حمید پورمحمدی قائم مقام سابق بانک مرکزی دولت دهم و معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی دولت، می گوید ، بازداشت او در مورد فساد سه هزار میلیاردی، منجر به افزایش شدید قیمت دلار شده است.
حمید پورمحمدی قائم مقام سابق بانک مرکزی دولت دهم و معاون برنامه ریزی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی دولت، می گوید ، بازداشت او در مورد فساد سه هزار میلیاردی، منجر به افزایش شدید قیمت دلار شده است.
به گزارش پول پرس، وی در گفت و گویی که با سایتی به نام «لحظه آنلاین» انجام داده، می گوید: در تمام دولت دهم، این من بودم که مانع افزایش قیمت دلار بودم .
او می افزاید: اما وقتی که بازداشت شدم ، قیمت دلار از ۹۰۰ تومان به ۳ هزار و ۶۰۰ تومان افزایش یافت.
معاون نوبخت در پاسخ به این سئوال که چرا امروز که نقشی مهم در دولت یازدهم دارید، قیمت دلار را پایین نمی آورید ، پاسخ به این سئوال را به آینده موکول کرد.
پورمحمدی همچنین ضمن متهم کردن جهرمی رییس سابق بانک صادرات می گوید: من از همان ابتدا به آقای بهمنی رییس وقت بانک مرکزی خرده می گرفتم که نباید ایشان رییس بانک صادرات می شد ، اما ایشان نیز می گفت من تحت فشار از سوی آقای رحیمی معاون اول احمدی نژاد هستم.
این درحالیست که خود پورمحمدی به عنوان معاون اقتصادی محمدرضا رحیمی معاون احمدی نژاد، در جلسات اقتصادی دولت دهم شرکت می کرد.
وی گفت: اساسا اقای جهرمی فردی با سوابق بانکی نبودند که بتوانند رییس یک بانک شوند.
او در پاسخ به این سئوال که خود شما چگونه از یک چهره ی عادی حقوقی به مقام ارشد اقتصادی و بانکی تبدیل شدید گفت: آقای صفدر حسینی لطف زیادی به ما داشتند.
پورمحمدی چهره قدرتمند دوران احمدی نژاد اینک نیز در عزل و نصب بسیاری از چهره های بانکی و اقتصادی، نقشی مستقیم دارد.
پس از آنکه ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس به تاجگردون یار قدیمی و همشهری اش رسیده، قدرت و نفوذ وی در سیستم بانکی کشور چند برابر شده است.
وی که در جریان فساد سه هزار میلیاردی بازداشت شد تا امروز و حتی پس از اعدام مه آفرید و حکم ۲۰ ساله زندان برادرش ، نه حکم منع تعقیب وی صادر شده و نه توضیحی در مورد سرنوشت این بازداشت جنجالی مقام ارشد اقتصادی دولت احمدی نژاد داده شده است.
این درحالیست که بسیاری معتقدند ، خود پورمحمدی نقشی جدی و تعیین کننده در ماجرای سه هزار میلیاردی داشته است ، او رندانه کمتر نامی از خود برجای گذاشته و به اذعان خود ، «حتی از امضای مجوز بانک آریا خودداری کرده» و این بانک، با ۱۵ امضا مجوز آغاز به کار گرفته است، تا او بتواند امروز ادعا کند «حتی مخالف مجوز بانک آریا بوده است».
با این حال، او برخلاف متهمان دیگر فساد سه هزار میلیاردی مثل «جهرمی» ، «خاوری» و … تنها مدیر ارشد اقتصادی است که نه تنها پست ارشد دولتی دارد، بلکه تاثیرش در سیستم بانکی کشور افزایش یافته است.
سایت لحظه آنلاین در پایان می نویسد: نکته عجیب آن است که با وجود اقدام انقلابی در اعدام متهم ردیف اول این فساد ، اما یکی از دستندرکاران مهم این ماجرا ، توانسته در سکوت خبری و دور از چشم نهادهای نظارتی و مقامات ارشد اجرایی، پستی حساس در دولت را تصاحب کند.
حمله احمدی نژاد به قوه قضاییه، به خاطر پورمحمدی: چرا او را دستگیر کردید
در واکنش به بازداشت پورمحمدی، احمدی نژاد رییس جمهور وقت گفت: چرا انتقام از ملت میگیرید آنها که رشوه داده و تخلف کردهاند و پشتیبانی نفوذی داشتند را دستگیر و محاکمه کنید، چرا قائم مقام بانک مرکزی را دستگیر کردید. همان مدیرعاملی که این تخلف در آن بانک رخ داده در تاریخ هشت خرداد با وجود تاکیدات و تذکرات قبلی باز هم تسهیلات جدید داده است.
وی با تاکید بر اینکه قائم مقام بانک مرکزی را تحت فشار قرار دادند و گفتند بگو فلانی پشتیبانی کرده تا تو را آزاد کنیم، تصریح کرد: چهار سال پیش یک آقایی از دو بانک پول گرفته بود تا جنس وارد کند، پول را گرفت اما هیچ جنسی وارد نکرد. آن فرد پول را در بازار مسکن برده بود. رییسجمهور اکثر مدیران بانکی را جزو افراد خوب دانست و با اشاره به تخلف اخیر بانکی خاطرنشان کرد: این کارها بهانهیی برای حمله به سیستم بانکی و دولت است و میخواهند فضای کسب و کار و اقتصاد کشور که رو به رشد است را تحت فشار قرار دهند. احمدینژاد متذکر شد: ما قوه مجریه هستیم که کارها را طبق روال به سیستم بانکی میگوییم و اعلام میکنیم که این کار را بکنید اما چرا غیر از قوه مجریه دخالت میکنند و به بانکها نامه میدهند که این تسهیلات را بده یا آن بدهی را امحا کن.
نامردی میکنند…
وی گفت: یک جوری جلوه میدهند که تحقیر دولت و سیستم بانکی است و این نامردی است و نامردی هم جواب دارد. کار سیاسی با منافع ملی و اقتصاد جواب نمیدهد.
واکنش بی سابقه احمدی نژاد به بازداشت قائم مقام بانک مرکزی دولت خود در شرایطی بود که برابر قانون، قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی، تأیید مجمع عمومی بانکها و تصویب هیأت دولت تعیین میشود. اختیارات قائممقام از طرف رییس کل بانک تعیین میشود و در صورت غیبت یا استعفا یا معذوریت یا فوت وی، قائممقام دارای کلیه اختیارات رییس کل است
انتهای پیام