عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه رها کردن تدریجی فنر تورم خیلی بهتر از رها کردن ناگهانی آن بوده و به کاهش ارزش پول ملی نیز منجر نمی‌شود،گفت:عدم لحاظ کردن فرمول تعدیل نرخ ارز در بودجه‌های سنواتی تأثیر به سزایی در کاهش ارز پول ملی کشور داشته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پول پرس به نقل از خانه ملت، محمد‌رضا پور‌ابراهیمی ، با برشمردن عوامل دخیل در کاهش ارزش پول ملی کشور، افزود: در نظر نگرفتن نرخ واقعی ارز در بودجه‌ سال‌های گذشته کاهش تدریجی ارز پول ملی را در پی داشته است.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نرخ ارز باید با در نظر گرفتن تورم داخلی و جهانی در هر سال در بودجه لحاظ شود،تصریح کرد: نرخ ارز از سال ۸۰ تاکنون در بودجه‌های سنواتی ثابت گرفته شده که این اشتباه بسیار فاحش بوده و باید هر سال متناسب با تورم داخلی و خارجی تعدیل ضرایب را انجام داده و بخشی از اصلاح در خصوص کاهش ارزش پول ملی را کمتر می کردیم یا شیب آن را کاهش می‌دادیم.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به عوامل تأثیر گذار بر کاهش ارزش پول ملی، گفت:عدم لحاظ کردن فرمول تعدیل نرخ ارز در بودجه‌های سنواتی تأثیر به سزایی در کاهش ارز پول ملی کشورداشته است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به این مطلب که سالانه بین ۶ تا ۷ درصد باید تعدیل در تعیین نرخ ارز در بودجه اتفاق می‌افتاد، افزود: رها کردن تدریجی فنر تورم خیلی بهتر از رها کردن ناگهانی آن بود و به کاهش ارزش پول ملی نیز منجر نمی‌شد.
وی با توصیف دیگر عوامل دخیل در کاهش ارزش پول ملی کشور، تصریح کرد: تحریم‌های اعمال شده از سوی کشور‌های غربی واقعیتی هستند که خواسته یا ناخواسته تأثیر به سزایی در بروز مشکلات متعدد اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی داشته اند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با بیان اینکه تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب با تحریم بانک مرکزی بیش از پیش اقتصاد کشور را درگیر خود کرده است، گفت: متأسفانه عدم استقلال بانک مرکزی از دولت معضلی است که حتی بیش از تحریم‌ها بر تزلزل در اقتصادی کشور مؤثر بوده است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تحریم نفتی ایران و نداشتن اجازه برای فروش نفت و محصولات پتروشیمی، افزود: کشور‌هایی که تحریم‌کننده ایران بوده اند حال خود دلالی فروش نفت و سایر محصولات آن را می‌کنند.
پورابراهیمی با انتقاد از وجود تقاضای کاذب برای خرید ارز از سوی مردم، تصریح کرد: وقتی قیمت ارز بالا می رود موجب شوک اقتصادی بر جامعه می‌شود، متأسفانه مردم به جای همکاری برای خرید مایحتاج خود اقدام به خرید بیش از نیاز خود می کنند.
وی با اشاره به آمار بالای خرید ارز از سوی مردم، گفت: افراد به جای خرید ارز برای رفع نیاز خود به سرمایه‌گذاری می‌اندیشند.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تأکید بر اینکه آثار نقدینگی بیش از حد در جامعه با کاهش ارزش پول ملی به خوبی مشهود است، افزود: هر چه نقدینگی در کشور بیشتر شود تورم افزایش یافته و ارزش پول ملی بیش از پیش تنزل خواهد کرد.
نماینده مردم کرمان و راوردر مجلس با بیان اینکه مدیریت منابع ارزی و انتقال وجوه ارزی می‌تواند به کاهش تورم در جامعه منجر شود، گفت: دولت در حال حاضر با درگیر کردن بخش خصوصی خواهان کم کردن هزینه های خود است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این مطلب که در حال حاضر بانک مرکزی باید اقدام به ترسیم یک سیاست ارزی مشخص کند، یادآور شد: هر چه سیاست‌گذاری بانک مرکزی دقیق‌تر باشد التهاب ارزی
را در کشور فروکش خواهد کرد.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=4184
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی
عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی
عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی
عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی
عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی
عوامل موثر در کاهش ارزش پول ملی