی ۲۵/۵ درصد بالا رفت، اما از آن زمان به بعد، پس از بحران مالی امریکا به ناچار نرخ بهره دلار بین صفر تا ۲۵/۰ درصد کاهش یافت تا اقتصاد این کشور مجال بهبود پیدا کند. در این شرایط، نزدیک به سه تریلیون دلار به اقتصاد امریکا در سه مرحله تزریق شد که در نهایت باعث شد اقتصاد امریکا به برخی از اهداف مهم از جمله نرخ تورم ۲ درصدی نزدیک شود. همچنین انتظارات دیگر مثل کاهش نرخ بیکاری به کمتر از ۶ درصد هنوز محقق نشده است. این تعلل همچنان یکی از دلایلی است که تصمیم قاطع برای افزایش نرخ بهره را به تعویق انداخته است.

با این حال، چشم‌انداز این است که از ژوئن ۲۰۱۵ میلادی امریکا نرخ بهره را بالا ببرد. هر چند که قرار بود این اتفاق از ابتدای سال ۲۰۱۵ بیفتد، اما تحلیل‌ها نشان از آن دارد که در ژوئن این اتفاق خواهد افتاد. از سوی دیگر، چشم‌انداز قیمت طلا در هفته‌های قبل نشان می‌دهد که از ابتدای شهریورماه تاکنون تقریبا ۵۰ دلار طی این مدت قیمت جهانی طلا ریزش داشته است. این موضوع باعث شده که بازار داخلی کشور را تشویق و ترغیب به فروش سکه و طلا کرده است. در واقع کاهش قیمت جهانی طلا، عاملی در افت قیمت سکه و طلا در بازار ایران شده است.
منبع: اعتماد


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=46878
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

چهار عامل کاهش قیمت طلا
چهار عامل کاهش قیمت طلا
چهار عامل کاهش قیمت طلا
چهار عامل کاهش قیمت طلا
چهار عامل کاهش قیمت طلا
چهار عامل کاهش قیمت طلا