ریزش‌های مکرر بورس در ماه‌های گذشته مبنای جلسه‌ای غیرعلنی در مجلس با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار شد.

ریزش‌های مکرر بورس در ماه‌های گذشته مبنای جلسه‌ای غیرعلنی در مجلس با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار شد.

به گزارش پول پرس، در این جلسه اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه در گفت‌وگو با «شرق» از تلاش مجلس برای شرایط واگذاری سهام عدالت در بازار بورس خبر داد و گفت: مجلس بنا دارد تا ۴۰میلیون‌نفر سهامدار موجود را وارد بورس کند. او همچنین درباره ناگفته‌های جلسه غیرعلنی مجلس با رییس سازمان بورس نیز به برخی سخنان صالحی اشاره کرد و ادامه داد رییس سازمان بورس در این جلسه از هزارو۶۰۰واحد اثر منفی بانک‌ها در موضوع بورس و هزارواحد اثر منفی هلدینگ‌ها در بورس خبر داد و اضافه کرد: در این جلسه رییس سازمان بورس خواهان اتخاذ تصمیماتی با رویکرد تقویت بازار سرمایه از سوی دولت شد. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن ارایه گزارشی درخصوص آخرین وضعیت بازار سرمایه و علل افت بازار طی ماه‌های اخیر، پیشنهادات و راهکارهایی را به‌منظور تقویت بازار سرمایه و رفع دغدغه‌های ذی‌نفعان بازار، به‌ویژه سرمایه‌گذاران مطرح کرد.
علی صالح‌آبادی در تشریح علل افت شاخص بورس طی ماه‌های اخیر، عواملی همچون شرایط عمومی حاکم بر اقتصاد، برخی تصمیمات موثر در کاهش درآمد یا افزایش هزینه بنگاه‌های اقتصادی حاضر در بازار سرمایه به‌ویژه بنگاه‌های اثرگذار بر وضعیت بورس، نرخ سود سپرده‌های بانکی و بروز برخی مسایل سیاسی در عرصه بین‌المللی را از جمله عوامل اثرگذار بر افت قیمت سهام طی ماه‌های اخیر عنوان و خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود با عزم جدی و برنامه مدون دولت برای خروج از رکود اقتصادی، شاهد پویایی مناسب بازار سرمایه همگام با بهبود شرایط اقتصادی باشیم. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین اقداماتی همچون هماهنگی و همفکری مستمر با دولت و مجلس به‌منظور اتخاذ تصمیماتی در راستای تقویت بازار سرمایه و کاهش دغدغه سرمایه‌گذاران، تقویت صندوق توسعه بازار سرمایه، تسهیل برخی مقررات، ازجمله مقررات خرید اعتباری و کفایت سرمایه کارگزاری‌ها به‌منظور تقویت جانب تقاضا در بورس، هماهنگی با شورای پول و اعتبار درخصوص واقعی‌سازی نرخ سود سپرده‌های بانکی، اجرای گسترده طرح بیمه سهام از طریق انتشار اوراق اختیار فروش تبعی و هماهنگی با شرکت‌های حقوقی فعال در بازار را ازجمله اقداماتی برشمرد که طی ماه‌های اخیر، در راستای بهبود وضعیت بازار، صورت گرفته است.
ریزش‌ها مربوط به خوراک پتروشیمی نیست
اما در حالی که در ماه‌های گذشته برخی کارشناسان و دست‌اندرکاران بورس افزایش نرخ خوراک پتروشیمی را دلیل ریزش بورس عنوان کرده‌اند در این جلسه نمایندگان مجلس این موضوع را کاملا رد کردند. پس از آنکه صالح‌آبادی در این جلسه توضیحاتی در ارایه و اعداد و ارقامی را پس از اعلام افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تشریح کرد؛ بسیاری از نمایندگان در واکنش، افزایش نرخ خوراک را تنها عامل ریزش بورس ندانستند.
معاملات در فضایی بدون پشتوانه
اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس نیز گفت: از نظر سازمان بورس، شرایط بین‌المللی و وضعیت اقتصادی داخلی عامل جدی رکود در بازار بورس بوده است. وی توضیح داد: اگرچه آقای صالح‌آبادی شرایط بین‌المللی و وضعیت اقتصادی داخلی را عامل اصلی برای شرایطی می‌دانند که در بازار بورس به وجود آمد، از دید اقتصاددانان و کسانی که در حوزه بازار سرمایه فعالیت می‌کردند این پیش‌بینی می‌شد که اگر رونق بازار سرمایه متناسب با تحرک در سایر بخش‌های اقتصادی نباشد می‌تواند رویکردی حباب‌گونه در آن ایجاد کند و باعث شود معاملات در فضایی محدود بدون پشتیبانی بخش‌های تولیدی و خدماتی به رشد خود ادامه دهد.
افت جاذبه بورس برای افکار عمومی
جلیلی خروج از رکود و جلب اعتماد مردم به بازار بورس را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر جاذبه بازار بورس برای افکار عمومی کم شده در حالی‌که باید برای سرمایه‌های خود این فضا را ایجاد کنیم تا بتوانیم از خرده‌سرمایه‌ها به‌نفع واحدهایی که دچار افت شده‌اند استفاده کنیم و آنها را رونق دهیم.

انتهای پیام


لینک کوتاه : http://poolpress.ir/?p=41834
به اشتراک بگذارید:
نظرات کاربران :

دیدگاه شما

( الزامي )

(الزامي)

افت بورس به گردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها افتاد
افت بورس به گردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها افتاد
افت بورس به گردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها افتاد
افت بورس به گردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها افتاد
افت بورس به گردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها افتاد
افت بورس به گردن بانک‌ها و هلدینگ‌ها افتاد