نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه بعد از ظهر بررسی لایحه بودجه سال ۹۲ با ورود به بحث حمایت از تولید با سپرده گذاری ۳.۵ میلیارد دلاری بانک مرکزی نزد بانک های خصوصی مخالفت کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه بعد از ظهر بررسی لایحه بودجه سال ۹۲ با ورود به بحث حمایت از تولید به بررسی پیشنهادات مطرح شده در این بخش پرداختند.
موسیالرضا ثروتی با ارائه پیشنهاداتی در خصوص بند ۱-۸ این ماده اعلام نمود براساس ماده مذکور به بانکهای مرکزی جمهوری اسلامی ایران اجازه داده میشود معادل مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نزد بانکهای تخصصی سپردهگذاری نمایند. در حالی که به اعتقاد بنده باید سایر بانکها نیز در این ماده منظور شوند.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق در بررسی این ماده فقط به ذکر ارقام اکتفاء نموده و در بانکها نیز فقط بانک توسعه صادرات را مشمول سپردهگذاری قرار داده است افزود: به اعتقاد بنده بانکهای زیادی علاوه بر بانکهای دولتی میتوانند این سپردهگذاریها را انجام و نقش موثری را در ارتقاء بخش تولید و صنعت کشور به کار گیرند.
ثروتی از نمایندگان مجلس درخواست نمود تا سایر بانکها نیز بتوانند از استفاده و جذب منابع برای سرمایهگذاران غیردولتی استفاده نمایند.
در راستای بررسی این بند محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان به عنوان مخالف تصویب این بند اظهار داشت: پیشنهاد آقای ثروتی اگر فقط مشمول بانکهای تخصصی و خصوصی میشود تا حدودی قابل قبول است اما اگر این امر به صورت کلی مطرح میشود باید بگویم تصویب این ماده شرکتهای دانشبنیان را از دریافت تسهیلات محروم خواهد کرد.
بهروز نعمتی دیگر موافق تصویب ماده مذکور با اشاره به اینکه از صبح امروز تاکنون بخش صنعت و کشاورزی در تصویب مفاد لایحه بودجه ۹۲ نادیده گرفته شده است تصریح کرد: رقم ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بسیار بزرگ بوده و شاید چند بانک قید شده در ماده فوق نتوانند آنها را جذب کند اما به نحوی به اعتقاد بنده بایداین منابع در اختیار بانکهای تخصصی نیز قرار گیرد.
نماینده دولت به عنوان موافق تصویب ماده مورد بحث اظهار داشت: پیشنهاد دولت در این ماده جامع بوده و تمام بانکهای تخصصی را در بر میگیرد به نحوی که ما به صورت گزینشی عمل نمیکنیم.
وی اضافه کرد: به اعتقاد ما بانکهای تخصصی میتوانند با هدایت منابع به سمت تولید و بخشهای غیردولتی و تعاونی نقش موثری در توزیع منابع و تسهیلات برای رونق اقتصاد کشور ایفاء نمایند.
در ادامه توضیحات ابوترابی که به عنوان ریاست مجلس ساعاتی کنترل مدیریت صحن علنی مجلس را بر عهده داشت از وی درخواست نمود تا تفاوت بانک های خصوصی و تخصصی را برای نمایندگان تصریح نماید.
ممبینی نیز اعلام کرد: مقصود دولت از بانکهای تخصصی بانکهایی همانند بانک کشاورزی، بانک صنعت و معدن، بانک مسکن و … است که به صورت تخصصی به ارائه تسهیلات میپردازد.
ممبینی در خصوص بانکهای خصوصی نیز افزود: این بانکها در حوزههای مختلف فعالیت نموده و به طور ویژه تمرکز خاصی بر بخشهای اقتصادی ندارند.
در نهایت پیشنهاد ۱-۸ که به استناد آن به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اجازه داده میشود معادل مبلغ ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار نزد بانکهای تخصصی سپردهگذاری نماید تا مبلغ مذکور با رعایت قوانین و مقررات از سوی بانکهای عامل و با معرفی وزارتخانههای صنعت و تجارت و جهاد کشاورزی در قاب تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی بخش غیردولتی با ۵۲ رای موافق، ۷۲ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع از مجموع ۲۰۲ رای ماخوذه مورد تصویب نمایندگان مجلس قرار نگرفت.
انتهای پیام