مدیرعامل بانک سینا با تأکید براینکه پشتوانه رونق اقتصادی و تولید کشور عرضه درست منابع مالی به تولید و صنعت است، گفت: شرکتداری و بنگاه داری برای بانکها حکم سم را دارد و می تواند مانع از تحقق اهداف نظام بانکی شود.
مدیرعامل بانک سینا با تأکید براینکه پشتوانه رونق اقتصادی و تولید کشور عرضه درست منابع مالی به تولید و صنعت است، گفت: شرکتداری و بنگاه داری برای بانکها حکم سم را دارد و می تواند مانع از تحقق اهداف نظام بانکی شود.
به گزارش پول پرس، کوروش پرویزیان در گفتو گو با تسنیم، در ارتباط با نقش مثبت و منفی بانکها در اجرای اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مسئولان نظام مطرح کردهاند، اظهار داشت: نقش مثبت بانکها برای اقتصاد مقاومتی قرار گرفتن در مسیر سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است. چرا که اقتصاد کشور بانک محور است و بانکها میتوانند نقش مهمی در این ابلاغیه ۲۴ بندی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه یکی از بندهای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی به رونق اقتصادی و تولید و صادرات کشور اشاره دارد، افزود: پشتوانه این بند عرضه درست منابع مالی به بخش تولید و صنعت کشور و همچنین انضباط مالی است.
مدیرعامل بانک سینا با بیان اینکه مجموعه سیاست های پولی و مدیریت پولی باید دارای انضباط شود افزود: این سیاستها و مدیریتهای پولی باید سمت و سویی پیدا کنند که اهداف ابلاغیه اقتصاد مقاومتی محقق شود و اگر این اتفاق نیفتد مشکل جدی در تحقق اقتصاد مقاومتی خواهیم داشت.
پرویزیان اضافه کرد: اگر تحریمها برداشته شود نقش آفرینی بانکها در بازار بین المللی افزایش می یابد و این میتواند کمک خوبی به تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی کند. البته این امر متکی به توان و ظرفیتهای داخلی است ولی در عین حال باید به تعامل و ارتباط با اقتصاد بین المللی نیز توجه کرد چرا که این ارتباط موجب تأمین سرمایه های خارجی و جذب سرمایه های بین المللی خواهد شد.
وی افزود: اگر انضباط پولی برقرار نباشد هماهنگی و انسجام با سایر بخشهای اقتصادی کشور محقق نمیشود و این مانع و بازدارنده تحقق اقتصاد مقاومتی میشود در حقیقت این مورد جزو یکی از نقشهای منفی بانکها در تحقق این سیاستها به شمار میآید.
نرخهای سود بالا مانع جدی برای تولید کشور است
این فعال بانکی همچنین تأکید کرد: طراحی سیاستهای پولی باید به گونهای باشد که به بخشهای مولد اقتصادی، دسترسی به منابع مالی را به راحتی داشته باشند و همچنین هماهنگی بین سیاستهای انقباضی با انبساطی به وجود بیاید.
وی درباره اینکه آیا نرخهای سود بالا مانع از دسترسی سریع منابع به واحدهای تولیدی نمیشود؟ گفت: بالا بردن نرخ سود برای بخش تولید مانع است به همین خاطر هزینههای تولید صادراتی و تولید داخلی افزایش مییابد. از همین رو ضروری است دولت سیاستی را اتخاذ کند که علاوه بر خروج از رکود منجر به تقویت تولید هم شود.
بانکها نقش جدی در اقتصاد مقاومتی دارند
پرویزیان رکود را جزو آثار منفی تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و ادامه داد: برای خروج از رکود نیازمند بررسی مولفههای اصلی در دستگاههای دخیل و اجرایی هستیم چرا که اگر همکاری دستگاه ها نباشد خروج از رکود با مشکل مواجه میشود؛ نظام بانکی نیز نقش موثری در خروج از رکود دارد.
مدیرعامل بانک سینا به اهمیت نقش سیاستهای مالی، تجاری، مالیاتی و بانکی در خروج از رکود اشاره و تصریح کرد: نرخ تورم نیز شاخصی است که با تعدیل آن میتوان نرخ سود را کاهش داد و مسیر مساعدتری برای ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی ایجاد کرد.
وی با تأکید بر اینکه رکود موضوع جدی در اقتصاد کشور است گفت: شاید مانع بزرگ تحقق اهداف و سیاست های اقتصادی هم رکود اقتصادی باشد از همین رو ضرورت دارد که نظام بانکی نقش موثری را برای خروج از رکود ایفا کند.
به گفته پرویزیان سیاستهای فعلی دولت و بانک مرکزی و همچنین شورای پول و اعتبال میتواند به خروج از رکود از طریق همکاری سیستم بانکی منجر شود.
شرکتداری برای بانکها سم است
وی درباره شرکتداری بانکها و اثر آن در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گفت: شرکتداری و املاک مازاد برای بانکها نمیتواند تضمین کننده سودآوری باشد چرا که بسیاری از این اموال غیرمولد هستند از همین رو شبکه بانکی خواستار شرکت داری نیست.
این فعال بانکی اضافه کرد: بهتر است بانکها طبق مقررات بانک مرکزی به فعالیت های اقتصادی بپردازند؛ البته املاک مازاد و شرکتهای زیانده برای بانکها حکم سم را دارند. چرا که هیچ سودآوری و اثر مولدی در نظام بانکی ایجاد نمیکند.
به گفته پرویزیان صورت جلسه مجامع بانکها نشان میدهد طی سالهای گذشته این شرکتها به خاطر جبران بدهی واحدهای مختلف و دستگاههای دولتی به بانکها تحمیل شدهاند. بنابراین بانکها هم چندان راغب به شرکت داری نیستند.
انتهای پیام