جدیدترین مرحله پیش فروش سکه بانک مرکزی در حالی از اسفند ماه سال گذشته آغاز و به دلیل «استقبال کم متقاضیان» در پایان همان ماه متوقف شد که دیروز رییسکل بانک مرکزی از تحویل پیش از موعد سکههای پیشفروش شده در این مرحله خبر داد.
وی همچنین از افزایش چشمگیر تزریق ارز به مرکز مبادلات ارزی توسط بانک مرکزی خبر داد و افزود: این روند در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، محمود بهمنی در گفتوگو با «تسنیم» در خصوص تحویل سکههای پیشفروش شده زمستان سال گذشته به تسنیم گفت: «تمام کسانی که سال قبل در دور سوم پیشفروش سکه برای مقاطع ۶ ماهه اقدام به پیش خرید سکه کردهاند میتوانند ظرف چند روز آینده برای تحویل گرفتن سکههای خود به شعب بانکهای عامل مراجعه کنند.»
وی افزود: «بانک مرکزی آمادگی کامل برای تحویل سکههای پیشفروش شده پیش از شهریورماه را دارد و به همین دلیل ظرف چند روز آینده بسترهای اجرایی لازم در این خصوص فراهم خواهد شد.» به گفته رییسکل بانک مرکزی «خریداران سکههای پیشفروش شده در زمستان سال قبل در صورت تمایل نسبت به تحویل سکههای پیشخریدی در روزهای آینده میتوانند اقدام کنند.»
دور تازه پیشفروش سکه طلا هشتم اسفند سال گذشته آغاز شد و تا بیست و هشتم این ماه ادامه یافت. این سومین فاز پیشفروش سکه محسوب میشود که به نسبت سه دوره قبلی با استقبال کم شهروندان روبهرو شد؛ تا جایی که بانک مرکزی ترجیح داد مرحله جدید پیش فروش سکه را متوقف کند.
بنا بر آمار موجود که از سوی بانک مرکزی ارائه شده ، طی چهار مرحله پیش فروش سکه و تا آخرین روز سال گذشته ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار سکه پیشفروش شده است.
سهم فاز چهارم (اسفند ۹۱) حداکثر ۵۰۰ هزار سکه برآورد میشود. در دو فاز نخست ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار سکه به فروش رفته است. بانک مرکزی بهای سکه پیشفروشی را با سر رسید ۶ ماهه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تعیین کرده بود که با قیمت بازار تفاوت چندانی نداشت. بهای خرید آزاد هر قطعه سکه طرح قدیم پس از تعطیلات نوروز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. استقبال ناچیز مردم بانک مرکزی را وادار کرد یک هفته بعد قیمتهای پیشنهادی را ۵۰ هزار تومان کاهش دهد.
این اقدام نیز به دلیل افت بهای طلا در بازار چندان موثر نبود. ضمن این که خریداران مجبورند هنگام تحویل گرفتن سکهها، ۶ درصد مالیات بپردازند. بنا بر برآوردها، حجم نقدینگی به حدود ۴۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و روند رو به رشد افزایش نقدینگی، یکی از عوامل موثر در بالا رفتن میزان تورم محسوب میشود. مرکز آمار ایران در گزارشی که دهم فروردین منتشر شد میزان تورم در دوازده ماه منتهی به اسفند ۹۱ را نسبت به دوره مشابه سال پیش ۳۱/۵ درصد اعلام کرده است.
انتهای پیام