مسئولان بانکی کشور و به خصوص اعضای شورای پول و اعتبار باید پاسخ دهند که با تورم ۳۱ درصدی و سود بانکی ۲۱ درصدی شهروندان پول و سرمایه های خرد خود را کجا پس انداز کنند؟
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی پول پرس، در پی تشکیل اولین جلسه شورای پول و اعتبار در سال جاری برخی از اعضا این شورا در مصاحبه های خود تصریح کرده اند که افزایش نرخ سود بانکی در دستور اکار این شورا قرار ندارد.
این در حالی است که بر اساس اعلام بانک مرکزی هم اکنون نرخ تورم حدود ۳۱ درصد گزارش شده است و شهروندان مشخص نیست سرمایه و پس انداز های خورد خود را باید در کجا پس انداز کنند تا ارزش پول آنها حفظ شود.
هم اکنون نرخ سود روزشمار در اکثر بانک ها ۷ درصد تعیین شده است و با توجه به تورم ۳۱ درصدی عملا علاوه بر اینکه هیچ سودی نصیب سپرده گذار نمی شود بلکه ۲۴ درصد ارزش پول خود را نیز از دست خواهد داد.
البته بانک ها نرخ های سود تا ۲۲ درصد نیز دارند که این نرخ برای سپرده های ۵ ساله در نظر گرفته شده است و در صورت برداشت پیش از موعد همین سود کم را نیز برگشت داده می شود و جریمه منظور خواهد شد.
سال گذشته که تورم حدود ۲۰ درصد بود نیز نرخ سودهای بانکی همین مقدار بود و مسئولان شورای پول و اعتبار هیچ توجهی به افزایش ۱۰ درصدی نرخ تورم نداشته اند.
حال باید از اعضای شورای پول و اعتبار پرسید که مردم پس انداز های خرد خود را در کجا پس انداز کنند تا تنها ارزش پول حفظ شود و هیچ سودی نیز نصیب سپرده گذار نشود.
مسئولان تعیین نرخ سود معتقدند در صورت افزایش نرخ سود سپرده ها افزایش می یابد اما هیچ توجهی به از بین رفتن ارزش پول سپرده گذاران نمی کنند.
در چنین شرایطی است که مردم برای حفظ ارزش پول خود و همچنین کسب سود بازارهای دیگری نظیر سکه و ارز را در پیش می گیرند که این بسیار خطرناک تر از پایین نگه داشتن نرخ سود در بانک ها است.
افزایش نرخ سود بانک سبب می شود پول ها به سمت بانک ها برگردد و بانک ها نیز با پرداخت وام در جهت اشتغال زایی و تولید گام های مثبتی بردارند. البته پرداخت وام با نرخ بالا نیز چالش دیگری است که به نظر می رسد این نرخ بالا به چرخیدن چرخ های تولید ارزش داشته باشد .
انتهای پیام