بیمه دانا پس از سالها پیگیری و طی مراحل حقوقی با دستور مقام معظم رهبری توانسته است ۳۹۲ هزار متر مربع زمین لویزان را در گروه دارایی های خود درآورد .
به گزارش خبرنگار پول پرس، بیژن صادق مدیر عامل بیمه دانا گزارشی از عملکرد مالی این شرکت ارائه کرد که تولید حق بیمه ۱۰۸۰ میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۲ و افزایش ۴۰درصدی این حق بیمه نسبت به سال ۱۳۹۱ از مهمترین رویکرد های سخنان وی بود. اما پیش از ورود به مباحث مطرح شده یکی از نکات بسیار مهم مطرح شده در این نشست تعیین تکلیف ۳۹۲ هزار مترمربعی بیمه دانا در لویزان بود که صادق به آن اشاره داشت . وی با اشاره به اینکه بنابر دستور مقام معظم رهبری زمین بیمه دانا در منطقه لویزان به زودی در سبد قطعی دارایی های این شرکت می نشیند افزود که با اضافه شدن این دارایی به اموال بیمه دانا وضعیت سهام شرکت با تحول مثبتی رو به رو خواهد بود .
اما ماجرای زمین های بیمه دانا از کجا آغاز شد
اما در روزهای گذشته سهامداران شرکت مشمول اصل ۴۴ به نحوه واگذاری و قیمت گذاری سهام این مشمول اصل ۴۴ در سال ۱۳۸۹و همچنین نحوه مدیریت و عملکرد آن در یک سال اخیر اعتراض هایی را مطرح و حتی نامه ای هم به رئیس جهمور وقت نوشتند که یکی از موارد مورد شکایت سهامداران مربوط به عدم تعیین تکلیف واقعی بخشی از دارایی ها یعنی زمین و املاک بیمه دانا بود.
مدیران این شرکت در قالب گزارشی، خلاصه ای از وضعیت اراضی علی آباد را به اطلاع سازمان بورس و سهامداران رساندند که در ادامه امده است:
تاریخچه و مشخصات ثبتی: اراضی موسوم به علیآباد به پلاک ثبتی ۸۷ اصلی براساس سه جلد سند مالکیت منگوله دار ثبتی به شمارههای ۱۰۱۹۰۱- ۱۰۱۹۰۲ – ۱۰۱۹۰۳ (هر یک به میزان دو دانگ مجموعاً شش دانگ) در تاریخ ۳ خرداد ۳۷ از ورثه مرحوم البرز به اداره حسابداری چای وزارت دارایی منتقل شده و سپس در تاریخ ۲۰ شهریور ۳۷ ، شرکت سهامی بیمه شرق زمین مذکور را از سازمان چای خریداری نموده و سند آن به نام شرکت اخیرالذکر انتقال یافته است. با ملی شدن شرکتهای بیمه ، شرکت بیمه شرق نیز مانند چند شرکت بیمه دیگر در شرکت بیمه دانا ادغام شده و به تبع آن اراضی مذکور در مالکیت شرکت بیمه دانا قرار گرفته است.
اصلاح اسناد مالکیت اراضی از نام بیمه شرق به بیمه دانا: با پیگیری بعمل آمده و به موجب نامه شماره ۱۶/۵۱/م مورخ ۳۰ فروردین۸۳ مدیر کل محترم اموال دولتی وزارت دارایی ، در تاریخ ۳۱ مرداد ۸۷ نام مالک اراضی از شرکت بیمه شرق به شرکت بیمه دانا اصلاح شده و در صفحه شش هر سه جلد سند مالکیت ، نام شرکت بیمه دانا بعنوان مالک توسط اداره ثبت اسناد و املاک ثبت شده است.
حدود اربعه و مساحت زمین : حدود اربعه زمین طبق اسناد موجود با مرزهای طبیعی مشخص شده و به همین لحاظ متراژ دقیقی از زمین از ابتدا در دست نبوده است . در اولین مکاتبات مربوط ، مساحت آن حدود ۵۲۰ هزار متر مربع عنوان شده و بعداً مشخص می گردد که متراژ واقعی آن حدود ۴۵۰ هزار متر مربع می باشد ، تا اینکه اتوبان شهید بابائی نیز بخشی از جنوب زمین را قطع میکند و نهایتاً براساس آخرین نقشهای که توسط کارشناس رسمی دادگستری و براساس خواست مرجع قضائی در سال ۱۳۸۷ تهیه میشود مشخص می گردد که باقیمانده زمین حدود ۳۹۲ هزار متر مربع میباشد و حدود ۴۲۰۰ متر مربع آن که محصور است ، اکنون در اختیار بیمه دانا قرار دارد .
نحوه تصرف ارتش: در سال ۱۳۶۷ نیروی زمینی ارتش با تخلیه تعدادی لاشه تانک و ایجاد نگهبانی اقدام به تصرف زمین می نماید و سپس تصرفات خود را با احداث سه بلوک خانه های سازمانی و غیره افزایش می دهد.
اقدام قضائی: شرکت به ناچار در سال ۱۳۶۹ اقدام به طرح دعوی رفع تصرف نموده که به موجب دادنامه شماره ۹-۷۰/۲۳۰ مورخ ۸ شهریور۷۰ صادره از دادیاری شعبه ۹ به نفع این شرکت ، به رفع تصرف ارتش رأی صادر می گردد که با اعتراض ارتش عیناً دادنامه بدوی در مرحله تجدید نظر (شعبه ۳۰ دادگاه عمومی تهران) تأئید می شود. از آن سال تاکنون علیرغم مراجعات متعدد، ارتش از رفع تصرف زمین متنازعٌفیه امتناع ورزیده تا اینکه در سال ۱۳۸۷ شرکت با جدیت بسیار زیاد مجدداً پیگیر رفع تصرف شده است.
اما ارتش در طول سالهای گذشته همواره دو دلیل و ادعا برای عدم رفع تصرف اظهار داشته است : ۱)عدم مالکیت شرکت بیمه دانا نسبت به اراضی مذکور و تعلق این اراضی به سازمان زمین شهری و نهایتاً ابطال اسناد آن توسط سازمان مذکور . ۲)عدم امکان اجرای رأی بدون رعایت سلسله مراتب فرماندهی .
در زمان واگذاری سهام بیمه دانا این زمین یکی از نقاط قوت سهام این شرکت عنوان شد و بخشی از عرضه سهام بیمه دانا با قیمتی استثنائی متاثر از این موضوع بود . پس از واگذاری سهام مشخص شد که این زمین مورد مناقشه است و تعیین تکلیف آن به روزهای بیشتری نیازمند است .
حال صادق نیز عنوان کرده که این زمین ها تا پایان سال در گروه دارایی های بیمه دانا می نشیند . باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده ادعای صادق به واقعیت می پیوندد.
صادق در توضیح به این پرسش که می توان این نوید را به سهام داران داد که این زمین تا پایان سال در گروه دارایی قطعی بیمه دانا قلمداد شود نیز پاسخ مثبت داد .
زیان عملیاتی ۲۰۰ میلیارد ریالی بیمه دانا در سال گذشته
مدیر عامل بیمه دانا همچنین به نسبت خسارت این شرکت در سال ۱۳۹۲ اشاره کرد و این با اشاره به اینکه این نسبت به ۶۰ درصد رسیده از ای پی اس ۲۸۵ ریالی شرکت متبوعش در سال مال گذشته خبر داد .
وی رشد ۷ برابری ای پی اس را برای هر سهم نسبت به سال ۱۳۹۱ عنوان کرد و از پیگیری مطالبات در کارگروهی خبر داد و ابراز امیدواری کرد که مطالباتی را که در سال های گذشته افزایش یافته بتوان سامان دهی کرد .
وی سود عملیاتی شرکت بیمه دانا برای سال ۱۳۹۳ را با ۴۷ درصد و سود خالص را با ۴۰ درصد رشد پیش بینی کرد .
این در حالی است که به گزارش ایران و جهان و بنابر صورت های مالی این شرکت ، بیمه دانا براساس گزارش حسابرسی شده سود عملیاتی در سال مالی ۹۲ نداشته است. این شرکت در حالی گزارش حسابرسی صورت های مالی ۹۲ را به سهامداران ارائه می کند که این صورت ها نشان می دهد که شرکت در سال مالی ۹۲ مبلغ ۱۹۹میلیارد و ۹۸۸میلیون ریال زیان عملیاتی داشته است.
شرکت بیمه دانا که سود هر سهم را برای سال مالی ۹۲ مبلغ ۲۸۵ ریال درنظر گرفته بود، برای سال مالی ۹۳ پیش بینی کرده که مبلغ ۸۱ریال سود شناسایی خواهد کرد.
صورت های مالی حسابرسی شده این شرکت نشان می دهد که بیمه دانا در سال ۹۲سودی از عملیات بیمه ای نداشته است. به گفته یک کارشناس مالی، این شرکت به دلیل اینکه برخی ذخایر خسارت معوق و ذخایر حوادث طبیعی را که در سالهای قبل نتوانسته در صورت ها لحاظ کند، در سال مالی ۹۲ لحاظ کرده، در نتیجه سودی که از عملیات بیمه ای کسب شده را به زیان ۱۹۹میلیارد ریالی تبدیل کرده است. این شرکت مبلغ ۵۱۲میلیارد و ۶۹۶میلیون ریال درآمد غیر بیمه ای (تسعیر ارز) در ۹۲ داشته و بر این اساس مبلغ ۲۸۵ریال سود برای هر سهم شناسایی کرده است. این درحالی است که بیمه دانا در سال مالی ۹۱ مبلغ ۱۵میلیارد و ۷۳۵میلیون ریال سود عملیاتی داشته است.
بیمه دانا در بودجه ۹۳ مبلغ ۷۲میلیارد و ۳۴۹میلیون ریال سود عملیاتی پیش بینی کرده است. این شرکت در روزهای گذشته قرار دادهای بزرگی را با وزارت کشور ،شهرک های صنعتی،وزارت نیرو و سازمان هلال احمر و … به امضا رسانده و پیش بینی می شود که این سود از این محل و قراردادهایی که در روزهای آینده نیز منعقد می شود تحقق یابد.شایان ذکر است که ارزش قرارداد وزارت کشور با این شرکت ۷۰ میلیارد تومان برآورد شده است .
مدیر عامل بیمه دانا در خصوص نشست مدیران عامل صنعت بیمه با کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص قانون بیمه شخص ثالث نیز اذعان داشت که در حالی صنعت بیمه خسارت ناشی از دیه را می پردازند که خود متولی تعیین میزان دیه نیست و رشد حق بیمه ها و میزان افزایش دیه در سال های اخیر تناسبی نداشته است . وی پیشنهاد کرد که میزان دیه برای افرادی که در ماه های حرام و به صورت سهوی مرتکب خسارت های منجر به فوت می شوند تعدیل شود .